Інформація по темі "" | Публікації по тегу
08.11.13
1602 0
Друкувати
Обране

Какую отчетность нужно подавать розничным торговцам алкогольными напитками и табачными изделиями?

Спеціалісти Міндоходів у Базі знань відповіли на таке запитання: яку звітність про обсяги роздрібної торгівлі подають СГ, які отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, та чи застосовуються фінансові (штрафні) санкції за неподання (несвоєчасне подання) такої звітності? 

Податківці нагадали, що згідно із Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (далі — Закон) суб’єкти господарювання, які отримали передбачені цим Законом ліцензії, подають до органу ліцензування щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.


Податківці пояснили, що до приведення нормативно-правових актів у відповідність до Закону України від 04.07.2012 р. № 5039-VI звіти за формами:

1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту»,

2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв»,

3-РС «Звіти про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів»,

1-ОА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв»,

1-ОТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів»

подаються до головних управлінь Міндоходів як до структурних підрозділів органів ліцензування. Звіти подаються на паперових носіях та в електронному вигляді щомісяця до 10 числа наступного місяця. Датою отримання звіту вважається дата його реєстрації у регіональному управлінні.


Зверніть увагу, що за неподання або несвоєчасне подання звіту чи подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів суб’єктам господарювання загрожує штраф у розмірі 1700 гривень.


Важливо! Податківці зазначили, що виконання норми Закону стосовно порядку подання, форми звітності та відповідальності суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, можливе після приведення чинних нормативно-правових актів у відповідність до вимог Закону

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі