Інформація по темі "" | Публікації по тегу
26.11.13
1466 0
Друкувати
Обране

Переход на спецрежим обложения НДС: как откорректировать налоговый кредит?

Міндоходів у листі від 26.04.2013 р. № 1585/6/99-99-19-04-02-15-22 розглянуло питання щодо порядку коригування податкового кредиту при переході на застосування спецрежиму оподаткування ПДВ у сфері сільського господарства. 

Податківці пояснили, що після реєстрації як суб’єкта спецрежиму оподаткування підприємство повинне подавати до податкового органу за місцем реєстрації декларації з ПДВ із позначкою «0110» та «0121».


Зверніть увагу, що суми ПДВ, які були нараховані (сплачені) при придбанні товарів (послуг) у попередніх звітних періодах та включені до складу податкового кредиту таких попередніх звітних періодів, на дату переходу на спецрежим оподаткування залишаються невикористаними, мають бути розподілені на ті, які використовуються в сільськогосподарському виробництві (діяльності, на яку поширюється спецрежим оподаткування), та ті, які використовуються в іншій діяльності платника.


Такий розподіл має бути відображений у податковій звітності шляхом перенесення частки податкового кредиту із декларації з ПДВ із позначкою «0110» (зазначається зі знаком «–» в рядку 16.2) до декларації з ПДВ із позначкою «0121» (зазначається зі знаком «+» до рядка 16.2).


Більш детально про коригування податкового кредиту платниками, які застосовують спецрежим оподаткування ПДВ, читайте в газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 61, с. 10

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі