Інформація по темі "" | Публікації по тегу
24.10.13
1277 0
Друкувати
Обране

Новая книга учета доходов и расходов предпринимателей на общей системе: в какой форме вести и как зарегистрировать?

ГУ Міндоходів у Харківській області нагадує, що для спрощення обліку ведення книги доходів і витрат фізосіб-підприємців, які обрали загальну систему оподаткування або провадять незалежну професійну діяльність, Міндоходів наказом від 16.09.2013 р. № 481 затвердило нову форму Книги обліку доходів і витрат та Порядок її ведення

Новим Порядком ведення Книги обліку доходів і витрат передбачено, що Книга ведеться за вибором платника податку в паперовому або електронному вигляді.


У разі обрання самозайнятою особою ведення Книги у паперовому вигляді вона повинна подати до контролюючого органу за основним місцем обліку примірник Книги для реєстрації.


У разі обрання самозайнятою особою ведення Книги в електронній формі така особа зобов’язана:

— отримати посилені сертифікати відкритих ключів, сформованих акредитованими центрами сертифікації ключів, уключених до системи подання податкових документів в електронному вигляді;

— укласти договір про визнання електронних документів із контролюючим органом;

— сформувати заяву на отримання Книги і надіслати її до контролюючого органу за місцем податкового обліку засобами електронного зв’язку з дотриманням умов щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.


Після отримання самозайнятою особою повідомлення про реєстрацію Книги така особа здійснює операції з її ведення згідно з чинним Порядком.


Зверніть увагу, що у Книзі в електронному вигляді допускаються виправлення помилок або коригування шляхом доповнення рядка, в якому відображається від’ємне або позитивне значення. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі