Інформація по темі "" | Публікації по тегу
01.10.18
15368 17
Друкувати
Обране

На які вакансії бухгалтера слід звертати увагу та як не пошкодувати про свій вибір.

Рано чи пізно перед кожним, навіть найзатребуванішим бухгалтером, постає необхідність пошуку роботи. Неважливо, чи залишилися ви без роботи, ліквідувалося підприємство, де ви працювали, або просто бажаєте змінити специфіку роботи не зраджуючи основній професії – причина може бути будь-яка. Проте алгоритм дій, як шукати та обирати потрібну вакансію, все ж таки залишається відносно сталим. І так як бухгалтер – це спеціаліст, життєво необхідний будь-якому підприємству чи установі, не соромтеся висувати свої умови та відкидати незручні для вас пропозиції. Бухгалтерів на ринку праці багато, проте кваліфіковані, досвідчені спеціалісти затребувані завжди. Тому давайте дізнаємося, на які вакансії бухгалтера слід відгукатися.

Яким вакансіям слід довіряти?

По-перше, вакансії бухгалтера слід шукати на спеціалізованих ресурсах з надання пропозицій по роботі. У соціальних мережах або на невідомих порталах можуть розміщуватися сумнівні пропозиції роботи від незрозумілих підприємств та організацій. Тож не варто на них і гаяти свій дорогоцінний час.

По-друге, звертайте увагу на опис вакансії. Чим детальнішим буде опис ваших потенційних обов’язків та умов роботи, тим більше шансів, що цьому роботодавцю слід довіряти і що він ставиться серйозно до пошуку бухгалтера. Також мають бути вказані контактні телефони, адреса сайту підприємства чи установи.

По-третє, одразу ігноруйте пропозиції, за якими вам не дають основної інформації, а вимагають особистого візиту в офіс, мовляв, там вам все розкажуть. Стовідсотково, ця робота не має нічого спільного з бухобліком.

Як зробити правильний вибір?

Якщо ви знайшли цікаві пропозиції, більш того, навіть поспілкувалися з потенційними роботодавцями і вам дали зрозуміти, що керівництво схвалює запрошення вас на роботу, вам залишається лише зробити вірний вибір.

5 порад, щоб зробити оптимальний вибір

Старі добрі «плюси та мінуси».

Візьміть папір та чесно порівняйте умови, рівень зарплатні, графік роботи, час на дорогу та інші обставини одного та іншого місця роботи. Важливе значення можуть мати навіть такі «дрібниці» як умови робочого місця, наявність дрес-коду та інші деталі. За несприятливих умов ці деталі можуть стати «останньою краплею» в рішенні змінити роботу.

Їх величність фінанси.

Зрозуміло, що інтуїтивно ви будете схилятися до вакансії з більшою заробітною платнею. Проте краще дізнатися, чи передбачені у роботодавця із більшою заробітною платнею надбавки, бонуси або щоквартальні премії. І чи не практикують вони систему грошових штрафів, наприклад, за дисциплінарні порушення. Тож оцініть з перспективою, на якій роботі загалом ви будете отримувати більше грошей.

Кар’єрний зріст.

Тут важливо відштовхуватись від ваших амбіцій. Ви хочете все життя просидіти на одному місці або ж регулярно рости у посадах. Якщо ви обираєте друге, то сміливо відкидайте вакансії бухгалтера, де не передбачений кар’єрний зріст. Адже разом з ростом вашої посади може рости і зарплатня. А незадоволеність професійних амбіцій також може одного дня змусити вас написати заяву на звільнення.

Чесність перед самим собою.

Оцінивши фінансові перспективи та умови роботи, треба відверто самому собі відповісти на питання – навіщо вам саме ця робота або саме ця посада. Приймаючи рішення, оцініть, чого ви шукаєте: майданчик для старту, стабільну зарплатню, кар’єрний зріст або гнучкий графік роботи. Виходячи з того, що надає вам та чи інша пропозиція, робіть вибір на її користь.

Запитайте інтуїцію.

Буває так, що вакансії бухгалтера з «найсолодшими» умовами праці вас щось насторожує. А іноді, поспілкувавшись із спеціалістом відділу кадрів та дізнавшись відгуки про роботу в той чи іншій установі, хочеться їй довіряти. Не ігноруйте голос інтуїції, навіть якщо це вам здається не зовсім логічним. Як показує життя, в будь-який момент обставини можуть змінюватися кардинальним чином.

І, головне, не карайте себе за зроблений вибір. Не починайте постійно будувати у власній уяві можливі сценарії розвитку подій після тих чи інших рішень. Пам’ятайте, що після прийняття пропозиції про роботу, умови праці та взаєморозуміння зі співробітниками установи залежать також і від вас.

Нехай вам попадаються найкращі вакансії бухгалтера в Україні!

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
17
Вадим
01.10.2018
Хочу додати. Бухгалтер і бухгалтер-бюджетник- дві абсолютно різні професії. Бухгалтер займається виключно бухгалтерським обліком, а бухгалтер-бюджетник- спеціаліст широкого профілю, з великим спектром обов"язків:юрист, кадровик,діловод,комп"ютерник, кур"єр і т.д... На жаль, якщо бухгалтер-бюджетник захоче перейти в приватний сектор то з"ясує, що більшість набутих додаткових навичок і вмінь там не потрібні , а от знань бухгалтерського не вистачає. Отже, якщо хочете стати справжнім бухгалтером, не марнуйте час в бюджетній сфері.
Лілія Вадим
05.10.2018
Не можу із вами погодитись. У мене, хоча і невеликий стаж роботи, але в своєму 28 річному віці у мене досвід роботи бухгалтера бюджетника і от останні два роки головного бухгалтера у приватній структурі. Аналогічно як і в бюджеті ти спеціаліст широкого профілю: кадровик, програміст, діловод, курєр. Проте, у держструктурі є хоча б соціальні гарантії. По-перше - це матеріальна допомога, відпустка та же декретна відпустка. Із чим дуже складновато у приватника, зокрема у дрібних підприємців. Хоча, сама заробітна плата, більша частина з якої у конверті, в рази вища (але повторюсь, виключно на великих підприємствах). Та й різнобічність бухгалтерії в тому же виробництві масштабніша, аніж у бюджеті.
Вадим Лілія
05.10.2018
Лільо, яка мат.допомога ? 1 раз на рік оздоровчі і то в межах економії ФОП і ласки керівника.Про відпустку я писав в попередньому пості, те саме і з лікарняними, роботу бухгалтера ніхто інший не зробить, не хочеш, не можеш, а мусиш йти. Стосовно декретних то Ви самі вирішуєте -кар"єра або сім"я. У приватному секторі маштабніше не різнобічність, а спеціалізація бух.обліку. А в бюджеті ти повинен знати все і тебе щей довантажують новими обов"язками. Чого варта тілька довбанута казначейська звітність, безглузді дата-портали, тендер це взагалі....., ще рік після нього надаєш відповіді та , копії документів різномастних прокурорам і аудиторам.
Лілія Вадим
05.10.2018
Не повірите, але мені теж знайома казначейська звітність, єдата, прозоро, тендери. Ми все це проходили. Проте, у приватній структурі роботи у бухгалтера не менше, особливо, коли ви є платниками ПДВ і маштабне виробництво. От лише приватник платить за це більше, аніж держава, тому між бюджетом та приватним бізнесом обираю друге. Ви теж це можете зробити.
Вадим Лілія
05.10.2018
Я не писав. що робота легша,але в приватному секторі ви спеціалізується на якійсь одній сфері і там немає стільки змін. В бюджеті постійно якісь новації, міняються стандарти,рахунки,форми, що самі новатори подекуди не знають, як правильно.Крім того , може Ви не знаєте, але багато приватників не враховують досвід роботи в бюджеті. Знайомий проробив більше 10 років главбухом і хотів влаштуватися на посаду гол.бухгалтера в місцевій торгівельній мережі. Йому відмовили,а великий досвід роботи в бюджетній сфері навіть занесли в мінус, бо на думку бізнесмена, в бюджеті звикли просто відпрацювувати робочий час, а йому потрібні ініціативні та амбітні працівники.
Бухгалтер Вадим
04.10.2018
Я бы поспорила с бухгалтером бюджетником и бухгалтером приватником. Извините у приватных фирм не отпусков не пропусков не выходных, стаж с минималки и т.д., ни премий ничего что имеет отношение к соц сфере.И зароботные платы с ростом минималок извините нас уже сравнялись одиниковые приватники не подымают потому как наши бюджетники щимят их постоянно, и 13 зарплат у нас нет как у некоторых бюджетников.Попробуй сдвинуть какую-нибудь клушу с бюджета с насиженого кресла, и все ноют что мало.В частном секторе ты тоже и программист и юрист и деловод и секретарь еще и уборщицей можешь быть т.к. 100 грн в месяц на уборку жалко, в одном лице, в частном секторе просто даже нет таких должностей вот и все д
Вадим Бухгалтер
04.10.2018
Шановна, яка 13 зарплата, який стаж ? Максимум, що можна витиснути -якусь надбавку за інтенсивність і то в межах економії ФОП. Зарплата на рівні МЗП і в конвертах, як приватникам, нам не платять. Відпустка тільки на папері, бо потрібно то звіт відправити то інформацію подати. Заради цікавості подивіться на сайті ЦЗ скільки там висить вакансій бухгалтерів-бюджетників. Звісноє в бюджеті "жирні" місця , але їх одиниці, решта посад -безпросвітне порпання в папері. Ви хоч пробували працювати в бюджеті ? Без нормального фінансування на канцелярію, в погано опалювальних приміщеннях на древніх компах. Коли на тебе з усіх сторін тисне цілий кагал різномастних керуючих і провіряючих органів,а зверху засипають всякими інформаціями. Ви сиділи годинами в казначействі, щоб здати звітність, яка постійно змінюється, носили накладні додому, щоб внести в єдату, бігали по знайомих юристах, що помогли з тендерами і прозоро ? У вас були перевірки, коли ревізор прямо заявляє, що у нього план по штрафах ?

Вадим Вадим
04.10.2018
Я не кажу, що в приватному секторі легка і високооплачувана робота, але там ти хоч чітко знаєш свої обов"язки і за що працюєш. І найголовніше-перспектива, можливість набравшися досвіду влаштуватися на краще місце.

яна Вадим
04.10.2018
хаха яка перспектива? ви про що? недоробишся ні до чого! (23 роки працюю)
Вадим яна
04.10.2018
А чому Ви недоробляєте ? Це в бюджеті роботу оцінють в годинах, а в приватному секторі в ефективності і обсязі зробленого. Може Ви чекаєте, що хтось прийде,візьми за руку і заведе на хорошу роботу.
вона Вадим
01.10.2018
100 % ну і бухгалтер бюджетник не піде на роботу бухгалтера приватрика, і наоборот бухгалтер приватник не стяне в бюджеті
Ніколя
02.10.2018
Все то так гарно написано. Але є одне "але". На районному рівні в теперішніх умовах скорочень важко знайти будь-яку роботу бухгалтеру. Із/п майже скрізь тільки мінімалка, то які тут можуть бути порівняння, хоч би яку роботу знайти, а особливо в бюджеті.
Анна
02.10.2018
бухгалтер, которому нужна работа все потянет...и везде и в частном секторе, и в бюджете. В частном тоже хватает проблем. у нас государство ведет бой с ветряными мельницами в лице бухгалтера....на всех фронтах
Іра
05.10.2018
Я прийшла в бюджет у 2016 році маючи 10 років стажу у комерційному секторі. Тільки вивчила план рахунків і кореспонденцію, як у 2017 році нові прийняли, і довелося разом з усіма бюджетниками заново вчитися.
І там і там є свої мінуси і плюси. Із мінусів комерції: мені набридло бути менеджером, касиром, діловодом, кадровиком, юристом і бухгалтером в одному обличчі (тільки в бюджеті я відчула, що займаюся справою, яку колись вчила в університеті); виконувати забаганки керівництва, яке думає лише про власний прибуток, щось вигадає, зробить, а ти потім кінці з кінцями звести не можеш, про податкове законодавство взагалі нічого хорошого не сказати. Про велику зарплатню бухгалтерів в комерції можу сказати, що платять добре тільки в великих організаціях, ну а якщо приватний підприємець розщедриться, то там значить облік дууууууже подвійний, і ризиків фінансових набагато більше.
Оксана
05.10.2018
Работаю в бюджете 23 года глав бухом , приходится подрабатывать у частника из-за мизерных зарплат в бюджете. Везде свои плюсы и минусы. РАБОТАТЬ везде трудно и ответственно. Но последнее время склоняюсь к частникам. В бюджете такое унижение испытываешь. Начиная от казначея в отделении - который не имея опыта, самореализуется хамством на твой счет , до Головного розпорядныка- который пытается сэкономить для себя 13-ю, а из тебя дурака делает, пересчитывая до микрона твою бюджетную пропозицию. Отчет сдать в ЭКазне - унижение, финансирование получить- унижение, проверка- унижение. У частника с тобой считаются , и хоть понимаешь, за что работаешь.
Іра Оксана
05.10.2018
"В бюджете такое унижение испытываешь. Начиная от казначея в отделении - который не имея опыта, самореализуется хамством на твой счет , до Головного розпорядныка- который пытается сэкономить для себя 13-ю, а из тебя дурака делает, пересчитывая до микрона твою бюджетную пропозицию. Отчет сдать в ЭКазне - унижение, финансирование получить- унижение, проверка- унижение. У частника с тобой считаются , и хоть понимаешь, за что работаешь."
У каждого свой опыт, свои впечатления и окружение. Вот все, что Вы описали, у меня было с точностью до наоборот. Все решает человеческий фактор. Вам попался хороший частник)))
Тарас Іра
05.10.2018
Працювати на пана тяжко, потрібно терпіти всі його забаганки, але в бюджеті взагалі адський ад, там ціла купа панів, які тобою поганяють.Що найбільше достало в бюджеті.1.Казначеї - то договір не тої масті, то кома не там стоїть, то не та дата і в кожного клєрка свої вимоги , по кілька разів бігаєш туди сюди.2.Обласне управління - щодня треба подавати якісь інформації,розрахунки, та іншу фігню по доведеним цифрам, а потом тебе ще сварять, що погано спланував.3.Співробітники, всім абсолютно все байдуже,всі думають лише як спихнути свою роботу на іншого, потрібно за кожним бігати, сваритися, випрошувати, погрожувати, щоб зробили і подали документи.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі