Інформація по темі "" | Публікації по тегу
31.10.13
1153 0
Друкувати
Обране

Подали новую отчетную декларацию по НДС. Нужно ли подавать копии реестров выданных и полученных НН?

Спеціалісти Міндоходів у Базі знань відповіли на таке запитання: чи потрібно платнику податку при поданні нової звітної декларації з ПДВ подавати до контролюючого органу копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних? 

Податківці нагадали, що копії таких записів в електронному вигляді подаються щомісяця у строки, які передбачені для подання податкової звітності (календарний місяць), у тому числі й щоквартально, платниками податків, для яких установлено звітний податковий період — квартал. У складі декларації з ПДВ подаються додатки (у разі заповнення даних у відповідних рядках декларації) та копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних.


Після подання декларації за звітний (податковий) період платник податку має право до закінчення граничного терміну подання декларації за такий самий період подати нову декларацію з виправленими показниками. При цьому у службовому полі реєстру виданих та отриманих податкових накладних для відмітки про тип декларації (рядки 011 — 012) та службовому полі для відмітки про подання податкової декларації з позначкою (рядки 021 — 024) проставляється позначка «Х» у рядку службового поля, яке відповідає типу декларації.


Таким чином, податківці зауважують, що при поданні платником ПДВ нової звітної податкової декларації з ПДВ до такої декларації додаються копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних, у рядку 012 «Звітної нової» яких зазначається позначка «Х».


Про всі тонкощі заповнення податкової декларації з ПДВ читайте в тематичних номерах газети «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 81 та № 77.  

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі