Інформація по темі "" | Публікації по тегу
13.05.19
5248 0
Друкувати
Обране

Ідея на мільйон: як розбагатіти на дитячих іграшках

Якщо ви шукаєте ідею, яка принесе прибуток, придивіться до дитячої ніші. Багато винахідників заробили мільйони доларів на товарах для малят. Можливо також ви незабаром поповните їх ряди.

Несерйозні ідеї, які принесли серйозний прибуток

Пластикова лінійка, яка при легкому ударі згинається і перетворюється в браслет знайома кожному з нас. Гнучкі браслети принесли своєму автору прибуток в $ 8 млн.

  • Іграшка у вигляді співучого окуня продається по 20 доларів за штуку. Хоча винахідник не розголошує свого доходу, порахувати прибуток нескладно.
  • Пам'ятаєте фільм 1984 року «Гремліни»? Хтось скористався цим персонажем і почав випускати їх в яскравих кольорах, давши іграшці назву «Фербі». Тепер на рахунку у нього лежить $ 500 млн.
  • У 1963 році художник Харві Болл придумав смайлик і заробив на ньому всього $ 45. Авторські права на зображення у нього викупили брати Бернар і Мюррей Спейн. Вони побачили в цьому малюнку великий маркетинговий потенціал і заробили на продажу ліцензійного зображення $ 50 млн.
  • Знаменита лялька Барбі створена дружиною засновника компанії Mattel Рут Хендлер. Спостерігаючи за іграми дітей, які вважали за краще грати «дорослими» паперовими ляльками замість пластмасових пупсів, вона розробила зразок іграшки у вигляді дорослої дівчини. Ім'я дано на честь дочки винахідників Барбари. Попри на те, що спочатку клієнти компанії не сприйняли виріб серйозно, а критики пророкували провал, цього не сталося. Сьогодні конкуренцію Барбі складають ляльки Monster High випущені тим же виробником в 2010 році. На противагу першій, персонажі цієї серії нагадують знаменитих чудовиськ, таких як Дракула, Франкенштейн, Мумія, Привид Опери та інші. Побачити їх можна за цим посиланням. Обидва винаходи продовжують приносити компанії багатомільйонний прибуток.

 

Дійсно корисні винаходи

Trunki – бренд, що випускає дитячі валізки на колесах, які малюки можуть штовхати самостійно. У 2003 році безробітний тоді Лоу Роб вирішив брати участь у телепрограмі, щоб отримати чек на оплату рахунків. За умовами передачі, йому надавали бізнес-наставника, кредит під невеликий відсоток. Все, що було потрібно від нього – втілити свою ідею. Скориставшись цим шансом, успішний бізнесмен заробив 6,1 мільйона доларів.

Хто б міг подумати, що гумове взуття Crocs стане популярним. Троє друзів з Колорадо: Скотт Сіманс, Джордж Бодекер мол. і Ліндон Дьюк Хенсон хотіли створити зручне взуття для вітрильного спорту, яке б не ковзало по мокрій підлозі. Дизайн був другорядним завданням, тому партнери зосередилися на пошуку матеріалу. Рішення надала канадська компанія Créations Foam, яка виробляла предмети зі спіненої смоли. На виставці вітрильників Fort Lauderdale Boat Show молоді бізнесмени продемонстрували сабо, що викликали фурор у відвідувачів. За кілька годин було розпродано вся партія. Творці незграбного взуття заробили 1 мільярд доларів.

Дженніфер Телфер – винахідниця іграшки-подушки помітила, як її син любить спати на м'яких тварин. Усвідомивши, що на ринку є порожня ніша, вона придумала волохатий предмет, що імітує зовнішній вигляд тварин. Спочатку продажу обмежувалися різдвяним наметом на свята. Коли перша партія була розпродана, дівчина задумалася над розвитком бізнесу та її винахід підірвав ринок. За підсумками 2010 року прибуток від їх продажу склав 300 млн доларів.

 

Застібка-липучка, улюблена багатьма дітьми, з'явилася завдяки Жоржу де Местраль. Його вразило властивість будяків прилипати абсолютно до всіх поверхонь, тому він розглянув рослина під мікроскопом. Недовго думаючи, чоловік випустив новий винахід, яке приносить йому щорічно 100 мільйонів доларів.

Де знайти ідею на мільйон

Ідея сама по собі нічого не варто. Важливо бачити в ній потенціал, вкладати сили і капітал в її розвиток. Але почати пошуки можна з цих пунктів:

  • Загляньте всередину себе і подумайте, чого дійсно вам не вистачає, яку потребу ви не можете вирішити. Український програміст Ян Кум шукав спосіб безкоштовно спілкуватися з батьками після еміграції в США – так з'явився додаток для смартфонів WhatsApp.
  • Знайдіть те, що вами рухає, заради чого ви готові працювати годинами, не чекаючи отримати за це винагороду. Шукайте ідею на стику першого і другого пунктів.
  • Записуйте всі свої ідеї, навіть найбезглуздіші. Час від часу повертайтеся до списку, щоб знову їх обдумати і зробити замітки.
  • Слухайте скарги інших. Зверніть увагу, чого їм не вистачає. Можливо, це вільна ніша на ринку, яка вимагає інноваційного товару.
  • Експериментуйте і помиляйтеся –  чим більше помилок ви допустите, тим ближче наблизитися до своєї мрії.
  • Для прибутку вибирайте ринок з платоспроможною цільовою аудиторією.
  • Створіть протилежність: на піку популярності великих платформ для блогерів WordPress і Blogger з'явився Twitter і Tumblr, що стали революціонерами в сфері мікроблогів.
  • Почніть втілювати ідеї в життя. Не бійтеся отримати критику, адже удосконаливши продукт ви можете на ньому заробити набагато більше.

 

Якщо ідеї все ж немає

Якщо ідея так і не з'явилася, але у вас є вільний капітал, який ви хочете інвестувати, знайдіть того, хто потребує фінансової підтримки. Багато стартапи шукають спонсорів, які готові вкласти свої гроші в обмін на майбутній прибуток. Щоб мінімізувати ризики, детально вивчіть бізнес-план і вкладайте суму, яку не боїтеся втратити.

Знайти проект для інвестування можна за допомогою різних платформ. Підтримувати можна як українські, так і закордонні стартапи. Вступайте в клуби інвесторів, щоб отримати найвигідніші умови угоди, знайти однодумців і дізнатися більше про різні способи збільшення капіталу.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі