Інформація по темі "" | Публікації по тегу
26.06.24
494 0
Друкувати
Обране

У ВРУ пропонують не штрафувати за порушення рівня шуму електрогенераторами

В умовах введення аварійних та стабілізаційних вимкнень електропостачання споживачам можуть вимикати світло на різну кількість годин, залежно від регіону. Однією з альтернатив для населення та представників бізнесу є вироблення електроенергії за допомогою електрогенераторів.

Однак недоліком такої установки є значний рівень шуму під час їх роботи. Законодавством України передбачена адміністративна відповідальність за порушення вимог до рівня шуму та накладення штрафу на громадян від 85 до 255 гривень і накладення штрафу на посадових осіб та громадян - суб’єктів господарської діяльності - від 255 до 510 гривень.

На думку депутатів потрібно звільнити від штрафування за перевищення дозволеного рівня шуму у разі використання установок, які виробляють електроенергію.

Тому у ВРУ зареєстрували  законопроєкт № 11372  "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо звільнення від відповідальності за порушення вимог до рівня шуму під час користування електрогенераторами". 

Проектом Закону пропонуються зміни до статті 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині уточнення в примітці до вказаної статті, що положення статті не застосовуються у разі якщо джерелом шуму є установка, яка виробляє електроенергію для забезпечення нею споживачів (фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, або юридичних осіб) у період відключень електроенергії, відсутності технічного забезпечення електропостачання споживача.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×