Інформація по темі "" | Публікації по тегу
05.02.14
1200 0
Друкувати
Обране

Подаем декларацию по налогу на недвижимое имущество за 2013 год: новую или старую?

ГУ Міндоходів у Полтавській області нагадує, що наказом Міндоходів від 05.12.2013 р. № 766 затверджено нову Податкову декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

Серед коригувань податківці зазначили таке:

— звітність може підписуватись уповноваженою особою платника податків та уповноваженою особою з ведення бухобліку (наразі звітність підписується керівником та головним бухгалтером);

— додаток до декларації доповнено новою графою «Код території, на якій розташовано об’єкт житлової нерухомості, за КОАТУУ» (до цього такі дані зазначались у п’ятій графі (тепер їх дев’ять));

— змінено текст сьомої примітки у зв’язку зі змінами до ПКУ;

— орган ДПС змінено на орган доходів і зборів.


Також податківці нагадали, що юрособи — платники податку повинні самостійно обчислити податок станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подати до органу доходів і зборів за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію (у 2014 році гранична дата подання декларації — 19 лютого). Водночас згідно з п. 46.6 ПКУ нові форми декларацій набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення.


Зазначимо, що цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. На день підготування замітки документ офіційно не опублікований.


Таким чином, жодних «рекомендацій» щодо завчасного подання нової декларації податківці не надали. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі