Інформація по темі "" | Публікації по тегу
16.06.14
2550 0
Друкувати
Обране

Заказываем и учитываем дубликат Приложения к диплому: изменения от МОН

МОН наказом від 13.05.2014 р. № 587 вніс зміни в Порядок замовлення, видачі та обліку Додатка до диплома про вищу освіту.

Змінами уточнено, що Додаток до диплома про вищу освіту європейського зразка (DIPLOMA SUPPLEMENT) — це документ, що видається за бажанням випускникам вищих навчальних закладів усіх форм власності і підпорядкування, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра, спеціаліста, магістра, з метою надання інформації, необхідної для об'єктивної оцінки кваліфікації (ступеня) вищої освіти, здобутої особою, яка отримала диплом про вищу освіту. Додаток містить опис характеру, рівня, контексту, змісту і статусу навчання, яке було виконано та успішно завершено особою, зазначеною в оригіналі кваліфікаційного документа, до якого додається Додаток, а також персональні дані про цю особу, занесені в Єдину державну електронну базу з питань освіти та відтворені на паперовому носії.

Також встановлено, що у разі втрати або пошкодження такого Додатка його власник може подати заяву про виготовлення дубліката Додатка на ім'я керівника відповідного навчального закладу. Виготовлення дубліката Додатка здійснюється за рахунок коштів фізичної особи, яка його замовляє. До заяви додаються підтвердження про оплату послуг з виготовлення дубліката

В свою чергу ВУЗ повинен надати виконавцю належним чином завірену виписку з книги (журналу) обліку і видачі виданих Карток Документів про освіту і додатків, що засвідчує факт отримання особою Додатка.

У замовленні на виготовлення дубліката Додатка вказуються рік закінчення навчального закладу та фактична дата вручення. На дублікаті Додатка відтворюється найменування навчального закладу на дату його закінчення випускником, а посада керівника навчального закладу, його підпис, прізвище та ініціали відтворюються чинними на дату вручення дубліката Додатка. У правому верхньому куті дубліката Додатка зазначається слово «Дублікат».

Відомості про видачу дубліката Додатка заносяться до книги (журналу) обліку і видачі виданих Карток Документів про освіту і додатків навчального закладу із зазначенням серії і номера Додатка та слова «Дублікат». У книзі (журналі) обліку і видачі виданих Карток Документів про освіту і додатків у відповідній графі про видачу первинного Додатка робиться відмітка про виданий дублікат.

Наказ № 587 набере чинності з дня його офіційного опублікування. Опублікування заплановано в «ОВУ» № 47 від 20.06.2014 р.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі