Інформація по темі "" | Публікації по тегу
19.11.20
6313 9
Друкувати
Обране

Громадян штрафуватимуть за порушення маскового режиму: Президент підписав Закон

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон № 1000-IX "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)", прийнятий Верховною Радою 6 листопада 2020 р. 

Законом статтю 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення доповнено частиною другою, передбачивши адміністративну відповідальність за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок.

Згідно із Законом, перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 - 255 грн).

Як пояснив Міністр юстиції Денис Малюська, такі штрафи не застосовуватимуться до неповнолітніх та до тих, хто не носить маску на вулиці. 

Законом також внесено зміни до статей 219, 221, 222, 236, 255 Кодексу з метою реалізації повноважень виконавчих комітетів (виконавчих органів) сільських, селищних, міських рад щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення, що передбачені частиною другою статті 443 Кодексу, та реалізації повноважень органів Національної поліції, органів державної санітарно-епідеміологічної служби щодо складання протоколів та розгляду справ про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 443 Кодексу. Тобто, застосування такого штрафу буде швидким: його накладатиме поліцейський або представник Держпродспоживслужби одразу ж на місці.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
9
Похмурий
19.11.2020
От такі дії потрібно булоб робити з 16.03.2020. Люди якби Ви прислухались до порад, можливо всеб і закінчилось. А так ось Вам результат - майже рік карантину, переповнені лікарні, смерті.... А чому? Та тому що деякі неродиві бачте не вірять у хворобу, не будуть надаягати маску і т.д.
Дехто Похмурий
19.11.2020
В інших країнах штрафи з березня і побільше наших. Підкажіть в якій країні вже закінчилось...?
Похмурий Дехто
20.11.2020
А ви думаєте, що в цілому діло у штрафах? Чи в інших країнах законослухняні громадяни? Ви ж бачите скільки в кожній країні людей які вважають СOVID-19 вигадкою. А про штрафи я мав наувазі те, що з самого початку було 17000 грн. і це нікого не налякало, а зараз 170 грн тим паче нікого не налякають.
Дехто Похмурий
20.11.2020
Вважають не хворобу вигадкою а не підтримують нагнітання навколо неї істерії та методи боротьби.
Бух
19.11.2020
Цікаво, цей закон президент підписав перебуваючи офіціально на лікарняному? Так можна?
Олена Бух
19.11.2020
Їм можна все.....
Енгрібьорд
19.11.2020
Очевидно, він дистанційно працює. Палата в Феофанії визначена як робоче місце. Є сумніви?
Вадим
19.11.2020
Зеля підписав ще один дурнуватий закон, який тільки зменьшить його і так кволий рейтинг. Звісно, розмір штрафів за маски повинен бути адекватний і не 17000, але не можна давати право поліцейським виписувати штраф одразу на місці, тільки через суд або якщо порушник визнає провину. Тепер у поліції просто неосяжне поле для зловживань і незаконного збагачення.Поліцаю здалося, що маска неправильно надіта і все плати, штраф або домовляйся, оскарження незаконності штрафу у суді вийде в рази дорожче . Маску потрібно тепер носити постійно і пильнувати щоб не сповзла з носа, бо навіть йдучи по вулиці проходиш через парки, сквери,зупинки транспорту, дит.площадки та інші громадські об"єкти . І скрізь будуть сидіти у засідках поліцаї з потрійними планами по збору штрафів- для держави, для начальника і для себе.
Людмила Вадим
20.11.2020
Вадим, 100 відсотків все так і буде ( щодо зловживань і потрійних планів ) На превеликий жаль.....
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі