Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.10.13
1540 0
Друкувати
Обране

Нюансы добровольной и обязательной регистрации плательщиком НДС

ГУ Міндоходів у м. Київ звертає увагу на те, що реєстрація платником ПДВ здійснюється за добровільним рішенням або за обов’язковою реєстрацією. В обох випадках платник повинен подати реєстраційну заяву за ф. № 1-ПДВ. Така заява подається до органу Міндоходів за місцезнаходженням платника. У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації платником ПДВ орган Міндоходів на 5-й робочий день видає Свідоцтво платника ПДВ. Свідоцтво видається фізичній особі — підприємцю або безпосередньо керівнику юридичної особи чи представнику таких суб’єктів господарювання. 

Що стосується строків подання заяви за ф. № 1-ПДВ, то є певні відмінності для обов’язкової та добровільної реєстрації.


Зокрема, для обов’язкової реєстрації заява за ф. № 1-ПДВ подається не пізніше 10 числа календарного місяця, що настає за місяцем, у якому вперше досягнуто обсягу оподатковуваних операцій (перевищення 300 000 грн). Датою реєстрації особи платником ПДВ, яка вноситься до Реєстру платників податку на додану вартість і зазначається у Свідоцтві, є дата, що відповідає даті здійснення запису в зазначеному Реєстрі про таку реєстрацію.


Для добровільної реєстрації заява за ф. № 1-ПДВ подається не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками ПДВ і матимуть право на податковий кредит і виписку податкових накладних.


Важливо пам’ятати! З 2014 року заяву про добровільну реєстрацію можна буде подати державному реєстратору як додаток до реєстраційної картки для проведення держреєстрації юрособи або фізособи-підприємця. Держреєстратор передасть цю заяву до контролюючих органів. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі