Інформація по темі "" | Публікації по тегу
27.01.17
23310 45
Друкувати
Обране

Допомогу при народженні дитини запропоновано збільшити

Мета законопроекту - підвищення народжуваності в Україні, інформує ЮРЛІГА.

Допомогу при народженні дитини пропонується нараховувати в розмірах прожиткового мінімуму для дітей у віці до 6 років, в таких розмірах:

- на першу дитину - 52 розмірів прожиткового мінімуму,

- на другу дитину - 70 розмірів ПМ,

- на третю і кожну наступну дитину - 120 розмірів ПМ.

Виплату допомоги передбачається здійснювати таким чином:

одноразово при народженні: першої дитини - 15 ПМ, другої дитини - 25 ПМ, третьої і наступних - 40 ПМ;

решту суми допомоги - протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабміном.

Щомісячний розмір виплати допомоги не може бути меншим за розмір прожиткового мінімуму для дітей у віці до 6 років, встановленого на момент здійснення виплат.

Такі зміни запропоновані депутатським законопроектом № 5709 «Про внесення змін до Закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» щодо розміру допомоги при народженні дитини та порядку її виплати з метою підвищення народжуваності в Україні».

Нагадаємо, що зараз допомога при народженні дитини призначається в розмірі 41 280 грн. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10 320 грн, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
45
Баба-Яга
27.01.2017
Нічого нас життя не вчить. Буде нова хвиля багатодітних з голодними дітьми, за то у мам і пап будуть гарні телефони. Може я кажу непопулярні речі, але нашим людям не можна давати великі допомоги, бо "неблагополучні" знову почнуть "котити" дітей(((
Роман Баба-Яга
31.01.2017
Вы вообще в своем уме? Что значит не давать?
lola Баба-Яга
27.01.2017
Правда! Особисто знаю родину, яка свого часу при ще тодішніх великих виплатах в минулих роках, народжували третю дитину, щоб віддати борги чоловіка який програвся в гральних автоматах
Ольга lola
02.02.2017
Та воно, то так. Кількість то ми наростимо. Але, які ті діти. Це деградація. Нехай дадуть батькам достойну зарплату і мамам не потрібно буде хвилюватись. А якщо батько живе на дитячі кошти, то вибачте. Я теж знаю такого, що мотоцикл купив, а діти голодні.
Ольга lola
02.02.2017
Краще батька роботою забезпечити з достойною оплатою, щоб сім'ю міг утримувати. Бо багато таких батьків, що дітей для грошей народжують, гроші дитячі пропивають. А через три роки гроші закінчаться, то діти голодні і босі. Що їх чекає? Може житло? Чи гарна освіта? Потрібно пропагувати культ сім'ї, і не спонукати батьків розлучатися, записувати дітей від мам одиначок. Що батьки дітям скажуть, якщо при живих батьках діти бомжують? Ганьба такому законодавству.
Ольга lola
02.02.2017
Ну, так. Я таких знаю і не одну. І всі не благополучні. Одні дітей бабусі лишали, і тільки коли сказали, що мамі платитимуть, як за першу дитину вона дітей до себе забрала.І то брала тимчасово, але сказали, що перевіряти будуть і можуть і виплати зменшити. Інша дитину братові віддати хотіла, мотивуючи тим, що у брата в селі є дитячий садочок, а дитині потрібно розвиватися. Всією сільрадою її приструнчували. У третьої діти голодні, а мама п'є, батька взагалі немає. Жах, одним словом.
Баба-Яга ІІ Баба-Яга
27.01.2017
Такі особливості менталітету повинні бути враховані при прийнятті таких законопроектів.
Баба-Яга ІІ Баба-Яга
27.01.2017
Це гірка, але правда. Той хто чесно працює і вагається щодо народження третьої, а інколи навіть другої дитини, задумовуючись, чи зможе дати своїм дітям все можливе, зазвичай не рішається на такий крок. А малозабезпечені чи навіть взагалі неблагополучні сім"і будуть цілком законно "заробляти гроші", наживатися на власних дітях. Мама, тато "живуть", а дітки, які аболютно ні в чому не винні страждають. Такі особливості менталітету повинні бути врегульовані законодавчо.
Плач народа
27.01.2017
Нищета плодит нищету
оксана
27.01.2017
люди, вы о чем?! Опомнитесь! Бог детками награждает , а не наказывает! сейчас так трудно молодежи вырастить ребеночка. У нас по статистике на 1000 родившихся 1200 умерших в 2016 году! Пусть рожают все. Из-за 10 неблагополучных 20 нормальным пособие не давать? Опомнитесь. Что снами такое?
Тамара оксана
21.02.2017
Вони хіба про це думають? Вважають себе Творцем, кому народжувати, кому ні, через пару років, такіми темпами вимре, виїде більша частина працездатного населення, а скільки дітей народжуеться з різними патологіями, а не можуть народити .Хіба про це хтось думае, шкодують ті копійки, а те що крадеться нікому не шкода, весь час тільки й чуеш нам не платили колись, знаете в моеї бабусі було 5 дітей, те що заробляв мій дідусь вистачало жити безбідно кудись їздити відпочівати з дітьми, ще й відкладали, а бабуся не працювала покі діти не підросли- могли собі дозволити, а зараз двоє батьків працюють і не можуть дати ради одній дитині не те, що декільком. Навіть пенсії не буде кому платити.
Коля
28.01.2017
Отже, для багатьох народження дітей є єдиним способом підтримати своє існування.
Юлія
30.01.2017
Все то зрозуміло, що неблагополучні на цьому наживаються, але все повинно законодавчо контролюватися, наприклад стерилізація для неблагополучних, яким вже давали можливість виправитися... Я наприклад дуже хочу другу дитинку, тим паче, що роки на місці не стоять, але досить не впевнена, що винаймаючи житло, я зможу прокормити, вдягнути та забезпечити насамперед всім необхідним своїх діток...
Ірина
30.01.2017
Нормальные семьи реально понимают что пусть и 100 тысяч дадут на долго их не хватит,но к сожелению таких приблизительно 20%, остальные пока будут получать деньги дети будут при них,а потом по интернатам или голодать по селам и городам....... знаю таких-получиль деньг купили папе мотоцикл!!,а ребенок босый и голый,и без коляски......печально что нет контроля этих денег
Лілія Ірина
09.02.2017
Для цього в нас є Соц. служби, щоб перевіряти, а не сидіти в своїх кабінетах. Є такі сім'ї, що хочуть мати двох карапузиків і отримувати якусь підтримку від держави, а порівнювати всіх під один рівень ЕГОІСТИЧНО!!! Це добре , що в тебе є чим забезпечити дитину без допомоги держави, а в декого нема такої можливості...
Юлія.
30.01.2017
Я категорично проти цього законопроекту, можливо це жорстко звучить, але реалії нашого сьогодення на жаль такі, що це начебто позитивне введення буде поштовхом для алкашів і деградантів приводити на світ дуже нещасних дітей. Може колись це і буде на благо, зараз ні.
Евгений Юлія.
06.02.2017
Можливо колись!!! Интересно вы второй раз когда-то жить будете!!! /Колись/.
Віта
30.01.2017
Факти є фактами! Як би добре нашим українцям не роби, а ДЯКУЮ ніколи не почуєш! Люди, ви як дикарі! Просто потрібно, як вище вказано було, враховувати всі нюанси.
мари
30.01.2017
Пускай люди рожают детей, нас украинцев и так мало осталась. Хорошо что плаят эти деньги можно и до 6 лет
Дарина
30.01.2017
Неблагополучных семьи всегда были и будут рожать ради денег. Пусть их жесче контролируют! А нормальные семьи, мамы имею право получать достойную соц.помощь находясь в декретом и не имея з/п спокойно ростить деток, а не думать где можно подработать, чтоб питание купить (не всем с грудным молоком везёт), и прочее. Особенно, если уже есть детки. Цены безумные, а для своих деток хочется не самое дешевое, а получше и качественное.
Ольга Іванівна
31.01.2017
За 23 роки населення України скоротилося на 6 мільйонів. Соціологи б'ють тривогу: смертність продовжує перевищувати народжуваність.А все із за чого? В місяць допомогу 815 грн. отримати, а ти прокормиш немовля за такі смішні гроші??????Я за законопроект!!!Молодці законодавці...хоча щось для молодих людей намагаються зробити.
масяіра Ольга Іванівна
31.01.2017
вибачте, Ольго Іванівно у вас скільки вже діток???????????
Татьяна
31.01.2017
Я тоже за законопроект!!! Родила в 2015 году и все время разрываюсь между домом и работой так как не могу позволить себе побыть в декрете (за такие смешные деньги 860 грн), а отдых был только в родовой палате когда рожала. Коляска б/у, подгузники, мази, бутылочки, стульчик для кормления, одежда, кроватка, ингалятор, лекарства, вакцина и т.д. стоит не малых денег. И это мы с мужем работаем вдвоём чтоб у нашего малыша было всё необходимое. Хорошо что есть бабушка которая всегда на подхвате, а не дорого оплачиваемая няня. А есть вообще мамочки одиночки, как хочешь так и крутись за 860грн при квартплате 1500грн. Те которые плодились как су.... они были и будут. Вчера по новостям показывали: 14 летняя девочка родила и выбросила с шестого этажа своего ребёнка (наверное не захотела обогатится на 41280грн, а будет ждать на первого ребёнка - 52 размар от прожиточного минимума 83200грн).
Бабуся
31.01.2017
Знаєте,раніше ми не отримували ніяких коштів на народження дитини (крім декретних 4 місяці). В відпустці по догляду зав дитиною були всього один рік. І памперси не купували. а прали пелюшки. Може, тому діти були здоровими, відвідували дитячий садочок з 1 року. А кошти зароблява чоловік, і цього було достатньо, щоб виростити дитину. І діти були не такі панькані, а були самостійними, в 6-7 років це були маленькі помічники. А тепер ледачі і папи і мами, чекають від держави.
Тамара Бабуся
21.02.2017
Колись налогі платили а, пенсії не платили , мабуть треба відмінять. Повернемось назад як, колись в середньовічча.
Ганна Бабуся
09.02.2017
А чому забули сказати, що раніше екологія та продукти були кращі, менше підроблених ліків, тому і діти здоровші були. І за Ваших часів в роддом не треба було йти з пакетом ліків для родів і набором одягу та всього необхідного для дитини, і лікарям платити, і за узі платити, яке може ти і не хочеш проходити, а твій лікар з тебе вимагає. І колись, у мам, в яких не було молока, для дітей безкоштовно видавалось молоко.Коштів було достатньо щоб виростити дитину, тому що необхідні речі для дітей можна було купити за зарплату. І на той час всі працювали , безробіття не було, і за зарплату можна було оплатити комунальні послуги, прохарчуватися та вдягнутись.І не треба всіх мам та пап міряти під одну гребінку. В мене троє діток, працюю вже 17 років, з яких в декреті за трьома була лише 3 роки,виходила на роботу не тому що мені вибачте "скучно дома", а тому що дітей треба кормити. і допомогу від держави отримала лише на 3-тю дитину у вигляді 8 тисяч гривень, які пішли на дитяче харчування, бо не у всіх мам є молоко. Тому я за прийняття вказаного проекту. Хай наші жінки народжують, бо інакше нація вимре.
Вікторія Ганна
14.02.2017
Добре сказано, нехай ті хто пороти спробують винаймати квартиру, платити послуги, старшу дитину зібрати до школи де теж треба гроші на все здавати...
Ксенiя Бабуся
04.02.2017
Зараз садочки не приймають таких маленьких дiточок, я наприклад против того щоб дитинку таку маленькую вiддавати у садок (мiжнародна органiзацiя ВОЗ теж це не схвалюе) мати потрiбна не тiльки для того щоб годувати, я не думаю до чужа люди на буде робити масажики та пестити мою дитину бо вона тiльки виконуэ свою роботу... I зарплати зараз не такi щоб один iз батькiв змiг заробити не тiльки на дитину а й на маму - бо вона нiчого не отримуе i на роботу вийти не може.А такi мами що залишають дитину на няню або бабу а самi йдуть на роботу - це жахливо!(звичайно окрiм випадкiв де немае батька,i вона це мучить робити
Анна Бабуся
31.01.2017
Знаете, раніше було інше життя...
Надія є
01.02.2017
А що робити якщо хочеться народжувати? Не можу навіть дивтися на сімї де одна дитина. Трусяться над нею, все йому, що хочеш, ростять егоїстів з малечку панькають і мама і тато ще й бабці з дідами. Я кщо б наші прабабці після війни думали як народжувати утакі важкі часи, то нас би й половини не було у країні. Так ще й народжували по шість і більше. У моїх батька й матері по вісім братів і сестер. Всі живі й здорові, благополучні й відкриті люди, бо з малечку вчилися ділитися і думати не за себе насамперед. Звістно такі виплати треба контролювати як вони витрачаються, Але допомагати треба.
Лидия
02.02.2017
Пособия молодым необходимы. Уход и создание благ очень важно. Что происходит в социуме? Коляска, памперсы, одежда,фрукты и т.д. сколько стоят? Ребенок идет в садик - плати, в школу - плати. Со школы, с садика - забери, на улице одного ребенка - не оставь. Как может полноценно мать идти на работу. Т.е. поднять ребенка надо многое пройти. А жить с каких средств? А лекарства? Анализы, обследования - плати. Поэтому и семьи распадаются, т.к. им тяжело. Ломать - не строить. Дети не виноваты, что рождаются в тяжелое время, но нация не будет существовать без населения. Включите логику, а не эмоции из-за нерадивых.
ната
03.02.2017
я вважаю, що потрібно надавати допомогу на 3-х дітей і бажано матерям у яких є стаж роботи, а не тим хто заробляє свій стаж на дітях. А якщо ти вирішуєш народжувати 4 і більше, то тоді не треба чекати допомоги від держави, а утримувати самостійно
Ганна ната
09.02.2017
А може з часом ще будемо регулювати скільки народжувати, як в Китаї?Схаменіться, що Ви пишете.Подивіться скільки українців вмирає.
Оксана ната
04.02.2017
Нет ну вы скажете конечно такое на 3 давать а на 4 нет! Я никогда не рассчитывала на государство но так сложилась жизнь что потеряла мужа в 28 лет имея маленьких детей на руках, так что м не до старости теперь вдовой быть? Вышла замуж и конечно муж захотел своего ребеночка. Теперь ждём 4го. Не пью не курю муж тоже. Высшее образование и на работе лежит трудовая. Так вопрос 4го мне не надо одевать- кормить фразами ватт?Или вы думаете что сейчас легко заработать на 4х детей плюс маму - одному человеку? Интересно это сколько заработать надо? И государство не содержит наших детей а лишь поддерживает, много вы купите ребёнку на 680грн? А поддержка + заработанные папой деньги уже легче. Если государство примет этот закон то я очень буду благодарна и буду чувствовать что наши дети нужны нашему государству на деле , а не на словах (так как писалось ранее смертность превышает рождаемость)
Олена
04.02.2017
Багатодітним і без цих виплат багато привілегій, а ті в яких одна чи дві дитини думають про своіх дітей самі. Нічого не "положено" відповідають. Так може спочатку дивитися чи сім' я саме на дітей ці гроші витратять чи на непрацюючих батьків.
Лидия Олена
06.02.2017
Включите мозги, и радуйтесь, что в нелегкое время женщины рожают. Каково тем женщинам, которые не могут родить? А как же страна, или это глобально? только всё начинается с нас и достигает, как снежный ком, других масштабов. Не ограничивайтесь эгоистическим Я.
ольга
05.02.2017
Хіба можна прожити з дитиною на 860 грн. У мене дитині шість місяців і я пішла на дві роботи зразу, тому що підгузники, суміші, не дешеве задоволення, я вже мовчу за те,що дітки хворіють іноді, і цих грошей катастрофічно не вистачає.тому з однієї сторони я за те,щоб збільшили виплати. Але якщо, мама народила трьох діток (реальна історія) старший хлопчик інвалід, а меньшинькій немає рочку, і вона тільки жде коли прийдуть дитячі гроші, закриває діток у хаті, а сама чутками до дому не являється, і соц, служби про це знають, то виплатами таких батьків потрібно суворий контроль. А ще там де я живу, неблагополучні , це ті що буваютьі ледачі. Взагалі б такі статуси таким сім'ям відмінила. Гірко що в такій державі живемо, де всім на всих пос....ть.
Ирина
06.02.2017
Умничать и высказываться против, будет только тот, кто сейчас без деток или кому на самом-то деле все равно, потому-как дети повырастали, и с этого им проку не будет. Пусть говорят те, кто ждет малыша и кому эта помощь будет весьма кстати, а для аргументов, зайдите в ближайший магазин и посмотрите на цены памперсы, прикорм, а лекарства? Себе Вы отказать можете? А если это маленький ребенок, которому не скажешь...извини но не могу купить. Поймут те, кто побывал в этой "шкуре"...
Надежда
06.02.2017
Страшно читать :((( А почему мне должно быть стыдно за то что я надеюсь на помощь от государства? ???? Высшее образование я получила на платной основе! Медицинскую помошь также за нереальные деньги! !!! Комунальные тоже!!! Налоги плачу не маленькие с первого дня трудового стажа, и родители мои и мой муж! ВОПРОС КОМУ Я ИХ ПЛАЧУ???????? И ЗА ЧТО??? Я считаю государство ОБЯЗАННО помогать! А про не благополучных пусть думают специальные службы которые получают зарплату! И обеспечит пусть наше правительство достойную работу и оплату.Люди работают как РАБЫ! !!! СЧИТАЯ КОПЕЙКИ! !! ХОРОШО ТЕМ КТО ВОРУЕТ! кому бабушки и дедушки обеспечили старт! А вы попробуйте с нуля поднятся сами , и тогда кричать что вы против! !! Цены на детское питание и товары опустите вниз . И сделайте Роды бесплатными как это положенно по Конституции.
Вікторія Надежда
14.02.2017
Прямо в точку!!! Не 100% а на всі 200%
Ганна Надежда
09.02.2017
100% підтримую!
Евгений
06.02.2017
Народ всего и так добиваешься сам!Все работают,платят налоги!Выживают как могут!А цены!!! Вы вообще когда-то задумывались что рождаемость в10раз меньше стала!И что будет через так 50 лет!Сколько нас будет???Вы посмотрите какая помощь в Европе!В Польше кредит на жильё 4%!!! А у нас что??? Государство хотябы здесь должно помочь!!! 100%
ОЛенка
09.02.2017
Цікаво коли набуде чинності?
Тетяна
23.04.2017
Я за!!!!!!!!Бо вижити зараз дуже важко з теперішніми цінами, і діток хочеться і боїся чи хватить грошей на всі потреби, а якщо ще хворіти буде то це взагалі жах. Не всі ж користуються цими ж грошими з корисливих цілей, то що і за них відміняти хай тоді краще соц.служби перевіряють тих неблагополучних!!!!!!!!
Ольга
25.08.2017
А як бути в тих випадках, коли мама сама заробляє на 4-х дітей, працює на двох роботах? В загальному виходе 5 тис.грн.в місяць і до того ж відмінили допомогу. Більше заробити не може, тому що освіти не має, все життя виховувала дітей. Допомоги від батька ніякої. Як прожити на такі копійки? Ще й опалення дровами. Забезпечити самим опаленням виходе зараз 10 200 грн.Дочка старша в університеті навчається. Знайшла підробіток(1000 грн.), так зарплату її врахували, і не вийшло переоформити допомогу.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі