Інформація по темі "" | Публікації по тегу
07.11.19
14065 12
Друкувати
Обране

Уряд планує відмовитись від груп інвалідності за системою радянських часів

Уряд планує відмовитися від системи градації інвалідності та перейти до Міжнародної класифікації функціонування, яка діє в Європейському Союзі.

Про це повідомила глава комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, депутатка від фракції «Слуга Народу».

За її словами, продовжується робота, яку раніше здійснювало Міністерство охорони здоров'я.

За допомогою Міжнародної класифікації функціонування, уряд хоче позбутися системи інвалідності, яка залишилася з радянських часів.

«Ми імплементуємо до українського законодавства Міжнародну класифікацію функціональності, її вже перекладено на українську мову, але до кінця не проведено систему її ратифікації», — зазначила Третьякова.

Таким чином, соцполітика держави стосовно людей з інвалідністю та виплати для них будуватимуться не на групах, як це було раніше, а на розрахунку відсотка втрати працездатності, як це рекомендує Всесвітня організація охорони здоров'я.

Зміни мають сприяти збільшенню частки людей з інвалідністю на ринку праці.

На сьогодні, як каже Третьякова, Державна служба з питань праці стежить за тим, щоб 4% робочих місць у приватному секторі надавали людям з інвалідністю.

У разі недотримання цієї квоти, представники бізнесу отримують від Державної служби праці штрафні санкції. У комітеті з питань соцполітики планують цю ситуацію змінити, додавши квотування і на держслужбі.

hromadske.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
12
свт
07.11.2019
Це знову призведе до "змагань за більший % втрати" або простіше кажучи до корупції і мені здається ще більшої ніж зараз є в цій сфері .Потрібно придумати механізм,за яким би дійсно хворі люди отримували інвалідність, а неможна було б купити, як товар на базарі.
Ганна
07.11.2019
Штрафи, квоти... От мені завжди було цікаво, як в невеликій установі, в якій люди працюють роками, виконати квоту по інвалідам якщо їх зроду не було? Звільнити когось і натомість найняти неповносправних? А що, повносправним їсти не треба?
Маша Ганна
07.11.2019
І не на кожну посаду можна взяти інваліда. Якщо це державна служба- повине бути конкурс. Як взяти інваліда без конкурсу? Вмостити до обслуговуючого персоналу теж можна не кожного. За що штрафувати?Дебілізм, як завжди transparent_pxl.png
Бух Ганна
07.11.2019
А якщо неповносправні не хочуть іти працювати, то ще їх і просити?
кв Бух
11.11.2019
Захочуть! Бо буде % фіксованої соц.виплати,а не пенсія по інвал., що визначається по страх.стажу та середній зарпл.
тома Бух
07.11.2019
той, хто хоче дійсно працювати завжди зможе знайти роботу.так само, як і той хто захоче купити групу заради грошей....
ААА
07.11.2019
Один розумний дурак реформу придумовує, а інший нерозумний дурак її виконує! Україна, що тут скажеш!!!
Оксана
07.11.2019
От перестановки формулировок итог не поменяется...
Вадим
07.11.2019
Простіше кажучи уряд вирішив прорідити інвалідів і зменьшити виплати. Щоб встановити % інвалідності потрібно буде знову проходити медичні експертизи та лікарські комісії , а з врахуванням рівня корупція в цій галузі добитися бажаної групи буде не легко.
Олександр
08.11.2019
третьякова попадає в гопкомпанію до дубілета та малюськи. Скільки ще таких унікумів в уряді? Скорочення, скорочення, перегляд, скорочення. Але ми самі винні, бо не створили справжнього профспілкового руху, як в США, або хоча б в Польщі. Я люблю свою країну, але за рівнем виконання часом навіть недолугих законів нашим вищим керівництвом держави ми бананова республіка. Відбуваються лише зміни заради змін, а покращення отримують лише директори держпідприємств у сотнях тисяч гривень.
тетяна
11.11.2019
скільки можна колошматити людей з інвалідністю краще не ганяйте кожен рік на перекомісію хвороби не виліковуються а прогресують давайте пожиттєво тільки в разі погіршення стану перекомісія.Пенсію по групі виплачувати ту що нарахована пенсійним фондом а не у % і не менше мінімалки.Хватить всіх до мінімалки доводити.Хто заробив більше з часом теж сідає на мінімалку бо її весь час піднімають.Треба реформаторів посадити на пенсію з інвалідності щоб вони купили ліки,полікувалися і заплатили комунальні послуги та купили продукти не кажучи вже про людей які іще мають дітей.
Ірина тетяна
13.11.2019
Конєчно,краще б урегулювали питання-нема в людини ноги, ну не відросте ж,не мучайте її.Є ж такі хвороби,що невозвратні, ан нєт їздіть на перекомісовку, мучайтесь що б швидше здохли, меньше тратить на вас інвалідівдержавних коштів.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі