Інформація по темі "" | Публікації по тегу
09.11.20
8121 4
Друкувати
Обране

Телеграм канали українських підприємців, на які варто підписатися

Підприємці цікаві не тільки в бізнесі, але і в спілкуванні і в своїй невгамовній допитливості. Вони ніколи не зупиняються і весь час чогось вчаться. Якщо пощастить - на чужих помилках, кейсах, книгах, постах. Чи не пощастить - на своїх. Частина з підприємців відрізняє бажання і вміння поділитися своїм досвідом - щоб інші не накоїли їх помилок і досягли більшого.

Соціальні мережі відкрили широкому спільноті прямий шлях до успішних бізнесменів. Ті, в свою чергу, отримали унікальний канал комунікації з аудиторією - без фільтрів, цензури і бодігардів.

Представляємо список ТОП-6 телеграм-каналів успішних українських IT-підприємців, на які ви захочете підписатися.

1. Артем Бородатюк

 

Телеграм канал https://t.me/artemborodatiuk

 

Facebook https://www.facebook.com/IceOd

Першим в нашому списку йде телеграм канал Артема Бородатюка, засновника однієї з найбільшої групи IT-компаній України - Netpeak Group: в компанію входять інструменти для пошукового маркетингу Serpstat, Ringostat, Netpeak Software, LMS-система AcademyOcean, агентства інтернет-маркетингу Netpeak і Inweb конференція по інтернет-маркетингу 8P і інші. Як розповідає сам Артем, спочатку він створив канал на початку коронакрізіса для того, щоб тримати в курсі того, що відбувається своїх співробітників - їх більше 550.Теперь Артем розширив тематику і пише про те, як економіка, технології, фінанси, IT і бізнес змінюють наш світ.

Артем круто помічає різні цікаві факти з абсолютно різних сфер (але бізнесових). Наприклад, в один день Артем пише про компанію Amazon і як вони досягають максимальної продуктивності співробітників, потім як влади Барселони борються з цінами на нерухомість, а на наступний день - наче й не перегоріти на роботі.

2. Роман Катеринчик

 

Телеграм канал https://t.me/katerynchyk_live

 

Facebook https://www.facebook.com/roman.katerinchik

Роман в 19 років заснував IT-компанію Artjoker (один з лідерів ринку веб-розробки в Україні), потім запустив дві Фінтех компанії MyCredit і OnCredit, привернув 3 млн доларів інвестицій в Україні, один з його бізнесів оцінений в 20 млн. Доларів.

За словами Романа, він веде свій канал, щоб допомагати, надихати, заряджати енергією і підкидати инсайтов на кшталт "а що, так можна було?".

Контент в ТГ-каналі різноманітний: зовсім недавно Роман поділився простою формулою самопрезентації на всі випадки життя. Хітом стали правила цифрового ділового етикету, і пост про найголовніше питання життя підприємця.

3. Сергій Петренко

 

Телеграм канал https://t.me/blognot

 

Youtube https://www.youtube.com/c/grayru/

Сам Сергій Петренко у 2000-му році заснував найбільший ресурс по інтернет-маркетингу - Searchengines.guru. У 2005 Сергія запросили створити і очолити український підрозділ Яндекса. У 2015-му він заснував найбільший коворкінг Одеси - Термінал 42. Багато разів запрошувався в якості ментора в стартап-ініціативи - від RadarTech до SeedStars. З 2019 року Сергій регулярно знімає відео для свого каналу в Youtube.

Телеграм-канал Сергія Петренко БлоGнот - це новини онлайн-бізнесу, стартапів і сервісів, особисто відібрані і прокоментовані самим автором, з урахуванням своїх знань і досвіду. Фокус каналу зосереджений на новинах про інтернет-бізнесі. Автор особливу увагу приділяє ряду компаній - WeWork, Uber, Lyft, SoftBank - які зараз переживають не найкращі часи: SoftBank передумав купувати акції WeWork, як обіцяв раніше, а Uber і Lyft чекають президентських виборів в США, щоб громадяни Америки сказали, чи будуть вважатися водії таксі найманими працівниками.

Втім, традиційні гіганти - Apple, Google, Amazon, Facebook, Twitter також не обділені увагою.

4. Олег Артишук

 

Телеграм канал https://t.me/video4it

 

Youtube https://www.youtube.com/c/tochkaGit/

Олег Артішук з 2004 року з 14 років почав заробляти в інтернеті - займався і розробкою сайтів на замовлення, і створенням власних інформаційних сайтів в різних країнах.

Зараз Олег з головою поринув у свій бізнес, який побудував навколо ютуб-каналу «Точка G», де він з пристрастю розпитує інших it-підприємців про бізнес. На каналі понад 150 інтерв'ю - від одинаків в розробці ігор і в закупівлі онлайн-реклами до мультимільйонерів софтверного бізнесу. З несподіваних гостей - букмекери, розробники додатків для пошуку сексу і власники кріптовалютних бірж. Аудиторія каналу на YouTube перевищує 125 000 передплатників - це один з найбільших каналів про IT-бізнесі в світі.

У своєму телеграм @video4it, Олег ділиться своїми інсайтами про бізнес і порадами про те що подивитися чи почитати.

5. Павло Обод

 

Телеграм канал https://t.me/obodpavel

 

Facebook https://www.facebook.com/pavelobod

Павло Обід останні 10 років створює і інвестує в компанії з IT (Sloboda Studio), онлайн освіти (Growth Factory) і пов'язані з комерційною нерухомістю (stepSHAREs). Крім цього активно інвестує в Україну і за межами. Входить в список топ-100 мотивуючих людей по рейтингу ділового журналу mc.today.

У своєму своєму телеграм-каналі Павло пише про те, «як вбити в собі жлоба» середнього класу, щоб не економити на дійсно важливому, коли насправді потрібно страхувати себе і майно і якими навичками він вчить свою дочку, готуючи її до дорослого життя .

 

6. Абдурахман Шайхалов

 

Телеграм канал https://t.me/stepABDUchannel

 

Facebook https://www.facebook.com/abdurakhman.shaykhalov

Канал Абдурахмана Шайхалова, підприємця з 25-річним досвідом з Харкова. Створив з нуля 20+ бізнес-проектів в самих різних сферах: від виробництва під власними торговими марками парфумерії та ділової шкіргалантереї до запуску крафтового сироварні. Зараз Абдурахман займається групою компаній Step by Step, в яку входять інвестиційні сервіси stepINVEST, stepREALTY, stepSHAREs і інші.

Своїми інсайтами, факапамі і думками про бізнес Абдурахман недавно почав ділитися на каналі "Людина, що спустився з гір". Пише про те, як все починалося ще в "веселих 90-х" і з чим стикається бізнес сьогодні. Наприклад, тут він розповідає, як в 90-х позики брали під 20% на місяць (!) І яка вартість приватних кредитних грошей зараз, а тут про те, що робити, якщо у вас є геніальна бізнес-ідея і ви боїтеся, що її вкрадуть.

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
4
123
11.11.2020
Пункт 6 порадував. Приємно, що світ "клином не зійшовся" на ІТ,
Оксана 123
12.11.2020
Тооочно !!!
Денис
13.11.2020
Достали вже ці ІТ-шники та інфо-бізнесмени (бізнес-тренери і коучери).Нехай би спробували існувати без реального сектору (житло, їжа, одяг).
Маряна Денис
13.11.2020
Їхній девіз такий: "Завжди будуть ті, хто підніматиме руку і говоритиме: “Вільна каса”". І всі ми (наймані працівники та не ІТ)- лохи та лузери.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×