Інформація по темі "" | Публікації по тегу
21.08.15
6354 0
Друкувати
Обране

Вступає в дію Положення про гуртожитки

Відповідно до Положення про гуртожитки, затвердженого наказом Мінрегіону від 27.04.2015 № 84, вселення до гуртожитків проводиться власником гуртожитку або уповноваженою ним особою на підставі ордера, форма якого наведена в додатку до Положення, з одночасним укладенням договору найму жилого приміщення в гуртожитку.

ГуртожитокОсоба, яка проживає в гуртожитку, сплачує:

  • за таке проживання;
  • за житлово-комунальні послуги, які їй надаються у зв’язку з проживанням у гуртожитку.

Розмір плати за проживання в гуртожитку визначається в договорі найму відповідно до розрахунку, затвердженого власником гуртожитку. У договорі найму також визначається порядок здійснення розрахунків між власником гуртожитку та особою, що в ньому проживає.

Розмір плати за житлово-комунальні послуги визначається відповідно до встановлених уповноваженим органом цін/тарифів на такі послуги.

Дія цього Положення поширюється на гуртожитки для проживання робітників, службовців, студентів, учнів, інших громадян у період роботи або навчання.

До гуртожитків, призначених для проживання студентів, учнів, а також інших осіб у період навчання, це Положення застосовується у частині, що не суперечить нормативно-правовим актам Міністерства освіти і науки України.

Дія цього Положення поширюється також на спеціальні гуртожитки, які використовуються для тимчасового проживання осіб, які відбували покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк  і потребують поліпшення житлових умов, або жила площа яких тимчасово заселена, чи яким повернути колишнє жиле приміщення немає можливості, та осіб, які потребують медичної допомоги у зв’язку  із захворюванням на туберкульоз.

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі