Інформація по темі "" | Публікації по тегу
29.10.13
949 0
Друкувати
Обране

«Бизнес в Украине стал тратить меньше времени на уплату налогов и экспортно-импортные операции», - Всемирный банк

Прес-служба Міндоходів повідомляє, що часові витрати на дотримання вимог податкового законодавства скоротися на 101 годину. Якщо у минулому році платник податків витрачав на податкові процедури 492 години на рік, то станом на 1 червня 2013 року — 390. Такі дані містяться у щорічному дослідженні легкості ведення бізнесу Doing Business — 2014, оприлюдненому Світовим банком сьогодні, 29 жовтня. 

Експерти Світового банку зазначили, що скорочення часу стало можливим за рахунок спрощення декларацій для сплати ПДВ та єдиного соцвнеску, а також удосконалення системи електронного звітування. За оцінками дослідження, за рік податкова ставка в Україні знизилася з 55,4% до 54,9%, кількість платежів залишилася на рівні минулого року — 28.


Крім того, експерти Світового банку підкреслили покращення митного адміністрування в Україні після запровадження нового Митного кодексу. У дослідженні зазначається, що Україна зробила міжнародну торгівлю простішою за рахунок більш швидкого оформлення митних декларацій та зменшення фізичних оглядів товарів. Зокрема, час, необхідний для імпорту товарів в Україну, скорочено з 33 до 28 днів, експорту — з 30 до 29 днів. Для оформлення експорту необхідно 6 документів, імпорту — 8 документів.


Загалом позиції України зросли у світовому рейтингу на 25 пунктів. Якщо в минулорічному звіті наша країна посіла 137 місце серед 185 досліджуваних держав, в цьому році — 112-те місце серед 189 учасників рейтингу.


За словами Міністра доходів і зборів, подальші зусилля Міністерства доходів і зборів будуть спрямовані на поглиблення «дебюрократизації». Зокрема, планується подальше спрощення декларації на прибуток, спрощення процедури подання декларації з ПДВ, подальше зближення бухгалтерського та податкового обліку, розвиток електронних сервісів. Вже з наступного року у платників не буде необхідності отримувати свідоцтво ПДВ та єдиного податку, що також спростить ведення бізнесу.


Також у планах Міністерства робота над зменшенням кількості періодів сплати ЄСВ і створення умов для переходу до сплати 1 раз на місяць (зараз — 2);надання персоніфікованних даних з ЄСВ 1 раз на рік, а не щомісяця, як зараз. Вже впроваджена можливість електронного звітування з ЄСВ, тепер Міністерство спрямовує зусилля на популяризацію цієї форми звітності серед платників. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі