Інформація по темі "" | Публікації по тегу
15.03.17
4632 5
Друкувати
Обране

В Україні розпочато реформування інтернатних установ системи соціального захисту

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода повідомила начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Міністерства соціальної політики Оксана Суліма.

«Міністерством розпочато реформи у цій сфері з метою поліпшення якості обслуговування клієнтів інтернатних установ та забезпечення їхньої самореалізації. Першим етапом реформи став перегляд нормативно-правової бази діяльності цих установ, що дозволить запровадити альтернативні інтернатномуформи  догляду», – заявила Оксана Суліма.

Фахівець пояснила, що догляд в домашніх умовах був і залишається найефективнішим, адже домашня атмосфера сприяє якнайшвидшій адаптації до особливих умов.

Проте можливі і такі ситуації, за яких громадяни об’єктивно не в змозі забезпечити вдома належні умови догляду за рідними, які його потребують. Через це удосконалення діяльності інтернатних закладів та підвищення якості послуг, що в них надаються, сьогодні є вкрай актуальним.

Саме тому Міністерство соціальної політики у взаємодії з іншими центральними органами виконавчої влади, громадськими організаціями та науковими установами працює над оновленням та удосконаленням законодавчої бази; бере участь у розробці державних стандартів надання соціальних послуг, створенні методичних рекомендацій з організації їх діяльності, впровадженні ліцензування медичної практики.

Також триває процес із запровадження постійних курсів підвищення кваліфікації працівників інтернатних установ, а відповідальними фахівцями Міністерства постійно здійснюються обов’язкові виїзди до цих установ для забезпечення контролю якості надання соціальних послуг.

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
5
ОВ
15.03.2017
"Вокруг да около и ничего конкретного". Перед тим, як розробляти нормативні документи хотілося, щоб працівники міністерства не просто виїжджали до установ поспілкуватися з мешканцями, а звертали б увагу на проблемні питання функціонування інтернатів, які їм постійно надаються, і на які ніхто в світі не може дати відповідь, а тим більше їх вирішити хоча б частково.
для ОВ
15.03.2017
а хіба Ви не знаєте, що вони завжди летять в іншому самольоті???
ОВ для ОВ
15.03.2017
Та все ж хочемо "достукатися", щоб вони пересіли в наш самольот і разом з нами пролетіли хоча б якусь частинку дороги, але чомусь їм з нами не "по путі". Сумно.
Олег
15.03.2017
Бідні інтернати і до них добралась "оптимізація"
Ikar Олег
16.03.2017
не такі вони вже й бідні...одному інтернату виділяється коштів як всім школам району
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×