Інформація по темі "" | Публікації по тегу
10.02.17
26384 41
Друкувати
Обране

Пенсійна революція 2017-го: що чекає на українців

Кабмін почне пенсійну реформу вже цього року. Рада: введуть особисті рахунки і страховки виплат

На пенсіонерів чекають зміни вже цього року. Прем'єр Володимир Гройсман анонсував початок пенсійної реформи до кінця 2017 року. "Сегодня" з'ясувала, до чого треба готуватися людям.

ПЕРШИЙ КРОК. Якихось подробиць в Кабміні не озвучили. Тримають деталі в секреті до офіційної презентації і в Мінсоцполітики. "Реформа буде справедливою, і люди відчують збільшення пенсійних виплат. Але існуючу систему буде необхідно ґрунтовно поміняти, і ми готові будемо запропонувати українському суспільству таке рішення", – підкреслив Гройсман.

Деяке світло на майбутнє українських пенсій пролили в Раді. Нардеп від БПП і член Комітету ВР з питань соцполітики Сергій Каплін пояснив нам, що насамперед прем'єр говорив про виведення єдиного соціального внеску, з якого формуються пенсійні нарахування, з тіні. "Це дозволить вирішити проблему дефіциту Пенсійного фонду і дасть нам в майбутньому фундамент для подальших змін", – говорить він. Нагадаємо, що одним з ключових моментів змін у пенсійній системі країни стане частковий відхід від солідарної системи, коли Пенсійний фонд фінансується за рахунок відрахувань працездатного населення, як зараз.

Як зазначав раніше віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, їй на заміну повинна прийти трирівнева пенсійна система, в якій "солідарка" буде тільки першою ланкою і візьме на себе роль соціальної безпеки. "Також передбачається введення накопичувального рівня і розвиток недержавного пенсійного страхування. Все це може стати прекрасною основою для проведення подальшої пенсійної реформи в Україні", – додав він. Солідарна система, на думку віце-прем'єра, погана для України через високу тінізацію економіки та несплати ЄСВ.

Пенсійний експерт РПР Віталій Мельничук також зазначає, що чисто солідарна схема добре працює, коли кількість працездатного населення перевищує число пенсіонерів. "У насця ситуація змінилася ще у вісімдесятих роках минулого століття, так що в змінах вона буде тільки першим рівнем. Два інших базуватимуться на підставі індивідуальних пенсійних рахунків громадян. Це буде особистий рахунок, гроші з якого інвестуватимуться в економіку країни. Така система працює в усьому світі, і в ній вже накопичені колосальні гроші – загальні ресурси зараз становлять більше $ 36 трильйонів, а, наприклад, тільки в Польщі – $ 130 млрд", – говорить він. При цьому експерт підтверджує, що таким чином вдасться досягти зростання пенсійних виплат. Щоправда, збільшення чекати доведеться 5-7 років, коли на рахунках будуть накопичені достатні кошти. На законодавчому рівні, за словами Розенка, питання це в вирішиться 2-3 найближчі місяці.

БОЛЮЧЕ ПИТАННЯ. Важливою проблемою в контексті пенсійної реформи є і підвищення пенсійного віку в Україні до 63 років і для чоловіків, і для жінок. Такий крок є однією з вимог МВФ. При цьому, незважаючи на численні заяви про те, що українська влада домовилися з Фондом не піднімати його, голова Мінсоцполітики Андрій Рева на початку лютого зізнався, що МВФ продовжує наполягати на такому рішенні. При цьому Каплін також підтвердив, що західні партнери упираються в цьому питанні. "Вони тиснуть, але цими питаннями займається особисто президент і не йде на цю вимогу", – розповів парламентарій.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
41
ААА
10.02.2017
Якщо пенсійний вік піднімуть до 63 років, то більша частина населення України так і не доживе до пенсії!!!!!
Ольга ААА
13.02.2017
так на этом и строится расчёт)
lola ААА
10.02.2017
Тю! Так на те й розраховують!
Вікторія
10.02.2017
Так, підвищення пенсійного віку - це зараз найболючіше питання у всієї України. Вже краще тоді пенсію взагалі відмінити, щоб з роботи виносили на носилках. Спочатку підвищили до 60 років, тепер до 63, а далі, що до 70 років. Мабуть, статистичні дані ніхто не дивиться, що смертність більша за народжуванісь, і більшість людей не доживають і до 60 р. Дуже боляче, що наша влада не розуміє цього!!!
Ната Вікторія
11.02.2017
Це точно знущаються.Хочуть зробити прямі поставки- з роботи в морг, без заїзду додому.
Наталья Вікторія
10.02.2017
Власть как раз очень хорошо это понимает!
злая зая
10.02.2017
Все, гроші на пенсії закінчилися! Всі підемо сарцювати...
)))))) злая зая
13.02.2017
шо робити???
Читач
10.02.2017
Основна "вигода" кабміну не від підвищення пенсійного віку, а від підвищення страхового стажу до 35 років. Це приведе до того, що пенсіонерами зможуть стати лише ті, хто працював у бюджетній сфері!
оксана Читач
10.02.2017
З роботи на кладбище!!!Вони ледарі собі збільшують, щоб більше часу красти,а як люди пахають їм і неснилось!!!
олеся
10.02.2017
анекдот в тему: я зв’язку з підвищенням пенсійного віку ми з подругою працюємо. Пригадати б тільки де....
Рита
10.02.2017
Шановні, ви ж подивіться, як з нас весь час роблять дураків.Тиждень назад Гройсман твердив,що не допустить підвищення пенсійного віку, що не буде зрівнялівки по зарплаті,а виходить все навпаки. Вони просто спостерігають чи буде якась реакція населення. О !!! все спокійно, значить можна дальше продовжувати вішати "лапшу".А які ж ті пенсії. У кого 40 років стажу і в кого 20 років усім по 1300.Пенсію теж усім зрівняли, за винятком "слуг народу".
Тетяна Рита
15.02.2017
Ви перебільшуєте, Не у всіх "слуг народу" висока зарплатня. У більшості з них вона низька, а впахують як коні.
Рита Тетяна
15.02.2017
В кого це не великі зарплати? Тільки де беруться у Вас пенсії по 5-10 тисяч із малих зарплат? Мені було б все рівно,який в мене посадовий оклад, якщо до видачі стоїть не 3000, а 10000.
Nettles Рита
10.02.2017
Здається, ви не читали. Це не слова Гройсмана. І, до речі, не вимога МВФ - їм байдуже. А ось деякі "експерти" старанно нагнітають, щоб вибухнуло.
Вероника
10.02.2017
правильно мы им деньги на счета неких туманных пенсионных организаций, которые они же в економику страны вольют. Вопрос в том кто их вернет потом, не верю я в эти начинания
Людмила
10.02.2017
Пенсію і заробітну плату на сьогодні отримують ті що получають велики пенсії. Треба вибрати людині або отримати пенсію або заробітну плату і тоді всім хватить пенсійних виплат
Коля Людмила
11.02.2017
Так, пенсіонери за віком нехай вже йдуть на відпочинок - це було б правильно. Але у нашій держаі наші можновладці не роблять правильно...
Лариса Коля
14.02.2017
Попробуйте выжить на пенсию 1400! Вы думаете, что эти несчастные пенсионеры с жиру бесятся и занять себя ничем не могут, кроме работы? Только бывшие руководящие работники, которые в своей жизни ничего тяжелее шариковой ручки не держали, желают и дальше "керувать" или так сказать, "работать".....
Ося Коля
13.02.2017
Якщо буде пенсія достойною, то будуть пенсіонери відпочивати, а якщо пенсії навіть на ліки не вистачає, то вибачте, люди тримаються за свої робочі місця, щоб хочь якось звести кінці з кінцями. Боляче і гірко дивитися на все, що зараз в Україні! Де Бог, де "бумеранги і земля кругла". Постріляв би.
Мілена
11.02.2017
Скажіть будь ласка, коли буде встановлена справедливість щодо перерахункуи пенсій державного службовця.? така ситуація: я, та 5 моїх колег , які мають по 24 роки стажу в органах місцевого самоврядування звернулись в Пенсійний фонд з однаковими заявами за перерахунком пенсій, де нам було відмовлено. Наступними кроком був міський суд . як результат. 5 моїх колег суд виграли, а мені було відмовлено по незрозумілій причині.(хоча позовні заяви у нас були однакові) В мене був інший суддя. Коли я підійшла до судді з прохання пояснити мені причину відмови, отримала відповідь"юююрахуйте, що Вам не повезло із суддєю" , тепер так буде всім, хто буде звертатись В суД" Після такої відповіді я звернулась у Львівський адміністративний апеляційний суд, де також отримала відмову. Скажіть, будь ласка, де справедливість.? Чи закони діють так, як хочеться суддям?
Лариса Мілена
14.02.2017
Яка різниця ким Ви працювали, чи працюєте. Пенсія повинна бути у всіх однокова, як що працюєшь у бюджеті, а то зарплата у Вас " службовців" і так була вища , а живете Ви у цій країні, і хліб їстє з цеї землі то,чого Вам має бути перерахунок!
Ося Мілена
13.02.2017
Закон, як дишло. Пересічним громадянам нема чого ловити, хіба що з хорошим адвокатом
Світлана
11.02.2017
От скажіть мені всі хто пишуть, що пенсіонери мають йти на пенсію і сидіти вдома. Моя мама пенсіонер, але у неї є моя менша сестра, яка отримує 2500 грн зарплату, платить за квартиру яку знімає в іншому місті 2500 грн. То як мамі за пенсію 1400 грн допомогти дитині не вмерти з голоду в цій країні?
Олена
11.02.2017
Скажіть будь-ласка, якому роботодавцю потрібен робітник,якому за шістдесят? Уже зараз на роботу не приймають після 35-ти... Підсліпкувата, забудькувата жінка з гіпертонією буде сунути на роботу. На сьогодні бухгалтерія не мислима без комп'ютера, програм, інтернета, а що буде через 15-20 років? Я навіть не хочу думати за пенсію, бо наше покоління 40-річних зараз зводе кінці з кінцями завдяки батькам-пенсіонерам, а ми не те, що своім дітям допомогти не зможемо, а ще й будемо сидіти у них на шиі, якщо здоров'я не дозволить працювати до 63-х... Бо пенсію призначать тільки в 63 ...
Надія
11.02.2017
Я уже розчарувалась у всьому. Крик душі. З 17-ти років працюю.Цього року 55 років мені виповнюється. Раніше думала піду на пенсію. Працюю бухгалтером.Стажу аж забагато. Хай би молоді люди ішли на мє місце. Та де там.
Коля Надія
11.02.2017
Та таких побрехеньок тут багато...
Ося Коля
13.02.2017
Коля, ти задовбав.
Микола
12.02.2017
Хто зможе відповісти? Я працював сільським головою до 27.12.2016 року. Маю стаж роботи в органах місцевого самоврядування 22 роки. Після об’єднання громад мене призначено в.о. старости села. 9 лютого ц.р. ВРУ прийняла Закон " Про службу в органах місцевого самоврядування", який вступає в силу з 01.05.2017 року, в прикінцевих положеннях якого є пункт, що дозволяє мені отримати пенсію згідно ст. 37 Закону "Про державну службу" 2001 року. Питання: Мені призначатимуть пенсію як сільському голові, чи як в.о. старости? І чи призначатимуть взагалі, якщо я з 2000 року отримував пенсію як вчитель-пенсіонер.
Rjkz
12.02.2017
Думаю, що уся "Пенсійна революція" у кінцевому рахунку зведеться до нового потужного витка знецінення гривні.
Светлана
13.02.2017
Якщо обіцяють "покращання" - значит будут грабить! Чем эта власть и занимается все последнее время
Бухгалтер
13.02.2017
Не знають керманичі, що з нами усіма робити, але уже "працюють" над цим. Роботи - немає, але обовязково заплати комуналку, лікуватись не будеш (така оптимізована реформа, що краще здихай). От якби усі вигинули до ноги, то може багаааато кому легше стало. І земля у нас добра і клімат гарний, Ось тільки люди.......
Анна
13.02.2017
Добре, що хоч зараз доходить до декого, тільки толку мало
Містер Бухгалтер
14.02.2017
Колеги!Досить плакати-пенсія,пенсійний вік..Поки молоді-ТІКАЙТЕ ЗВІДСИ!!!Моя мама в 49 років(щоправда, 7 років вже на пенсії) з не дуже міцним здоров"ям вирвалась в Польщу,працює в нормальних умовах. Сам я їздив, мені 23, життя попереду,на пенсію сам собі відкладу,нема в нашій країні на кого надіятися!!!
Tolik Містер Бухгалтер
14.02.2017
Обратите внимание на фразу повышение пенсионного возраста это "требование МВФ". Кто управляет страной? Как пел незабвенный Владимир Высоцкий "Они к нам ходят не спроста Задумайтесь об этом..."
Tolik Містер Бухгалтер
14.02.2017
Агигататор... Эти условия в нашей стране сделаны специально для того, чтобы такие как ты и ехали в Польшу обрабатывали её. А сами поляки едут в Германию на заработки. Вот такая цепная реакция. Нужно не ехать куда-либо, а повышать потенциал своей страны
Татьяна
14.02.2017
Насколько понимаю, МВФ дает нам кредит, а не просто безвозвратную помощь! С какой радости, они еще что-то требуют? Это как придти в банк и взять кредит, но банк тебе укажет, что ты имеешь право с деньгами делать, а что - нет! Мне кажется, что это "отмазка", все валят на МВФ, типа правительство тут ни при чем, белое и пушистое! Суки.
Мария
14.02.2017
Мы живем все хуже и хуже. Все это мне напомнило выдержку из книги ГЛ. Раввина России Б.Лазара на открытии Меноры в Днепропетровске: ..........Проходя, каждый раз по этим кварталам и слыша злобные восклицания, ловя завистливые взоры гоев, лицезря всю нищету районов где они обитают, я каждый раз смакую настоящий вкус нашего богатства, благополучия и здоровья. Суть великолепия, богатства и успешности нашей общины будет не через двадцать минут, когда вы будете всматриваться в уникальность архитектуры, суть успеха тут и сейчас, в великолепии разложения гоев принесшее нам богатство и успех........
Магда
16.02.2017
Пенсійний вік - підняти, школи - закрити, малий бізнес - знищити. А по телебаченню крутити соціальну рекламу "Не шукай роботу. Створюй її". Хто? Як? І навіщо? Щоб оплачувати , не можу сказати "роботу", бо в ВР ми бачимо, як "важко" працюють, але отримують чималі гроші, а потім матимуть не меншу пенсію. Вони доживуть.
ОЛЬГА Магда
26.02.2017
НЕ ХВИЛЮЙТЕСЬ.БЕЗСМЕРТНИХ НЕМАЄ
Людмила
17.02.2017
А вимогою МВФ не є відвищення рівня життя простих людей ? Знайшли захист "МВФ" !!!!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі