Інформація по темі "" | Публікації по тегу
29.09.22
1865 0
Друкувати
Обране

Про деякі проблеми з виплати соціальних стипендій студентам, у яких у період дії воєнного стану закінчився строк дії паспортних документів

Постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року N 165 "Про зупинення строків надання адміністративних послуг та видачі документів дозвільного характеру", на яку посилається Профспілка, не призупинено саме надання адміністративних послуг, а зупинено лише строки надання адмінпослуг суб'єктами їх надання на час воєнного стану в Україні.

За інформацією ДМС на теперішній час більшість територіальних органів та територіальних підрозділів ДМС, які розташовані в безпечних районах на підконтрольній державній владі території, де не ведуться активні бойові дії, здійснюють свої повноваження в повному обсязі. Дізнатися про графік їх роботи можливо за номерами телефонів, указаними на офіційному сайті ДМС на вебсторінці "https://dmsu.gov.ua/news/dms/12509.html".

За інформацією МОН Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) закладів фахової передвищої та вищої освіти (далі - Порядок), затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року N 1045 "Деякі питання виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) закладів фахової передвищої та вищої освіти". Відповідно до пункту 2 Порядку головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми з виплати соціальних стипендій є Мінсоцполітики. Згідно з пунктом 5 Порядку для отримання соціальної стипендії студенти (курсанти) звертаються до закладу освіти за місцем їх навчання із заявою, до якої, зокрема додається копія паспорта громадянина України.

Мінсоцполітики поінформувало, що постановою Кабінету Міністрів України від 15.07.2022 N 796 "Деякі питання призначення і виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) закладів фахової передвищої та вищої освіти" внесено зміни до зазначеного Порядку.

Відповідно до зазначених змін для отримання соціальної стипендії студенти (курсанти) замість копій паперових документів зазначають у заяві, в тому числі серію та/або номер паспорта громадянина України.

Водночас Мінсоцполітики повідомило, що вказаним Порядком не передбачено припинення виплати соціальної стипендії у випадку закінчення терміну дії паспорта громадянина України в періоді виплати такої стипендії.

Джерело:
Лист МВС від 25.08.2022 р. N 24358/36-2022
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі