Інформація по темі "" | Публікації по тегу
15.10.19
5358 0
Друкувати
Обране

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2019/№ 38

Сьогодні вийшов черговий номер журналу Бюджетна бухгалтерія за жовтень 2019 р. № 38, до вашої уваги зміст номеру

Трудові книжки: бути чи не бути Кабмін почав працювати над проектами документів, які скасують обов’язковість трудових книжок. У чому полягає реформа?

Щодо відображенням господарських операцій у випадках заокруглення копійок Індивідуальна податкова консультація від 16.09.2019 р. № 243/6/99-00-07-01-01-15/ІПК (витяг)

Зарплата померлого працівника: кому платити? На жаль, іноді кадровикам і бухгалтерам доводиться стикатися з проблемою документального оформлення смерті працівника. Звісно, ми бажаємо вам, щоб такі ситуації у вашій практиці траплялися украй рідко, але буває всяке. Тому в разі смерті працівника хоч-не-хоч, а доводиться замислюватися над тим, що ж робити з його трудовими доходами? Кому їх виплачувати та чи треба взагалі їх комусь виплачувати? Які документи для цього знадобляться? Що ж, давайте розбиратися.

Запитували — відповідаємо: індексація, форма № 1ДФ та багато іншого Ми продовжуємо нашу традиційну рубрику «Запитували — відповідаємо». У ній наведено відповіді на популярні запитання з чату, розміщеного на порталі «Бухгалтер.ком.юа». Цього разу ми відповімо на запитання, які стосуються оформлення відрядження, проведення індексації, встановлення доплат і надбавок, формування та подання звіту за формою № 1ДФ, а також висвітлимо багато інших тем.

Доплати вчителю інформатики за завідування кабінетом та обслуговування техніки Кабінет інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій закладу загальної середньої освіти обладнаний 12 комп’ютерами. За них відповідальний вчитель інформатики цього закладу. Чи встановлюється йому за це доплата?

Бездоганний лікарняний: перевіряємо правильність заповнення Настала дощова осінь. Працівники масово понесли до відділу кадрів лікарняні листи. Але представники ФСС пильнують. Коштів для фінансування лікарняних бракує. Тому при перевірках вони буквально під лупою розглядають правильність оформлення листків непрацездатності. І якщо їм щось не сподобається, вони без докору «знімуть» лікарняні з усіма наслідками.

Робота над помилками, або Як та скільки можна «креслити» в лікарняному листі Листок непрацездатності, або, як ми звикли його називати, лікарняний лист, — багатофункціональний документ. По-перше, він — медичний, оскільки «доводить» тимчасову непрацездатність працівника (хвороба дитини, вагітність та пологи). По-друге, фінансовий, оскільки на його основі працівникові призначаються та виплачуються лікарняні. Тобто на питання правильного заповнення цього документа необхідно звертати максимальну увагу. Ну а якщо раптом помилка? Зрозуміло, що треба виправляти. Поговоримо про те, як і хто це повинен робити.

Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у жовтні 2019 року (оклади за ЄТС) 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі