Інформація по темі "" | Публікації по тегу
03.11.20
6093 8
Друкувати
Обране

Накопичувальні пенсії допоможуть детінізації ринку праці, - Марина Лазебна

Накопичувальні пенсії допоможуть детінізації ринку праці. Саме таку думку висловила Марина Лазебна Міністр соціальної політики України під час участі у публічній дискусії на тему «Пенсійні накопичення: міфи та реальність» в Українському кризовому медіа-центрі, яку організувала Мережа захисту національних інтересів «АНТС».

«Сьогодні у нас падає коефіцієнт заміщення – зараз він 29%, колись був 57%, а в подальшому буде менше 20%. Тобто людина в майбутньому, маючи зарплату 10 000 гривень, отримає солідарну пенсію не більше 2 000 гривень. Це ми всі маємо усвідомлювати і чесно про це говорити.

Як можна змінити ситуацію? Підвищувати податки, єдиний соціальний внесок, забирати ресурс на виплату пенсій з інших соціальних видатків – мабуть, це не вихід. Часто можна почути: «Знижуйте тіньову економіку, повертайте мігрантів». 20 років держава цим займається і 20 років ніхто ще не дав людям стимулів, за яких вони хотіли б повернутись, легалізуватись. Якщо ми подивимось на досвід інших країн, то вони створювали стимули, за яких вигідно показувати всю свою заробітну плату – це пенсійні накопичення та медичне страхування.

Тому ми впевнені, що необхідно до кінця цього року приймати законопроект, який запровадить обов’язкові пенсійні накопичення, щоб наступного року можна було підготуватись технічно, а з 01 січня 2022 року почати внески.

Жоден з рівнів пенсійної системи сам по собі не дасть людям гідного життя в літньому віці. Тому важливо, щоб запровадження другого рівня допомагало зміцненню інших рівнів пенсійної системи – солідарного та добровільних накопичень. Для цього правила роботи мають бути однакові для добровільного та обов’язкового накопичення, має стимулюватись конкуренція, не має бути монополій. Тоді людина здійснює свідомий вибір, розуміє, що пенсійні накопичення – її власність, якою вона управляє, звикає користуватись накопичувальними фондами за єдиним правилами, розвиваються добровільні накопичення, людина зацікавлена у «білій» зарплаті, що збільшує надходження до солідарної системи».

Марина Лазебна також наголосила на необхідності забезпечити захист пенсійних накопичень людей та надійні інструменти для інвестування пенсійних коштів в економіку.

Джерело:
КМУ
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
8
Юля
03.11.2020
"має стимулюватись конкуренція, не має бути монополій"Частково не згодна з таким твердженням.Не має бути монополій! Цілком згодна!А от конкуренція призводить до того, що люди йдуть по головах один одного, не дивлячись до чого це призводить. І насамперед, це не допомагає нам самим розвиватися, нажаль.Зовсім інша справа, коли "Рівні умови для існування та праці". В такому випадку людям не потрібно буде виживати, розштовхувати сусідів своїми ліктями, щось один одному доводити....А направити усі свої здібності у благотворче русло - на розвиток себе і кожного, знімати напругу та інтенсивність життя, відчувати себе та оточуючих, почати помічати все позитивне в собі та в оточуючих, підтримувати та допомогати один одному - наповнюватися позитивом.Згідно даних соціального опитування людей всієї планети Земля - люди втомилися від перегонів, конкуренції та боротьби, це дуже виснажує.https://allatraunites.com/ru/8-osnov-sozidatelnogo-obshchestva
бух.
03.11.2020
Як бути з інфляцією??? Наша національна валюта не може похвалитися стабільністю. Тож за 30 років праці "все что нажито непосильным трудом" може підти "коту під хвіст".
Тетяна
03.11.2020
Суждення нездорової людини: потрібно створювати нові робочі місця,а не накопичувальну пенсійну систему: на практиці вони не працюють-перевірено. Це нагадує МММ.
Людмила
03.11.2020
Перше питання: з чого накопичувати при ЗП 4800 матері-одиначці з двома дітьми? Друге - солідарна з Тетяною: треба створювати цікаві платоспроможні робочі місця, а не 20 років намагатися повернути людей з-за кордону. Третє - наша валюта настільки не стабільна і наша банківська система настільни незахищена, що накопичувати будуть явно не в наших банках (ті, хто взмозі при адекватній ЗП), а це знову ж віддтік грошей і величезна дірка в економіці, до стабільності не має жодного відношення.
Оля
04.11.2020
Прокурорам прописали в Законе, что пенсия положена через 22 года в размере от 70 тыс. и выше в незавимости от возраста и заработка. А все остальные в Украине не люди - ширпотреб!
Вадим
04.11.2020
Вишукана брехня! Всі чудово розуміють, що накопичувальна пенсія це новий податок для залатування дірок в солідарній системі.
ОЛЕНА
05.11.2020
У нас погані справи із дотриманням законів. Взагалі всіх. Закони не працюють, покарання за порушення немає (для впливових осіб). Надміру зайво створені фіскальні та поліцейські органи не виконують своїх функцій. "Неофіційно працювати" - це у нас майже офіційний термін. Всі знають де і скільки тіньової економіки і нікого не покарано. Треба просто дотримуватись законів. Звісно, починати із керівництва
Юлія
20.11.2020
Кількість зарплат у конвертах відчуваю збільшиться...
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×