Інформація по темі "" | Публікації по тегу
17.12.13
1115 0
Друкувати
Обране

Как рассчитать 50-миллионный критерий для целей трансфертного ценообразования?

ГУ Міндоходів у Донецькій області нагадало, що одним з обов’язкових критеріїв віднесення операції з продажу/придбання товарів (робіт, послуг) до контрольованих для цілей трансфертного ціноутворення є досягнення загального обсягу операцій із кожним контрагентом у розмірі 50 мільйонів гривень (без урахування ПДВ) за календарний рік.  

Обсяг контрольованих операцій обраховується за договірними (контрактними) цінами та відображається за датою переходу прав власності на товари або датою складання акта чи іншого документа, оформленого відповідно до вимог чинного законодавства, який підтверджує виконання робіт або надання послуг (тобто аванс чи передоплата при розрахунку вартісного критерію не враховуються).


Якщо протягом звітного року платником податків було здійснено з одним контрагентом як операції з продажу товарів (робіт, послуг), так і операції з їх придбання, то з метою розрахунку 50-мільйонного критерію приймається сумарне значення обсягів постачання. При цьому платники податків мають ураховувати всі здійснені операції незалежно від того, відображаються вони у податковому обліку чи ні. Зокрема, при визначенні вартісного критерію мають також ураховуватися суми кредиту, депозиту, позики, процентів за таким кредитом, депозитом, позикою, суми поворотної фінансової допомоги, вартість товару за договорами комісії, поруки, агентськими та іншими аналогічними договорами, суми комісійної (агентської) винагороди, вартість інвестицій тощо.


Відповіді за зазначені та інші запитання Міндоходів України надало в Узагальнюючій податковій консультації з окремих питань застосування норм податкового законодавства щодо трансфертного ціноутворення (наказ від 22.11.2013 р. № 699). З коментарями до неї ви можете ознайомитись у газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 100, с. 27.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі