Інформація по темі "" | Публікації по тегу
12.05.20
4321 0
Друкувати
Обране

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2020/№ 17-18

Вийшов черговий номер журналу Бюджетна бухгалтерія за травень 2020 р. № 17-18, до вашої уваги зміст номеру

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2020/№ 17-18Зміни в Інструкції про відрядження: безготівковий аванс, «наповнення» наказу тощо Наприкінці 2019 року Кабмін уніс низку змін до своєї постанови «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.2011 р. № 98 (далі — постанова № 98).

Роз’яснення щодо окремих норм Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 13 квітня 2020 року № 553-IX Лист від 23.04.2020 р. № 3502-06/26135-01 (витяг)

Податки сплачено готівкою до каси ОМС: що та як показати в бухобліку Періодично до каси селищної ради надходять грошові кошти від громадян у рахунок сплати податків та зборів. Однак виникають чималі сумніви щодо правильності оформлення та обліку цих операцій. Зокрема, цікавить: чи взагалі підлягають такі суми, отримані готівкою від громадян, відображенню в облікових регістрах ради? І якщо так, то яким чином це слід робити: якими документами оформляти операції отримання податків і зборів готівкою? На яких субрахунках узагальнювати інформацію про такі операції? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)

Коригування відпускних: популярні запитання та приклади Продовжуючи відпускну тему, розпочату в попередніх номерах нашого журналу, зупинимося на порядку коригування виплат при розрахунку відпускних. Адже для працівників бюджетної сфери таке коригування є обов’язковим. Коли, що та як потрібно коригувати, ви дізнаєтесь із нашої статті. У ній ми зібрали найпопулярніші «коригувальні» запитання від наших читачів та підкріпили їх прикладами розрахунку.

Оплата простою: середня зарплата чи 2/3 окладу? У зв’язку з карантином з 18.03.2020 р. в установі введено простій з оплатою у розмірі середнього заробітку згідно з колдоговором. З 02.04.2020 р. запрацювали зміни до ст. 113 КЗпП, згідно з якими простій під час карантину потрібно оплачувати не нижче ніж 2/3 посадового окладу. Чи треба змінювати порядок оплати простою з «середньої» на «2/3» та робити перерахунок виплат за час простою? (м. Харків)

Карантин продовжено: рахуємо «середню» для оплати простою У зв’язку з оголошенням карантину через епідемію коронавірусу з 12.03.2020 р. призупинено діяльність закладів освіти. За відсутності здобувачів освіти немає роботи і у інших працівників, наприклад, працівників харчоблоків, медичного та обслуговуючого персоналу. Для них згідно з наказом керівника закладу освіти запроваджено простій з оплатою у розмірі середньої зарплати. При цьому у багатьох бухгалтерів освітніх закладів виникають запитання: як правильно розрахувати оплату простою у квітні й травні 2020 року? Використовувати «старий» розрахунковий період (січень — лютий) чи брати новий відповідно для кожного місяця карантину? Відповіді на них ви знайдете у цьому матеріалі.

Лікарняні: у розрахунковому періоді простій В установі з 01.04.2020 р. по 30.04.2020 р. був установлений простій, який оплачувався із розрахунку 2/3 окладу. У травні 2020 року працівник надав лікарняний лист за період з 04.05.2020 р. по 08.05.2020 р. Чи враховувати при розрахунку лікарняних період оплачуваного простою? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)

Працівники «60+» на карантині: працювати чи ні — ось у чому питання Йшов третій місяць карантину… Із моменту його введення (а це було аж 12 березня 2020 року) Уряд поступово посилював обмежувальні заходи. І все заради стримання епідемії коронавірусу (COVID-19). Згідно із всесвітньою статистикою, найбільш вразливими до цього підступного вірусу є люди похилого віку. Саме тому однією із карантинних мір стала самоізоляція осіб, які досягли 60 років. Цей захід зобов’язує «сидіти вдома», а для працюючих це означає — не ходити на роботу. Звичайно, із правила є певні винятки. Хто із категорії «60+» може працювати, а хто ні? Як правильно оформити роботу та відсутність таких працівників? Запитань багато. А де ж відповіді? Їх ви знайдете у нашій статті.

Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в травні 2020 року (оклади за ЄТС)
 
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі