Інформація по темі "" | Публікації по тегу
12.05.14
1252 0
Друкувати
Обране

Минэкономразвития: об обнародовании информации о госзакупках по новому закону

Мінекономрозвитку в листі від 07.05.2014 р. надало роз'яснення щодо оприлюднення інформації про держзакупівлі за новим Законом України «Про здійснення державних закупівель». 

В листі зазначено, що до приведення Мінекономрозвитку нормативно-правових актів у відповідність із Законом при поданні замовниками інформації, яка відповідно до ст. 10 Закону підлягає оприлюдненню на веб-порталі Уповноваженого органу (офіційний загальнодержавний веб-портал «Державні закупівлі» за адресою в мережі Internet www.tender.me.gov.ua), міністерство рекомендує:

— при заповненні інформації про проведення таких процедур закупівель як відкриті торги, двоступеневі торги, попередня кваліфікація учасників, запит цінових пропозицій використовувати форми документів, затверджених наказом Мінекономіки від 26.07.2010 р. № 922 «Про затвердження форм документів у сфері державних закупівель»;

— у разі застосування переговорної процедури закупівлі використовувати форми інформації про застосування процедури закупівлі в одного учасника, обґрунтування застосування процедури закупівлі в одного учасника; інформації про результати проведення процедури закупівлі в одного учасника та повідомлення про відміну процедури закупівлі в одного учасника, затверджені наказом Мінекономіки № 922, зазначаючи у пункті «Додаткова інформація» про застосування переговорної процедури закупівель відповідно до Закону.

Оприлюднення повідомлення про внесення змін до договору та звіту про виконання договору про закупівлю замовниками буде здійснюватися після набрання чинності наказу Мінекономрозвитку, яким будуть затверджені форми документів у сфері державних закупівель.

Також в листі звертається увага на те, що:

Закон застосовується до всіх замовників та закупівель за умови, що вартість предмета закупівлі (без урахування ПДВ),товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 100 тис. грн., а робіт – 1 млн. грн.;

— процедура запиту цінових пропозицій застосовується щодо товарів і послуг, для яких існує постійно діючий ринок, за умови, що їх вартість не перевищує 300 тис.грн.;

— дія Закону України «Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності» поширюється на закупівлі замовниками товарів, робіт і послуг для здійснення ними діяльності у сферах, визначених ст. 2 цього Закону, які повністю або частково здійснюються за рахунок бюджетних коштів за умови, що вартість закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 100 тис. грн., а робіт — дорівнює або перевищує 1 млн. грн.; здійснюються за рахунок власних коштів за умови, що вартість закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 1 млн. грн., а робіт — 5 млн. грн.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі