Інформація по темі "" | Публікації по тегу
30.04.24
2283 3
Друкувати
Обране

Сьогоднішнє покоління повинно буде в старості довше працювати - Мінсоцполітики

Сьогоднішньому поколінню українців доведеться довше працювати в старості, довше залишатися активним і забезпечувати себе своєю працею через скорочення співвідношення працюючих людей до пенсіонерів. Сьогоднішнє покоління українців повинно буде в старості довше працювати, довше залишатися більш активним й довше забезпечувати себе своєю працею.

 Про це заявила Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович під час форуму "Демографічне майбутнє України: Стратегія стійкості та відновлення", передає УНН.

Ми розуміємо, що сьогоднішнє покоління повинно буде в старості довше працювати, довше залишатися більш активним й довше забезпечувати себе своєю працею. Тому що сьогодні кількість працюючих і пенсіонерів вже 1 до 1. Тож нам вже необхідно думати сьогодні про те, що таке громадське здоров’я, потрібно створювати максимально інклюзивне середовище, щоб зберігати нашу активність й так само дуже серйозно працювати над постійними розвитками наших людей впродовж життя. Тобто над культурою сталого розвитку

 - розповіла Жолнович.

За її словами, щоб збільшити принаймні до 40% зміщення заробітку пенсією для пенсіонерів вже сьогодні потрібно ще приблизно 6 мільйонів працюючого населення й народженням це ніяким чином не забезпечити.

В цьому контексті особливого значення набуває питання як повернути людей з-за кордону. Мова йде не лише про наших мігрантів, які рятуються від війни, мова також йде про українців в багатьох поколіннях, мова також йде про тих, які вирішили виїхати набагато раніше, мова також йде про активних іноземців, яким тісно в їхніх країнах і які готові будуть обрати нашу державу для свого розвитку та свого дому

- сказала Жолнович.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
3
Сезари
30.04.2024
Передати у власність держави воду, електроенергію, газ, створити сприятливі умови для розвитку легкої, важкої промисловості та сільського господарства, зменшити бюджетні структури на половину, утримання депутатів за рахунок їх округів, тоді може і пенсії можна буде збільшити. Але ж з корупцією ніхто не впорається, на жаль.
Мирослав
30.04.2024
Боротьба з корупцією вже нічого не вирішить. Молодь тільки і чекає на відкриття кордонів і одразу ж при можливості виїде з країни.
Щоб повернути хоча б частину людей з-за кордону треба скасувати мобілізацію, розпустити ТЦК, і ввести заборону на закриття кордонів. Інакше ні чоловіки, ні їхні сімї не захочуть повертатися.
Студент Мирослав
30.04.2024
Щоб повернутися і хотіти облаштовуватися, вкладати свої зароблені кошти в українську економіку треба бути впевненим, що в будь-який момент знову не почнуть закривати кордони, обмежувати права і свободи громадян, блокувати рахунки, обмежувати право водіння.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі