Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.10.17
14651 69
Друкувати
Обране

Верховна Рада прийняла пенсійну реформу

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (базовий законопроект № 6614).

Законодавчим актом передбачається удосконалити солідарну систему пенсійного страхування, звільнити її від невластивих видатків; диференціювати розміри пенсій залежно від набутого страхового стажу та отриманого заробітку; впровадити єдині підходи до обчислення пенсій.

Законом передбачено:

  • осучаснити розміри пенсій, призначених в минулі роки з урахуванням показника середньої заробітної плати за 2014, 2015, 2016 роки (3 764,40 грн.) та із застосуванням величини оцінки одного року страхового стажу у розмірі 1%;
  • поновити виплати пенсії працюючим пенсіонерам в повному обсязі;
  • зменшити величину оцінки одного року страхового стажу з 1,35 до 1,0;
  • запровадити новий порядок виходу на пенсію залежно від наявного страхового стажу;
  • змінити порядок визначення мінімального розміру пенсії;
  • змінити порядок індексації та перерахунку пенсій. Згідно із Законом, щороку проводитиметься перерахунок раніше призначених пенсій шляхом збільшення показника середньої заробітної плати, який враховується для обчислення пенсії. Зазначений показник з 2021 року збільшується на коефіцієнт, що відповідає 50% показника зростання споживчих цін за попередній рік та 50% показника зростання середньої заробітної плати за три календарні роки, що передують року, в якому проводиться збільшення (в період  2019-2020 років - з урахуванням цих показників за попередній рік);
  • провести з 1 жовтня 2017 року перерахунок пенсій, надбавок, підвищень та інших виплат з урахування прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, встановленого на 1 грудня 2017 року Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», збільшеного на 79 гривень;
  • запровадити єдині правила призначення пенсій;
  • застосувати новий порядок визначення права на призначення пенсій, обчислення розміру та здійснення пенсійних виплат для окремих категорій громадян та інші заходи з удосконалення та реформування солідарної складової пенсійної системи.

Законом також запроваджується низка заходів у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування, стосовно збору та обліку єдиного внеску, соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань, на випадок безробіття, а також у сфері зайнятості населення.

У Законі враховано пропозиції, схвалені постановою Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту в першому читанні, щодо:

  • вивчення можливості зміни формули обчислення розміру пенсії за віком;
  •  збереження пільгових умов пенсійного забезпечення для жінок, які працюють у сільськогосподарському виробництві та виховали п'ятеро і більше дітей;
  • передбачення в окремому законодавчому акті порядку одержання сум пенсій, на виплату яких пенсіонер мав право, але не отримав у зв’язку із перебуванням на тимчасово не контрольованій державною владою України території.

Окремо доручається Уряду до 1 листопада поточного року подати на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо перерахунку пенсій військовослужбовців із урахуванням оновленого грошового забезпечення. 

ВРУ

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
69
Пітекантроп
04.10.2017
З позитивного, мабуть, тільки "недоіндексація" пенсій. Чорнобильців кинули, пенсійний вік добавили. ЖИТИ ПО-НОВОМУ, йопт!
Вадим Пітекантроп
04.10.2017
Тепер їм ще залишилося прийняти тільки медичну реформу, щоб створити ідеальні умови для звільнення території України від українців.Після остаточного реформування країни у нас не буде ні освіти,ні охорони здоров"я, ні справедливих суддів. Всі, хто ще може рухатися і працювати виїдуть за кордон, а тих хто залишаться добють цінами і тарифами.Отже, тисячі гектарів найродючішої в світі землі опиняться у власності кількох десятків "сімей".
питаннячко Вадим
10.10.2017
наче зараз в нас є справедливі судді, сучасна охорона здоров'я, освіта, то по вашому краще нічого не робити, чим хоч щось робити. стабільність десь це я вже чув
qwerty Вадим
05.10.2017
Дострибалися! Думали, що ТА влада злочинна
Мария
04.10.2017
Мда..... действительно, смотришь на сегодняшние реформы у убеждаешься: кто-то перед нашим правительством поставил цель- истребить украинский народ. С нашим уровнем жизни сегодняшние пенсионеры после выхода на пенсию проживут от силы 5 лет, а новое поколение вообще до своей пенсии не доживет. Зато ЕВРОПА!!! Допрыгались на майдане "хто не скаче, той москаль". Так вам и надо, только жалко что нормальные люди страдают
Oldlady Мария
04.10.2017
Мария, тебе никогда не понять феномена майдана через важность мышления.
eMelya Мария
04.10.2017
ЕВРОПА живет не плохо, хотя и со своими тараканами. А вот страны бывшего совка никак не проникнуться реальностью. Ничего не поменяется, пока у власти олигархи, а в головах народа совдепия.
Ольга
04.10.2017
Ура
Мария
04.10.2017
Ваша європейська вільна Україна уже на таком дне, что никакая Европа ее уже оттуда не вытащит! Да, ЕВРОПА у себя там живет хорошо, не спорю, но у нас никогда не будет Европы!!! Поймите это! Все зависит не только от политиков но и от самих людей, кто поставил у власти этих олигархов, разве не те самые "майдановцы"? И, уважаемая Ольга, в вашей Европейской Украине сейчас бесплатно только гавкать и можно, только в этом у нас и проявляется Европа, больше ни в чем. И как показала жизнь, сейчас стало еще тяжелее жить нежели при "пророссийском" воре Януковиче и его свите!
ната
04.10.2017
Інвалідам 3 гр. працюючим в ОМС пенсію відновлять?
Оксана ната
04.10.2017
працюючим в ОМС інвалідам ІІІ групи пенсію виплачюють з 01.01.17р.
ната Оксана
05.10.2017
написала сьогодні заяву в Пенсійному,сказали ждати 10 днів відповіді, що можуть не поновити?
ната Оксана
04.10.2017
я такого не знаю, мені не платять.
Оксана ната
04.10.2017
Зверніть до Пенсійного фонду, напишіть заяву про поновлення виплати пенсії, мені виплячують з січня поточного року.( були зміни , ще при прийнянні Бюджету на 2017р.)
Демография
04.10.2017
Рожать в нашей стране некогда надо зарабатывать на пенсию!
Центр занятости
04.10.2017
Берется ли в расчет время нахождения на учёте в центре занятости с оплатой пособия.
Юлія Центр занятости
05.10.2017
Так береться, поки виплачують допомогу за цей період рахують страховий стаж, тільки виплата допомоги закінчується стаж для пенсії не рахується
АННА
04.10.2017
Да, поистени наш народ - ВЕЛИКИЙ и эту тошнотворную пилюлю проглотил. Рабы , извечные рабы.
Ольга
04.10.2017
У вільній, європейській Україні гавкати можна вільно, а не безкоштовно. Від такої "ВАТИ" як Ви, вже тошнить. Слава Україні!!!!
АННА Ольга
05.10.2017
Уже тошнит от вашей " слава украине"? Где она украина ????????????
Ольга АННА
05.10.2017
Пробачте, то я писала для пані АННИ
Ольга АННА
05.10.2017
Для такої "вати" як ви, Шановна Маріє її немає. Для мене Україна це люди, які розділяют мої думки, на жаль іх мало. Навіть тут їх немає. Слава Україні!!!!! Слава Степану Бандері!!!!! Героям Слава!!! Для мене власне, УКРАЇНА- була, є, і буде!!!! Всі хто говорить в Україні окупанською мовою Вам не зрозуміти.
АННА Ольга
06.10.2017
ДУРА ТЫ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И ТВОЙ бандера преступник . РУССКИЙ был и будет моим родным языком и я ГОРЖУСЬ этим. Тебе курица этого не понять.
Древний Укр АННА
09.10.2017
Так собирай тогда манатки и шуруй "запоребрик" - таким там всегда рады. Что ж ты до сих пор сидишь в этой "русофобной" Украине?
Лінк АННА
06.10.2017
И зачем кричать и оскорблять то. Почему ви гордитесь только языком который изучили только потому что родились в русско язычной семье, если бы вы изучили 2-3 иностранных языка вот это да причина гордится. Моя рідна мова українська і що яка різниця російська англійська чи китайська це просто мова на якій ми говоримо тому що родились в певний час і на певній території.
Лінк Ольга
06.10.2017
Слава прожитковому мінімумі в 62 долара в місяць або 2 долара вдень, слава що певні групи товарів у нас дорожчі у два рази чим в сусідній польщі. Задумайтесь мінімальна ЗП у польщі 540 доларів в україні 118 слава "дуракам" що живуть тільки націоналізмом.
Фрейд Лінк
09.10.2017
Когда люди, экономя на еде, без горячей воды и возможности съездить в отпуск, ощущают величие своей страны - это не патриотизм, а шизофрения
Галя Лінк
06.10.2017
Вот-вот!Патриотизм это хорошо, если он не только на словах и громких лозунгах. Одним национализмом сыт не будешь. Можно подумать, если они так яростно будут на каждом шагу кричать "Слава Украине" нам всем станет лучше жить
Мария Ольга
05.10.2017
А-а-а--а! Степан Бандера! Ну все понятно, тогда с вами нет смысла разговаривать, еще один зомбированный человек "сомнительный" героем! А каким языком разговаривать - это мое дело, и после этих слов вы еще удивляетесь, почему у нас так был заострен вопрос о ущемлении русскоязычных, вот из-за этих высказываний таких как Вы!!!!
Ольга Мария
06.10.2017
Для людей які говорять і думають окупанською мовою, наші Герої завжди будуть "сомнітельними". Мабуть герої що зараз воюють на Донбасі І в Луганську для вас уже "сомнітельні" ВАТА завжди буде ВАТОЮ. СЛАВА ГЕРОЯМ!!!!
qwerty АННА
05.10.2017
где, где - в гнезде!
Мария Ольга
04.10.2017
тошнит от таких "псевдопатриотов" как Вы! Кричите на каждом шагу "Слава Украине", а когда доходит до дела, готовы продать ее за 200 грн. Кому вы кричите "Слава"? Нашей правительственной верхушке, которая нас всех "нагнула", или глупому народу, который пошел у нее на поводу??
Ольга Мария
05.10.2017
Слава Україні! Я говорю працьовитим, патріотичним українцям, які століттями відстоювали право не слухати таку "вату" як ви, шановна пані Маріє. "Зміни які відбулися у суспільстві, у свідомості українців, - набагато прогресивніші і глибші, ніж ті зміни, які відбулися у системі української влади" Віктор Ющенко,
Марина Ольга
09.10.2017
Цитировать Ющенко-уже диагноз!)) про*рали страну, а признаться сил не хватает.
Маша Ольга
05.10.2017
Ну, так! Бо у владі змін НІЯКИХ не відбулося. Легше на свідомість вказувать))))))
бб
04.10.2017
А хіба цю владу Майдан вибрав? Це ж ви злякалися б"е"ндерівців та побігли 2-го Януковича вибирати, що один раз на бульдозері засвітився.
qwerty бб
05.10.2017
А хіба ні? Ви ж голосувати за алкаша хором бігли, бо ваші командири (куратори) так наказали.
бб qwerty
05.10.2017
Я забагато написала, і моя відповідь не опублікувалась та не зберіглась, тому я вас просто попрошу, якщо ви віруюча людина, та навіть якщо невіруюча, прочитайте молитву Святому Миколаю про захист та вдумайтесь. Нас, отару, гублять вовки. На нас напали бо нас розкололи міжусобицями, і ми розумом, словом та ділом перебуваємо у темряві гріхів. Від цього наші біди.
Мария бб
05.10.2017
Уважаемая бб, внешний враг , как известно, объединяет страну, а не раскалывает междоусобицами. Если произошло последнее, значит стоит задуматься: может дело все-таки в нас?? а то мы привыкли во всем винить ......другие страны (поняли о ком я...)
Марие Мария
05.10.2017
Когда в Нидерландах был референдум по евроассоциации Украины, ".другие страны (поняли о ком я...)" крутили там свою пропаганду, посмотрите ролике в ютубе про бедных курочек и украинских садистов: Zeg op 6 april NEE tegen Oekraïense plofkippen, megastallen en gigantische legbatterijen, или как маленьких детей эксплуатируем Zeg NEE tegen het associatieverdrag met Oekraïne! Чем закончился референдум там тоже знаете. Все таки влияние сильное и серьезное.
Марие Мария
05.10.2017
Принцип «розподіляй і володарюй» також може застосовуватись одними державами по відношенню до інших для послаблення останніх або перед вторгненням. wiki В других разношерстных областях,так же пытались и пытаются сеять хаос. Этот маховик может замедлятся, что кажется уже все остановилось, но только это видимость, потому что этот маховик никогда не останавливается.
eMelay Мария
05.10.2017
Вот здесь я не согласен. Я не знаю Вашего возраста, но видно, что бы в свое время не соприкасались с КГБ и не представляете как они работали тогда, и почему сейчас подняли на ноги отставников "пенсионеров". Вы думаете тяжело расшатать обстановку в стране внешними силами?
eMelay qwerty
05.10.2017
Хотілося б жити краще. Що Ви пропонуєте?
АННА
05.10.2017
Не надо иметь врагов, что бы разрушить страну, достаточно иметь таких "патриотов". Что еще ждать от нашего алкаша ?????????
*опа
05.10.2017
живем как в сказке - чем дальше, тем страшнее
РЕВА:
05.10.2017
Страховий стаж у 35 років, необхідний для отримання пенсії за новим законом, гарантуватиме її розмір 35% від зарплати. https://ukr.lb.ua/news/2017/10/05/378452_reva_stazh_35_rokiv_garantuvatime.html
Ольга
05.10.2017
Чому усі невдоволені владою, але за собою нічого поганого не помічають. Хтось мабуть стикався з ситуацією, коли приходить дюдина на громадські роботи і вважає, що йому будуть платити "за гарні очі", а вислів "а що, ще працювати треба" мене, просто вводить у ступор. За їх думкою, краще сидіти дома і ледарювати, чим заробити якусь копійку. А може хтось стикався з ситуацією, коли у дворі 4 теплиці, мішками овочі на базар возять або 8 корів (явно не для власного споживання молокопродукти), а підприємництво не оформлюють і податків неплатять.Коли прийде час піти на пенсію, то платити її їм будуть перерозподіляючі податки, що виплачували ми, та щей владу у всьому винуватити. Є ще у нас люди "совкового періоду", які вважають, що усі їм винні. Багато не все гладко в Україні, але мало хто починає зміни саме з себе.
Лінк Ольга
06.10.2017
"Багато не все гладко в Україні, але мало хто починає зміни саме з себе." Це популізм чистої води. Поки не поміняється психологія влади якій аби побільше загребсти та психологія народу який не контролює свою владу, а просто прогинається під неї у нас нічого не поміняється.
Лінк Лінк
06.10.2017
Не сподобалась пенсійна реформа народ піднявся і зробив майдан ні цього не буде бо ми невільні ми раби а порошенко та компанія наші пани.
АННА Ольга
06.10.2017
Была бы у нас в стране была нормальная законодательная база, что бы малый и средний бизнес поддерживался законодательно, тогда бы ник то не уходил от налогов, а то держи эти х 8 коров , накорми , ухаживай за ними - прибыль получил 100грн, а налог надо заплатить 110грн. хватит уже "напрыгали" хорошую, светлую жизнь. Все что было построено и создано в "совковом периоде" до сих пор пользуемся, а нового в"майдановом периоде " что то я не лицезрею.
Ольга АННА
06.10.2017
І взагалі, ті що говорять окупанською мовою, і сумують за "совком" чому ви не їдете в Московію. А живете і у вільній ненависній вам Україні. Чому коли приїжаєш в Францію жити маєш знати французську, в Росію російську, в Англію англійську, Тільки в Україні не обов"язково знати українську. А ще ми "ущемляєм" окупанську мову.
Мария Ольга
09.10.2017
Ольго! Ми не сумуємо за "совком", ми просто хочемо сказати, що все, що було побудовано в ті часи, зараз зруйнували, а свого власного нічого зробити не можуть. І знову з приводу мови: що означає в Україні не обов’язково знати українську мову? Ще й як обов’язково!!! Я добре знаю свою мову і не маю нічого проти неї, просто мені комфортніше розмовляти на російській, на цій мові розмовляють мої рідні, друзі, я виросла серед цієї мови, але це зовсім не означає, що я не вчила українську і не знаю її. (у всякому разі знаю її краще більшості наших політиків). Подивіться на них! Всі як один, ледь слово в’яжуть на українській, хай спочатку серед них заборонять російську і усі перейдуть на українську!
Лінк Ольга
06.10.2017
Вы такая же вата как и некоторые русские которые кричат "Не нравится россия вали в сша" Кожна людина спілкується тою мовою якою володіє, у нас в силу історичних причин так склалося що на майже нарівні співїснують дві мови. Добробут країни не залежить від мовного питання, а ось чиновникам добре спекулювати мовним питанням відволікаючи народ від більш важливих питань.
Ольга Лінк
06.10.2017
Залежить
Лінк Ольга
06.10.2017
Яким боком?
Лінк Ольга
06.10.2017
Ага в америці люди багаті тому що говорять англійською так?
Ольга АННА
06.10.2017
Так у "совку" було добре, був завод який виготовляв товари які ніхто не купував, всі хотіли імпортного , якісного. Далі вийшовши з заводу робітник зайшов у гендель випив дешевої горілки, купив гнилої ковбаси головне дешевої по 1,20 за кіло. Знаєте для чого це все робилось, щоби робітник ні про що не думав, совку не потрібні були люди які думають, в них небуло історії, правди. А в України була і є історія і були і є люди які її шанують.
Лінк Ольга
06.10.2017
"А в України була і є історія і були і є люди які її шанують." А яка різниця була чи є історія якщо в даний час ми живем бідно і найближчим часом будемо жити бідно.
Галя Ольга
06.10.2017
Ольга, зачем сейчас противопоставлять Союз и свободную Украину, вспоминать все отрицательные его стороны? Анна просто сравнила, что сейчас ничего нового не строится, все заводы и государственные предприятия закрываются. Как бы раньше не было тяжело жить, у людей была стабильность, постоянная работа. Толку, что сейчас на прилавках везде импортные качественные товары, все-равно у нас нет денег их покупать, ходишь по" секендам" и донашиваешь одежду за какими-нибудь немцами или американцами. Позор, мы даже себя сами одеть не можем
Аля
05.10.2017
Олга з одного боку Ви праві а з іншого ... попробували б Ви прокормити тих 8 корів щоб з них мати ще й прибуток по нинішніх цінах на корми і молоко. Я вже промовчу про важку працю... і все інше... ні вихідного ні суботи та неділі.
Ольга
06.10.2017
Можна говорити скільки завгодно, про що завгодно. Але мабуть забули що в Україні йде ВІЙНА, так, так ВІЙНА страшна, про неї пам"ятають мабуть лиш ті хто втратив батька, матір, сина, брата, дочку, сестру, дитину, онука. Ось про що треба подумати, а не про сало. Знаєте коли до вас додому прийде ворог і вижене вас з хати про сало ви подумаєте в останню чергу. Бережіть себе і свою родину.
Лінк Ольга
06.10.2017
Ну офіційно війни то нема є тільки антитерористична операція та і то вона ще невстигла закінчитися а держава вже на своїх захисників поклала болт.
Сергій Ольга
06.10.2017
Ви подивіться на людей пенсійного віку, вони просто живуть на межі бідності. А діти не мають змоги їм допомогти, так як самі отримують мінімальну зарплату й не можуть забезпечити й свою сімю. Держава просто напросто вмирає!!!!!
Лінк Сергій
06.10.2017
"Держава просто напросто вмирає!!!!!" Да кращі і розумніші із нас вже виїхали чи виїдуть за кордон а тут залишаться одні пенсіонери та ті хто не зміг в силу тих чи інших причин виїхати.
Сергій Ольга
06.10.2017
По вашому, якщо в державі іде війна, то це виправдовує пенсійну реформу, що просто "грабує" населення!, виправдовує тарифи як в Європі, а мінімальна зарплата 100 доларів, що є найнижчою в тій же Європі!
Коля
06.10.2017
Багато українців взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ,-- звільнені з роботи з ініціативи держави , по незалежним від працівників причинам позбавлені засобів існування та страхового стажу; тому тепер вимушені жити на утриманні своїх сімей. --------------------------------------------------------------------------- Тобто, людина працювала і платила податки та раптом якісь посадовці вирішили , щоб ця людина не працювала і не платила податки . ... А крайніми тепер роблять самих тих примусово звільнених працівників.
Ольга
09.10.2017
Я знаю багато людей які працюють, отримують зп в конверті і думають що до пенсії не доживуть. Зараз з веденням нової пенсійної системи багато хто задумується чи отримувати зп в конверті чи працювати все таки легально, 35 років стажу це бато.
СМ
10.10.2017
Коли аналізуєш всі події , які мали і мають місце в нашій "європейській" Україні то мимоволі приходиш до висновку , що на "майдані" була нажата кнопка самознищення країни і такої нації , як українець. І в котрий раз більшість не тим "патріотам" довірила свої надії , майбутнє наших дітей і внуків. А что касаеться пенсионной реформы , то в очередной раз остались за бортом молодые инициативные ребята. Пенсионеры на своих руководящих должностях в возрасте 70 лет никак не могут или не хотят найти себе замену , нет пусть работают если возраст позволяет, но не руководителем, у нас везде проходит декомунизация , но не в головах.
Міла
11.10.2017
З 1 січня 2018 року людям котрим настав час виходу на пенсію повинні мати 25 років страхового стажу ,не трудового а саме страхового,а решта пропрацьованих років на державу йде просто в загальний стаж, і тоді виникає проблема що в мене не все в порядку з математикою,якщо страховий стаж враховують з 1 червня 2000 року,про які 25 років страхового стажу йде мова,
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі