Інформація по темі "" | Публікації по тегу
29.01.14
1001 0
Друкувати
Обране

Отчитываемся об экологическом налоге за 2013 год

ГУ Міндоходів у Львівській області нагадує, що платники екологічного податку (крім платників утилізаційного податку) складають податкові декларації з цього податку за формою, затвердженою наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. № 1010, окремо за кожний звітний квартал (не наростаючим підсумком). До декларації додаються сім додатків, у кожному з яких здійснюється розрахунок податкових зобов’язань з екоподатку для окремого виду забруднення навколишнього середовища. 

Декларації подають до контролюючих органів протягом 40 календарних днів, які настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, та сплачують податок протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації. Тобто за ІV квартал 2013 року останній день подання звітності — 10 лютого 2014 року, останній день сплати податку — 20 лютого 2014 року.


Податківці наголошують, що подання декларацій і сплату податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення відходів у спеціально відведених місцях слід здійснювати за місцем розміщення стаціонарних джерел забрудненнятаспеціально відведених для цього місць чи об’єктів.


Якщо платник податку перебуває на податковому обліку в місті з районним поділом, то такий платник може подавати одну податкову декларацію за викиди, скиди, розміщення відходів, якщо ці джерела розташовані на території такого міста, — за місцем перебування платника податку на податковому обліку.


Зверніть увагу на те, що податок за викиди в атмосферне повітря пересувними джерелами забруднення сплачується при придбанні палива всіма юридичними та фізичними особами в ціні цього палива. Звітність подається податковими агентами (реалізаторами палива власного виробництва або за дорученням та імпортерами палива) за місцем перебування податкового агента на податковому обліку. Імпортери палива сплачують податок до або в день подання митної декларації.


Про особливості подання декларації з екологічного податку читайте в газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 26, с. 15

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі