Інформація по темі "" | Публікації по тегу
03.08.18
9007 11
Друкувати
Обране

Наступний етап пенсійної реформи - підвищення пенсій людям, котрі мали великий страховий стаж, але низьку зарплату

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко запевняє, що за умови наявності ресурсу у Пенсійному фонді України, підвищення пенсій людям, котрі мали великий трудовий стаж, але низьку зарплату, відбудеться вже у цьому році. Про це він сказав в ефірі «5 каналу».

«Підвищення пенсій тим людям, які мають великий трудовий стаж і маленькі заробітні плати, з якими вони виходили на пенсію, і через це мають невеличкі пенсійні виплати, - це наступний етап пенсійної реформи. Зокрема, необхідно внести зміни до чинного законодавства. Є звернення Президента України до Уряду щодо цього, є відповідні ініціативи Уряду», - сказав він.

Він назвав абсолютно несправедливою ситуацію, коли люди з великим страховим стажем у жовтні минулого року отримали мінімальні, мізерні надбавки до пенсії. «Я сподіваюся, що Міністерство соціальної політики виконає відповідні доручення і внесе на розгляд Уряду, а Уряд вже внесе на розгляд Верховної Ради зміни до законодавства, які врегулюють цей механізм», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

«В Уряді немає дискусії потрібно підвищувати пенсії чи ні. Все залежить від фінансової спроможності української економіки, від наявності фінансового ресурсу Пенсійного фонду України.  Це питання досить масштабне, яке включає і розвиток економіки, і легалізацію заробітної плати, легалізацію тіньової зайнятості, і динаміку надходжень до Пенсійного фонду. Якщо всі ці чинники складуться і ми матимемо реальний ресурс, я сподіваюся, що ще в цьому році ми оголосимо і здійснимо цю ініціативу», - підкреслив Павло Розенко.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
11
Роман
03.08.2018
зустрічав дуже багато людей, які працюють нелегально, так що проблема не ліше в державі, а й суспільстві з якого вона складається...
Ольга Роман
03.08.2018
У людей нема вибору, або нелегально - або ніяк.
Петро мальдівський Ольга
10.08.2018
Выбор есть, нету выбора только у покойников.
Світлана
03.08.2018
Моей маме подняли почти на 1 тысячу. Теперь у неё пенсия 2900. Но если учитывать, что трудовой стаж у неё 58 лет (из которых 55 - на одном предприятии, хотя это не имеет значения), 22 года отработала после выхода на пенсию, в 2016 году стала инвалидом 1-й группы и уволилась. Может ей, конечно, за инвалидность что-то добавили, может и перерасчет сделали после увольнения,точно не могу сказать.(Работала медсестрой)
Валентина
03.08.2018
Є приказка " Наша песня хороша, начинай другую". Тринділи про підвищення мінімальної заробітної плати та на тому все й скінчилось. А тепер давай ще потриндемо про пенсії. Як надоїло слухати і читати увесь цей бред. Для себе грошей на міліони гривень в місяць хватає і для підвищення максимальних пенсій теж, а от для мало забезпечених одні обіцянки.
Бухгалтер
03.08.2018
Как они делают расчет кто знает.
Ольга Бухгалтер
03.08.2018
Зверніться в пенсійний фонд.
Дмитро
07.08.2018
Для ЗМІ тема " 1 день життя пенсіонера - ад "
Знущання над людьми похилого віку триває.
бухгалтерія це любов
08.08.2018
а що означає великий трудовий стаж - чи 30 чи може 60 років. а що означає маленьку заробітну плату, адже при биральниця ві бюджету це мінімальна зарплата а прибиральниця на підприємстві - це 2 мінімальних(за рахунок надбавок, премій, 13 і т.д.). алеж це прибиральниця! Головний бухгалтер в бюджеті - це трошки більше мінімалки і головний бухгалтер на підприємстві - це офіційно 3-4 мінімалки. Може вжеб час звертати і на те де ти працював і КИМ. яка в тебе була не зарплата а відповідальність. І взагалі для працівників бюджетних установ треба в законах робити окремі параграфи. Тому що це чергова зрівнялівка
Валентина
28.08.2018
У мене 48 років стажу, пенсія--3750 грн. То мені підвищення не чекати ?
Вфлентина
14.01.2020
дуржавним службовцям які вийшли на пенсію в 2012 -2015 роках взагалі за них забули тепер пенсія на рівні мінімалки 27 років стажу державної служби за 6 років жодного разу пенсія не індексувалась і не переглядалась хтось десь там так вирішив. на районному рівні у пенсіонерів-держслужбовців пенсія мізерна і нікому немає до цього діла мінімалку добавляють там є люди які взагалі не працювали я розумію що і їм треба якось жити але непотрібно робити так як є за трудові роки і пенсія повинна бути достойна
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі