Інформація по темі "" | Публікації по тегу
23.01.20
16839 45
Друкувати
Обране

Дубілет опублікував результати перепису населення

В своєму телеграм каналі Дубілет опублікував результати перепису населення

На 1.12.2019 наявне населення України - 37.29 млн людей.

Розподіл за статтю: 20.01 млн жінок, 17.28 млн чоловіків.

У Києві знаходиться 3.7 млн людей.

З більш детальними результатами ви можете ознайомитися в презентації


Яка вартість і строки проведення Оцінки та Перепису?
Оцінку ми провели за 3 місяці напруженої роботи. Для держави ця робота не коштувала жодних додаткових грошей.
Перепис населення обійшовся б у 3.4 млрд грн (бюджет, закладений на 2020 рік), а підсумки перепису ми б отримали в першому кварталі 2021 року.

❓Які методи використовували для Оцінки?
Ми використовували три методи. Всі вони дали приблизно однаковий результат з різницею 2.86%.

Метод 1. Комбінований (мобільні оператори + соцопитування + реєстри).
Ми уклали угоду з мобільними операторами та взяли в них анонімну інформацію про загальну кількість абонентів на території (почистили від тих, хто за два місяці був онлайн менше ніж місяць, а також виключили модемні пристрої).
Потім ми провели масштабне соціологічне дослідження, встановивши, яка кількість мобільних припадає на яку вікову групу в яких районах (у багатьох громадян може бути більше одного телефону, у частини — навпаки, немає).
Потім ми доповнили це реєстрами юних та літніх українців (оскільки серед них використання мобільних низьке).

Метод 2. Комбінований (дані пенсійного фонду + екстраполяція через статево-вікову структуру).
Ми взяли кількість пенсіонерів за даними пенсійного фонду. Потім ми екстраполювали ці дані через статево-вікову структуру. Соціологи називають такий графік "ялинкою" — можете помилуватися цією ялинкою на слайді 11.
Цю ялинку ми взяли відразу з двох джерел: дані Держстату та дані державних реєстрів. На щастя, ці дві ялинки збіглися практично повністю. До речі, коли ми виявили цей збіг, ми почали танцювати від радості.

Метод 3. Реєстровий.
Ми взяли знеособлені дані з державного реєстру фізосіб (включаючи тих, хто відмовився від ІПН). Потім ми почистили базу за ознакою отримання будь-якого доходу, пенсій, соціальних виплат, субсидій, а також доповнили оформленням закордонних паспортів. Потім врахували дані з народжуваності / смертності, а також еміграції та імміграції.

❓Наскільки точна Оцінка?
Як писав вище, максимальна різниця між результатами різних методів становить 2.86%. Це дуже прийнятний результат, враховуючи терміни й вартість.
Я вважаю, що немає майже жодних управлінських рішень — в управлінні державою або приватному секторі — які б вимагали більшу точність.
Також важливо врахувати, що традиційний Перепис населення дає не меншу, а, можливо, й більшу помилку.

❓Чи є Оцінка альтернативою Перепису населення?
Оцінка дає інформацію тільки про чисельність, статево-вікову структуру населення, а також розподіл по регіонам.
Перепис населення дає ці ж дані (втім, за моєю оцінкою, з більшою помилкою), а також деякі інші дані (наприклад, про етнос або стан домогосподарства).
На слайдах 2-3 ми навели детальне порівняння Перепису й Оцінки.

❓Чи це значить, що Перепис населення проводитися не буде?
Остаточне рішення з цього приводу ще не прийнято. Особисто я вважаю, що проводити перепис населення не потрібно. Це неточний метод, який до того ж коштує колосальних грошей.
Крім того, протягом 1-2 років ми приведемо до ладу наші електронні реєстри, і з цього моменту зможемо щодня отримувати точні дані про населення.
Будь-яку іншу інформацію, якщо вона необхідна, потрібно отримувати не через перепис, а окремими дослідженнями, які обійдуться державі набагато дешевше.

❓Чи враховує Оцінка населення на окупованих територіях?
На жаль, ні. Ми дали оцінку тільки чисельності населення на підконтрольній українській владі території України. Це, звичайно ж, не означає, що ми забули про наших громадян, що залишилися на цих територіях.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
45
Оля
23.01.2020
Миллион туда, миллион сюда!!!
ААА Оля
30.01.2020
По факту українців на декілька мільйонів менше!
Анонім
23.01.2020
ЖАХ!!!transparent_pxl.png Як можна так робити перепис населення... по моб.оператору((((( Колись ходили з хати в хату і проводили перепис населення. Це дійсно було правдиво... взяли із соцопитувань, моб.оператори... Села взагалі вимирають... Господи, благаю, урозуми тих "керовніков", за що б не взялися результат один - відчіпний для "галочки"...
Ikar Анонім
23.01.2020
а як коли в хаті ніхто не відкрив?
ХХХХ
23.01.2020
((((( Колись ходили з хати в хату і проводили пепепис населення.......))))) І шо. колись і кізяком топили то давайте і зараз так робить.
Ikar ХХХХ
23.01.2020
жах, як можна рахувати на колькуляторі бо нічого не видно як воно рахує, а от колись рахували на рахівницях
Анонім ХХХХ
23.01.2020
не хвилюйтеся... недовго чекати залишилосяtransparent_pxl.png
Василь
23.01.2020
В мене на 2-х 4 сімки+модем. В багатьох знайомих по 2 сімки - дуже точно порахували!
Олег
23.01.2020
понабирали всяких хз кого. зробили з держави цирк з конями, де клоун головний. а потім дивуються. а що фігня всяка відбувається? а хто це зробив?
Зе зе зе Олег
27.01.2020
Ви праві, а коли молоді мажори типу дубілета ще й реформатори - то це подвійна біда.
бухгалтер Олег
23.01.2020
transparent_pxl.pngвони зробили це разом!!!!!
Танюшка
23.01.2020
Я не розумію, чому більшість так негативно сприймають будь-які дії Дубілета. Дуже розумний і продвинутий. Багато корисного робить для держави запроваджуючи все он-лайн. Спрощується доступність державних послуг. А стосовно перепису, невиже ходіння з двору у двір дасть точний результат?
Neta Танюшка
23.01.2020
Єдине вагоме, що він примудрився організувати, так це таке обширне дослідження населення.
Анонім Танюшка
23.01.2020
я нічого не маю проти Міністра, але робити перепис населення через моб.оператори (у мене є 5 номерів, як їх рахувати - я одна номерів 5)... соц.опитування - це як? А щоб зробити перепис населення нічого тяжкого не має. Зараз не така велика кількість населення в селах (чи села вже не враховують?), да в містах прийдеться довше. Представник сільської ради, представник районного відділу соцзахисту та представник поліції (участковий) проїхали, записали і все. Справа, максимум місяць. Зато правдива. Чи вони бояться фактичної кількості населення (на мертві души можна багато чого повісити)?
Олег Танюшка
23.01.2020
Про діджіталізацію. Точніше дибілізацію. На ютубі є відео з ВР називається - Диджитализация по-украински, де на столах гори паперу лежать на яких розпечатаний Закон про ринок землі. для кожного депутата. причому для тих самих депутатів було закуплено планшети.
Гоша Танюшка
23.01.2020
Який, нахрен, он-лайн. В селах інтернету немає.А на рахунок спрощення та покращання - то видно, особливо за газ і т.д.
Ikar Гоша
23.01.2020
цього року буде розширення 4 дж за рахунок коротших хвиль...чекаємо на інтенет в селах
Катерина Ikar
23.01.2020
А чи всі в селах зможуть придбати нові пристрої, які підтримують 4G. я ні собі, ні дитині не можу цього дозволити(хоча мешкаю в райцентрі), про моїх батьків пенсіонерів з "великими пенсіями" і таками ж субсидіями і годі й казати. Отож чекай не чекай 4G, НЕ ДОЧЕКАЕШСЯ.
Оля Танюшка
23.01.2020
Спрощується! Ви серйозно? Коли Ви останній раз зверталися до ЦНАПу? Простіше застрелитися відразу!!!
Танюшка Оля
23.01.2020
Людський фактор кругом є...
1234 Танюшка
23.01.2020
Да, там просто від його морди коробить !
Танюшка 1234
23.01.2020
А мені подобаються розумні люди
Ірина Танюшка
27.01.2020
А в чому розум? Їхні реформи всі побудовані на ліквідаціях і скороченнях людей,особенно сільської місцевості-убрать лікарні,школи,садочкм,держслужбовців виштовхнули масово(ось де взялися заоблачні премії Міністрам!) А при радянській владі навпаки було- в кожне маленьке село-фельдшер,садочок,школа4-летка,клуб.Оце я вважаю розум. А виштовхнуть людей щоб бюджет еклономити-це не розум,це інакше називається. А перепис їхній-це сміх!!!
1234 Танюшка
23.01.2020
Мабуть Ви ще не встигли пострадати від його "розумних" реформ, але ще достануть, будьте впевнені!
бух. Танюшка
23.01.2020
Вас, напевно, не торкнулось його скорочення держ.службовців. А я тепер працюю за двох, а зарплату отримую в два рази меншу. Перепис за мобільними - недолугий. Не у всіх дітей шкільного віку та літніх людей в селі є мобільні телефони. А оць у підприємців навпаки, є декілька номерів різних операторів. Люди, які виїхали за кордон працювати, теж не користуються там сім картами українських операторів. Дуже багато заперечень, тому вважаю отриману інформацію не вірною.
Євгеній бух.
24.01.2020
Ваш коментар свідчить лише про те, що Ви прочитали лише кілька абзаців з цієї новини... я вже не кажу про презентацію. Ваші ''зауваження'' прямо в тексті новини зазначені та яким чином вони враховані. І головне - це Оцінка, а не ''перепис за мобільними''. Читайте уважніше
Ikar бух.
23.01.2020
при перепису використовувались дані мобільних операторів, читайте уважніше
Ikar Ikar
23.01.2020
* використовувались НЕ тільки дані
Танюшка бух.
23.01.2020
Чому ж - торкнулося, було управління стало відділ, працювало 9 чол. залишилось 5. за січень заборгованість по зарплаті. Але при чому тут Дубілет. Це не його компетенція. а удосконалення державного управління це необхідно.
Ikar Танюшка
23.01.2020
порох головного мозку не виліковний
Олег Ikar
23.01.2020
і тут Порошонеко винуватий. уххх!
Ikar Олег
23.01.2020
де "і тут"? скільки не читав коментарів у всьому винять ЗЕ
Олег Ikar
23.01.2020
я розумію, якщо винять Зе, то це справа рук порохоботів ілише їх, а не людей, яким дійсно не подобається політика нинішньої влади. навіть якщо вони на виборах за Порошенка не голосували.
Тетяна
23.01.2020
Молодець! Хоч цифра не точна, але точніше ніхто не зробить. Хто хоче перепис, нехай попробує походити по будинках, квартирах. Я колись ходила, навіть подяка в трудовій є)). В той час було багато неадекватів. А зараз взагалі жах. Хто критикує - записуйтесь бажаючими проводити перепис.
1234
23.01.2020
Просто дурниці не потрібно оприлюднювати цьому дебілету . От і все. Тільки не розумний повірить в таку цифру. Немає на Україні тепер стільки населення, крім того ця цифра ще й без тих, хто на заробітках!!!!
Ikar
23.01.2020
а от кількість пенсіонері на сайті ПФУ і з переписом різняться два рази...то кому їх платять?
Лера
23.01.2020
А, помните, когда-то было 52 млн. ...transparent_pxl.png
Neta
23.01.2020
Дослідження цікаве, хотілося б побачити не просто презентацію, а всю методологію, все ж за кошти платників проводилось дослідження, маєм право знати більше. Втім, страшнувато, коли такі люди, люди бізнесу, користуючись посадою отримують важливі бази даних мешканців
Євгеній Neta
24.01.2020
Згоден, що дослідження цікаве. Але навіщо Вам методологія, якщо Ви навіть недочитали до ''Для держави ця робота не коштувала жодних додаткових грошей'' на самому початку новини?..
Галинка
23.01.2020
А коли був цей перепис і яким способом його проводили ? Наскільки ця цифра правдива ? Це що значить, що нас все меншає і меншає, чи комусь так вигідно ?
бух
24.01.2020
Передвиборчу агітацію по дворах розносити, ще й записати хто за хто проти це не важко (до того ж на неї із бюджету виділяють колосальні кошти), а **** на перепис це проблемно і коштів немає, бо нікому ці показники не потрібні - буде наглядно видно в цифрах в якій ж*** наша економіка.
Клава
24.01.2020
Яка країна - такий і перепис.
Євгеній
24.01.2020
Прохання до редакторів змінити заголовок новини. Він не відповідає дійсності.Це не Перепис!!! А Оцінка чисельності населення – наближене визначення чисельності наявного населення за статтю і віком на території країни або її частини без проведення перепису населення.Люди і так мають звичку не читати багато букв. Заголовок + перші абзаци - і пішли строчити обурливі коментарі.
Дмитро
28.01.2020
На жаль, реальний перепис населення влада проводити найближчим часом не буде. Такі офіційні результати можуть стати у суді документами про геноцид українського народу за часи незалежності. transparent_pxl.png
Світлана.
30.01.2020
Якось, нас в цей облік не зарахували
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×