Інформація по темі "" | Публікації по тегу
11.11.13
1169 0
Друкувати
Обране

Валюта, отправленная субъектами хозяйствования по ВЭД-договорам и возвращенная нерезидентом, подлежит обязательной продаже

Фахівці ГУ Міндоходів у м. Києві нагадують, що власні кошти юридичних та фізичних осіб – підприємців, що були перераховані на користь нерезидента за зовнішньоекономічними договорами та повернені нерезидентом у зв’язку з тим, що взаємні зобов’язання між сторонами повністю або частково не виконані, підлягають обов’язковому продажу відповідно до вимог Постанови Правління НБУ від 14.05.2013 р. № 163. 

Так, обов’язковому продажу на міжбанківському валютному ринку України підлягають надходження з-за кордону в іноземній валюті 1-ї групи Класифікатора іноземних валют та банківських металів, а саме: австралійські долари (AUD), англійські фунти стерлінгів (GBP), датські крони (DKK), долари США (USD), ісландські крони (ISK), канадські долари (CAD), норвезькі крони (NOK), шведські крони (SEK), швейцарські франки (CHF), японські єни (JPY), євро (EUR), СПЗ (XDR), золото (XAU), паладій (XPD), платина (XPT), срібло (XAG).


Податківці також зазначили, що роз’яснення щодо практичного застосування Постанови № 163 надається в листі НБУ від 16.10.2013 р. № 29-113/18005.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі