Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.11.13
1429 0
Друкувати
Обране

Продлен срок формирования налогового кредита по НДС по заявлению

ГУ Міндоходів у Донецькій області повідомляє, що з 1 січня 2014 року право на подання покупцем заяви зі скаргою на постачальника буде подовжено до 60 календарних днів, наступних за граничним терміном подання податкової декларації за звітний період, у якому не надано податкову накладну або порушено порядок її заповнення, реєстрації.  

Нагадаємо, якщо продавець товарів/послуг відмовляється надати податкову накладну або порушує порядок її заповнення чи порядок реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, то покупець таких товарів або послуг має право додати до декларації з ПДВ за звітний податковий період заяву зі скаргою на такого постачальника.


Заява подається за формою згідно з додатком Д8 декларації з ПДВ. Подання заяви та копій зазначених документів є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту.


Податківці зазначають, що з першого числа наступного року в п. 201.10 Податкового кодексу України з’явиться спеціальна норма: право поскаржитися на постачальника, який відмовився виписати податкову накладну або порушив порядок її заповнення, реєстрації в Єдиному реєстрі, зберігається за покупцем протягом 60 календарних днів, наступних за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період, у якому не надано податкову накладну або порушено порядок її заповнення та/або порядок реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.


Такі зміни передбачені п. 43 Закону України від 24.10.2013 р. № 657-VII. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі