Інформація по темі "" | Публікації по тегу
27.06.14
974 0
Друкувати
Обране

С 1 июля пенсия более 10 000 гривен будет облагаться налогом

Головне управління Міндоходів у м. Києві звертає увагу, що з 1 липня 2014 року набувають чинності зміни до Податкового кодексу України в частині податку на доходи фізичних осіб, передбачені прийнятим Верховною Радою Законом «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» № 1166-VII від 27.03.2014 року.

Зокрема, відповідно до запроваджених змін, до загального місячного (річного) оподаткованого доходу платника податку включаються суми пенсій або щомісячного довічного грошового утримання, отримуваних платником податку з Пенсійного фонду України чи бюджету, якщо їх розмір перевищує десять тисяч гривень на місяць, – у частині такого перевищення, а також пенсій з іноземних джерел, якщо згідно з міжнародними договорами такі пенсії підлягають оподаткуванню чи оподатковуються у країні їх виплати.

Отже, з 1 липня, з суми перевищення 10 тисяч гривень (на місяць) нарахованої пенсії, органи Пенсійного фонду, як податкові агенти, будуть утримувати податок на доходи фізичних осіб за ставкою 15 % (17 %).
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі