Інформація по темі "" | Публікації по тегу
14.03.16
2669 1
Друкувати
Обране

Чи обкладається ПДФО вартість наданого харчування та проживання учасникам спортивних змагань

ДФС у листі від 11.02.2016 р. № 2928/6/99-99-17-03-03-15 надала роз’яснення щодо оподаткування доходу у вигляді вартості проживання і харчування, оплаченої за рахунок Федерації за фізосіб, які запрошені для участі в семінарах (курсах, конференціях, інших практичних заняттях із питань розвитку футболу), і відшкодування Федерацією таким особам вартості проїзду.

Зокрема, окрім винятків, передбачених пп. «а» пп. 164.2.17 ПКУ, не вважаються додатковим благом платника податку доходи, одержані у формі та розмірах, що підлягають включенню роботодавцем до собівартості реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг, проживання, проїзду, харчування, спортивного одягу, аксесуарів, взуття та інвентарю, колясок для інвалідів, у т.ч. які призначені для участі інвалідів у фізкультурно-реабілітаційних і спортивних заходах, лікарських і медико-відновлюваних засобів, та інші доходи, надані (виплачені) платнику податку — учаснику спортивних (окрім професійного спорту), фізкультурно-оздоровчих заходів, заходів із фізкультурно-оздоровчої діяльності та фізкультурно-спортивної реабілітації, що фінансуються з бюджету та/або бюджетними організаціями, іншими неприбутковими організаціями, унесеними до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату надання таких коштів.

Окремо відзначено: ця норма не містить посилань на те, що доходи, одержані платником податку — учасником фізкультурно-оздоровчих заходів, заходів із фізкультурно-оздоровчої діяльності у формі проживання, проїзду, харчування, не обкладаються ПДФО. Зазначене вказує лише на те, що такі доходи не є додатковим благом.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
семен
14.03.2016
Можно конкретно ответить, или только мозги пудрить бухгалтерам
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі