Інформація по темі "" | Публікації по тегу
21.10.19
14853 37
Друкувати
Обране

Військовий збір планують скасувати

За оцінкою експертів та практиків, правова природа військового збору є незрозумілою, оскільки військовий збір фактично повторює фіскальні функції податку на доходи фізичних осіб, що призводить до подвійного оподаткування одного й того ж об’єкта оподаткування — заробітної плати, винагороди за цивільно-правовими угодами тощо.
З метою зменшення податкового навантаження на фонд оплати праці платників у Верховній Раді зареєстровано проєкти Законів України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування військового збору» (законопроєкт № 2252) та «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо скасування військового збору» (законопроєкт № 2253).

Проєктом Закону № 2252 передбачено внесення змін до Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (далі — ПКУ) щодо виключення п. 161 підрозд. 10 «Інші перехідні положення» розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, в якому зазначені основні елементи збору: платники збору, об’єкт оподаткування збором, ставка збору, порядок нарахування, утримання та сплата (перерахування) збору до бюджету тощо.

У результаті прийняття та реалізації норм законопроєкту буде досягнуто таких результатів:

  • зменшиться навантаження на фонд оплати праці платників збору;
  • зменшиться частка заробітних плат, що видаються «в конвертах»;
  • збільшиться сума надходжень податків на доходи фізичних осіб.

Проєктом Закону № 2253 передбачено внесення змін до Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI (далі — БКУ) щодо виключення військового збору з доходів загального фонду Державного бюджету України (з ч. 2 ст. 29 БКУ).

У разі ухвалення законопроєктів № 2252 та № 2253 зміни наберуть чинності з 1 січня 2020 року.

БЮДЖЕТНА БУХГАЛТЕРІЯ, ЖОВТЕНЬ, 2019/№ 39

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
37
Татьяна
21.10.2019
Обещать - не значит жениться. Его и вводили-то на не совсем полные 5 месяцев, и, конечно, не с 1-го числа. Пришёл налог через ж..., посмотрим, как уходить будет и кого приведёт себе на смену
Євген
21.10.2019
А воювати вони самі (депутати) підуть? Чи когось ці 1,5% від зп мучають? Чи відміна військового збору щось зміне? Ми (бухгалтера) прекрасно розуміємо, що ці 1,5% ні на що не вплине, тільки збільшать зп керівникам та їх прихвостням. Я б ще й збільшив то військовий збір!! А то балакать всі вміють,а захищати країну всі ссуться!
Тася Євген
22.10.2019
Меня конкретно мучают! На 3,5 тыс.грн. только за прошлый год мучают! Эти денежки совсем не лишние в моем бюджете! И еще мне не понятно каким образом удержания из зарплаты увеличивают зарплату " керівникам та їх прихвостням"?
Іван Тася
23.10.2019
Тася та Подорожній я той, хто є справжнім Іваном. Приношу Вам обом, особливо Вам Тасю, найщиріші вибачення за дії мого колеги, з якими працюю не один рік і якй вже доросла людина, але вирішила таким чином мені помститися за заслужену догану. Не розумію його дії,так як тут ми всі інкогніто, але маємо те, що маємо. Тому ще раз вибачте.
Іван Тася
23.10.2019
Не погано із 230 тис. грн. за рік або 19 тис. грн в місяць Ви шкодуєте 3,5 тис. грн.? Щодо "керівникам та їх прихвостням" розкажу моя знайома керівник управління райдержадміністрації до окладу отримує 50 % надбавки за вислугу+ 20-25% премії+ранг і все це вилилося аж у 171 тисячу гривень за рік. А Ви плачете? Ну тоді в такому випадку С..ка Ви Тася!
Тася Іван
23.10.2019
Это Вы своей мамаше скажете! Только с-ка может выродить такого невоспитанного дебила. И еще раз Вам-дебилу повторяю: как из начисленной конкретному человеку зарплаты может попасть некая сумма денег руководителю, кроме как в виде взятки в конверте??? Потому что если Вашему руководителю начисляют к-либо премии, то стало быть Вы эти деньги НИКОГДА не получите как зарплату. И еще - на армию, в том числе, у меня УЖЕ удержали из зарплаты 18% ПДФО, поэтому еще как жалею ДОПОЛНИТЕЛЬНО удержанный ВЗ 1,5%
Іван Тася
23.10.2019
Ти гнидо ...бнута! Свою мамашу чіпай чмо. Я спілкувався з тобою падло, а не з твоєю мамою! І ніхто тобі с..ці не давав право чіплятися до інших людей крім тих які спілкуються з тобою тварино!!!
Подорожній Іван
23.10.2019
От справжне обличчя справжнього "патріота"! "Я тебе з голови до ніг помиями обіллю, а тобі - зась"! "Браво" Іване, тільки "справжній" чоловік може незнайому жінку так обзивати! Не дивно, що жіночка Вас таки бидлом назвала.
Іван Подорожній
23.10.2019
Ну якщо ти не бачиш, що я у своїх коментарях не чіпаю нікого з родичів, а лише співрозмовника то немає чого судити. Після обзиваннь твоєї матері я побачу який ти "справжній"
Олег Євген
22.10.2019
А ви самі пишете з палаючого танку ? Бажання захищати країну повинно йти від серця, а не під примусом закону. Потрібно змінювати совкову парадигму "люди для країни" на цивілізовану "країна для людей" і тоді охочих її захищати буде багато.
Вадим Євген
22.10.2019
Ты вообще о чём ??? Дятел . Если ты хочешь то можешь всю заплату перечислять .
Правда Вадим
23.10.2019
Бажаю тобі на голову міну щоб трішки прозріло у твоїй макітрі
Оля Євген
21.10.2019
А Вы думаете эти 1,5% идут на армию? Какой Вы наивный? А Вы посчитайте сколько это миллиардов за 5,5 лет? И где они?
Євген Оля
21.10.2019
Большая часть так точно! Вы посмотрите какая армия стала за 5 лет. До войны ее вообще не было! А теперь мы может дать отпор агрессору! Если на то уже пошло, то давайте и подоходный отменим и все остальные налоги ведь они тоже идут не туда (если верить Вашей логике). И тогда мы точно будем в ж..е! Пускай не вся сума, но большая часть из нее идет на армию! И это очень важно!!! И это один из многих факторов, который дает нам надежду на создание нормального европейского государства.
Олена Євген
22.10.2019
Моя сестра живет в Европе. Так, когда она приезжала на Украину, то просто прикалывалась над нами: в мире практически нет стран, жители которых содержат армию за свой счет.Только не надо говорить, что у нас идет война. Непонятно, где надо - она идет, где не надо - она просто АТО. Вертят войной, как цыган солнцем. С самого начала надо было уметь с людьми договариваться, а не гонор на всю планету показывать, потому что, когда речь идет о людских жизнях, то многие амбиции можно зажать. ИМХО, ну это мое мнение, не правительства и не всех жителей((((
Іван Олена
23.10.2019
Я бачу тут вистачає "грамотних і мудрих". Євген говорить так як воно є, але ви кажете, що "в мире практически нет стран, жители которых содержат армию за свой счет"... Ну по-перше: кожну армію світу утримують мешканці країн, тобто їхній народ, а для "особливо грамотних" пояснюю, якби не ми (народ), то тоді хто по Вашому повинен утримувати армію, Зеленський, Порошенко чи як?. По-друге: Ви хоч знаєте структуру нашого оподаткування в порівнянні із закордонним? Тому що, якщо у певній країні немає військового збору то податок на доходи фізосіб (а в більшості розвинених країн він понад 22-25%) розподіляється на різні напрямки, і наш до речі теж? І на останок не забувайте прописну істину "ХТО НЕ ХОЧЕ ГОДУВАТИ СВОЮ АРМІЮ, ТОЙ БУДЕ ГОДУВАТИ ЧУЖУ."
скептик Євген
22.10.2019
И сколько же НОВЫХ и СОВРЕМЕННЫХ самолетов/танков/ракет куплено за средства от военного сбора за эти годы? О нет, в лучшем случае подлатали остатки старой советской техники ...
Таня* Євген
21.10.2019
Євген, як жаль, дивлячись по кількості "-" під Вашими коментарями, що всі ці люди розуміють, працюючи в бюджетній сфері, що раз військовий збір - то цільове призначення і 1,5% з доходу кожного працюючого це мізерний вклад кожного з нас на оборону нашої країни... Щодня наші захистники віддають життя...
Петро мальдівський
21.10.2019
Нарешті голови наших можновладців почали відвідувати світлі думки. Про подвійне оподаткування вже говорили давно.
АнНет
21.10.2019
А замість війск.збору що введуть?
ААА АнНет
21.10.2019
Введуть податок на місячну норму повітря, хто не заплатить - не буде чим дихати!!!
Енгрібьорд АнНет
21.10.2019
Збільшать відсоток ПДФО звісноtransparent_pxl.pngВам же чорним по білому написали, що в результаті прийняття законопроекту планується збільшення надходження ПДФО до бюджету. Не через зменшення "тінізації зарплати" ж надходження зростеtransparent_pxl.png
Лана
22.10.2019
1,5% отменят и сделают НДФЛ 19,5% классная схема
бухгалтер Лана
22.10.2019
А що таке НДФЛ? Ви в якій країні працюєте? Чи не на мокшандії часом? То там і обурюйтесь з приводу "НДФЛ".
Лана бухгалтер
22.10.2019
вы не знаете что такое НДФЛ? вы точно бухгалтер?
бухгалтер Лана
22.10.2019
незнаю, але я знаю що таке ПДФО. В Україні не існує податка "НДФЛ".
Анонімус бухгалтер
22.10.2019
Дикримінація по будь-якій ознаці - це погано. Навіть, якщо у Вашій душі горить палкий вогонь патріотизму та безмежної любові до рідної мови.
бухгалтер Анонімус
22.10.2019
А що таке дикримінація? Відкрийте таємницю.
Анонімус бухгалтер
24.10.2019
Будь ласка. В широкому сенсі це обмеження в правах через будь-яку відміннсть однієї особи від іншої. Ви, наприклад, вдавали, що не розумієте співрозмовника через те що він розмовляв російською мовою. Навіщо? Вважаєте, що цим Ви зробили світ кращим? Таке ставлення аж ні як не можна сприймати за вияв патріотизму, скоріше - це прояв ксенофобії.
бухгалтер Анонімус
25.10.2019
Що таке дискримінація я знаю, я спитала у вас що таке дикримінація, про яку ви зазначили в попередньму пості transparent_pxl.png
Анонімус бухгалтер
25.10.2019
Mea culpa! Mea maxima culpa!transparent_pxl.pngВи справляєте враження дорослої розумної людини. Проте, чомусь "чіпляєтесь" до мови співрозмовника чи до механічних помилок при наборі тексту. Це аж ніяк не сприяє конструктивності дискусії. Навпаки переводить її у площину взаємних образ. До речі, звертати увагу на правопис чи мову на інтернет-форумі річ заздалегіть безглузда. Ми тут не дисертації пишемо, щоб правопис у текстовому редакторі перевіряти перед публікацією.transparent_pxl.png
12348 бухгалтер
22.10.2019
А Вам не все одно якою мовою той податок обізвали? Чи від цього відсоток змінюється? То скачіть далі, може щось наскачете.
Оля бухгалтер
22.10.2019
А Вы типа умнее всех?
Ірина
23.10.2019
Так тогда меньше с копейками играться прийдется, взял умножил и отправил.
нн
23.10.2019
если и отменят то введут другой налог и поболее военки
Анюта
24.10.2019
Мене вкрай обурює позиція пані Тасі. Тільки неврівноважена жінка може так обізвати за ніщо невинного чоловіка. Вам шкода тих копійок на армію? Цікаво, як би ви тоді заспівали , як би вашого родича привезли звідки, на якій мові ви би завели сиренади . Ясно, що не зрозумієте людської болі, так як не розумієте української мови. А що розкрадають ці гроші, то інше питання,за все потрібно буде відповісти,
Анюта
24.10.2019
Продовжую через технічні незручності відповісти тим, хто обікрав наших героїв, які тяжко бідують в сирих окопах. То не треба говорити, що вас "мучають". Якщо не буде військового збору, то дуже добре, що держава забезпечить армію, а то що з вас стягнули силоміць на армію, "не надо сейчас упрекать", може і тільки добра ми зробили для наших захисників.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×