Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.12.13
1742 0
Друкувати
Обране

Штрафовать за непредставление сведений об изменении данных, которые вносятся в Госреестр физлиц, не будут до 1 января 2016 года

ГУ Міндоходів у Донецькій області нагадує, що у разі зміни даних, які вносяться до облікової картки (щодо прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, серії, номера паспорта, ким і коли він був виданий тощо), фізичні особи зобов’язані протягом місяця із дня виникнення таких змін подати до контролюючих органів повідомлення за формою № 5ДР

При цьому фізична особа несе відповідальність згідно із законом за достовірність інформації, яка подається для реєстрації у Державному реєстрі.


Як передбачено п. 119.1 Податкового кодексу України (далі — ПКУ), неподання або порушення порядку подання платником податків інформації для формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб — платників податків, передбаченого ПКУ, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 85 гривень. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень.


Водночас відповідно до п. 14 підрозд. 10 розд. XX ПКУ (з урахуванням змін, внесених Законом України від 24.10.2013 р. № 657-VII) до 1 січня 2016 року такі штрафні санкції не застосовуються.


Нагадаємо, що до внесення Законом України від 24.10.2013 р. № 657-VII змін до ПКУ мораторій на застосування штрафних санкцій за неподання відомостей про зміну даних, які вносяться до Держреєстру фізосіб, був установлений до 1 січня 2014 р. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі