Інформація по темі "" | Публікації по тегу
23.11.20
5005 0
Друкувати
Обране

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2020/№ 44

Сьогодні вийшов черговий номер журналу Бюджетна бухгалтерія, до вашої уваги зміст номеру

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2020/№ 44Введено штрафи за неносіння масок у громадських місцях За інформацією Офісу Президента, Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX, який ВРУ ухвалила 6 листопада 2020 року.

Послуги з оренди приміщення: чи проводити через Прозорро? У нашій установі виникла потреба закупити послуги з оренди приміщення. Але ми заблукали у лісі законодавчих норм. Допоможіть вибратися з цих хащ та з’ясувати: чи потрібно застосовувати Закон про публічні закупівлі для придбання таких послуг; чи необхідно відображати видатки на оренду приміщення в річному плані закупівель; а якщо вартість послуг з оренди менше 50 тис. грн, чи треба буде звітувати у Прозорро щодо такої закупівлі; чи необхідно оприлюднювати договір оренди в електронній системі? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)

Відрядження під час карантину На жаль, підступний коронавірус не здає позиції. Аби стримати його наступ, Уряд посилює карантинні заходи. Проте українські кордони відкриті. Як внутрішні, так і зовнішні. Тому за потреби відправити працівника у відрядження цілком реально. Тож сьогодні ми розглянемо п’ятірку ситуацій, які актуальні при відрядженні під час карантину.

Два виконавчих листи: порядок відрахування та обліку В установі працює один працівник, із зарплати якого треба утримувати борги за двома виконавчими листами. Бухгалтерія в розгубленості: чи можна проводити утримання із заробітної плати одразу за двома такими документами? Які існують обмеження щодо здійснення таких відрахувань? Яким має бути порядок задоволення вимог: порівну (50 % — на користь одного стягувача та 50 % — на користь іншого), у хронологічному порядку надходження виконавчих документів чи в інший спосіб? Також поясніть, як правильно відобразити такі операції на рахунках бухобліку, адже з подібною ситуацією ми ніколи не стикалися. (запитання з чату на порталі «Бухгалтер.com.ua»)

АТОшник-доброволець: чи є додаткова відпустка учасника бойових дій? Працівник установи просить надати йому додаткову оплачувану відпустку як учаснику бойових дій. У 2015 — 2017 роках він брав участь в АТО у складі добровольчого батальйону. Чи має він право на таку відпустку? Якщо так, то які документи слід отримати від працівника для її надання? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)

Хвороба під час навчальної відпустки: чи продовжувати тривалість відпустки? Працівник бюджетної установи, який навчається заочно у виші, оформив додаткову оплачувану відпустку на період з 15 по 23 жовтня 2020 року (сесія проходила дистанційно). Проте в період з 21 жовтня по 2 листопада 2020 року він хворів, що підтверджено листком непрацездатності. Відпускні працівник уже отримав. Чи потрібно оплачувати лікарняний і продовжувати навчальну відпустку на період хвороби? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)

Хочу навчатись і працювати одночасно: оформлюємо трудові відносини зі студентом До бюджетної установи приймається студент денної форми навчання закладу вищої установи. Чи можна прийняти такого працівника за основним місцем роботи або ж слід оформити його як сумісника? Чи заповнювати у цьому випадку трудову книжку? Чи втратить працівник право на стипендію? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)

Вчитель ЗСО після декрету: педнавантаження та «оплатні» умови Який обсяг педагогічного навантаження встановлюється вчительці закладу загальної середньої освіти, яка вийшла на роботу після відпустки для догляду за дитиною? За рахунок якої складової формується педнавантаження: інваріантної чи варіативної? Як здійснюється оплата праці за проведення навчальних занять із варіативної складової? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)

У розрахунковому періоді відпускна компенсація: як обчислити суму лікарняних? Працівник надав лікарняний лист за період з 09.11.2020 р. по 15.11.2020 р. При цьому з 16.10.2020 р. по 08.11.2020 р. він перебував у щорічній відпустці, і сума нарахованих йому відпускних становила 3840 грн. Перед відпусткою працівнику було нараховано й виплачено компенсацію за невикористану відпустку у розмірі 960 грн (на підставі його заяви). Загальний страховий стаж працівника становить 6 років і 2 місяці. Страховий стаж за останні 12 місяців — більше 6 місяців. Ми маємо сумніви, чи включати суму відпускної компенсації до розрахунку лікарняних? Допоможіть розібратися, як правильно його провести, якщо в працівника була перехідна відпустка. (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)

Календар бухгалтера на грудень 2020 року

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі