Інформація по темі "" | Публікації по тегу
19.06.20
3793 1
Друкувати
Обране

Індексація розміру аліментів: депутати підтримали закон

Прийнято за основу проекту Закону “Про внесення змін до Закону України “Про виконавче провадження” (щодо обов’язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі)".

Законопроектом пропонується внести зміни до абз. 1 ч. 4 ст. 71 Закону України “Про виконавче провадження” та покласти на виконавця обов’язок щорічно проводити індексацію розміру аліментів, визначених судом у твердій грошовій сумі.

Норма про індексацію аліментів у твердій грошовій сумі закріплена у ст. 184 Сімейного кодексу України вже понад 14 років, а від 12.06.2016 року вже і у Законі України “Про внесення змін до деяких законів України щодо індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі”, проте відсутність механізму її реалізації в Законі “Про виконавче провадження” призводить до того, що питання про проведення індексації аліментів можна вирішити виключно у судовому порядку, оскільки законодавець не передбачив механізму такої індексації у спеціальному Законі України “Про виконавче провадження”, що у свою чергу створює колізії у законодавстві.

Проект Закону зареєстровано за № 3112

ВРУ

Шановні користувачі! Тепер ви можете дізнаватися всі останні новини порталу Бухгалтер.com.ua першими в TELEGRAM і VIBER спільнотах! Більш детально за посиланням.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
1
Олег
19.06.2020
Я би повісив авторів законодавства про індексацію, тут тільки додаткова робота бухгалтерам, рахувати ці нещасні копійки.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі