Інформація по темі "" | Публікації по тегу
30.04.20
3645 2
Друкувати
Обране

Комунальні підприємства просять владу тимчасово звільнити їх від сплати податку на прибуток

Через різке зменшення надходжень коштів від мешканців за спожиті послуги, комунальні підприємства фактично втратили фінансову можливість організовувати господарську діяльність. Заборгованість за надані послуги стрімко зростає. Обов'язок першочергової сплати податків, зборів, виплати зарплати, а також перерахування коштів за надані послуги з техобслуговування ліфтів, вивезення ТПВ та енергопостачання унеможливлює придбання матеріалів, товарів, передбачених для здійснення господарської діяльності, в повному обсязі.

При складанні квартальної фінансової звітності за 1 квартал 2020 року виникає питання щодо визначення розміру фінрезультату та обов'язковості подання звіту "Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями", з подальшою сплатою визначених сум до бюджету. За даних обставин це призведе до невиправданого вилучення певної суми обігових коштів так необхідних в даний час.

Підсумовуючи усе вищенаведене, а також враховуючи низку внесених змін до чинного законодавства на період карантину, які спрямовані на підтримку економіки нашої країни, комунальні підприємства просять владу розглянути на належному рівні можливість позитивного вирішення питання щодо тимчасової відміни:

  1. Подання звіту "Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями" за підсумками I кварталу, півріччя, трьох кварталів звітного року.
  2. Сплати частини чистого прибутку (доходу) за підсумками I кварталу, півріччя, трьох кварталів звітного року.
  3. Розрахунку і сплати авансових внесків із податку на прибуток під час виплати дивідендів за підсумками I кварталу, півріччя, трьох кварталів звітного року.

З метою звернути увагу влади на зазначені проблеми, на сайті Президента України зареєстровано петицію №22/094260-еп

Підтримати петицію можна за посиланням.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
2
Марія
30.04.2020
Як піднімать "захмарні "тарифи на ЖКП так ніхто непитав у людей чи є чим платити за їх "срані " послуги, а за місяць карантину вже вони стали банкрутами і нема з чого платити податки. Зарплати собі зменшіть, а то в собівартості послуги 90 % зарплата космічна ,а 10 %- матеріали .
Людмила Марія
04.05.2020
особливо заробітна плата у керівника
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×