Інформація по темі "" | Публікації по тегу
18.06.19
5944 2
Друкувати
Обране

Затверджено Положення про державну соцслужбу

«На папері» Державна соціальна служба була створена ще півтора роки тому — постановою КМУ від 12.12.2018 р. № 1070. І от нарешті Уряд затвердив Положення про Державну соціальну службу.

 Відповідна постанова КМУ від 22.05.2019 р. № 458 набрала чинності 06.06.2019 р.

Держсоцслужба є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері соцзахисту населення; сім’ї; захисту прав дітей; бездомних осіб; осіб, які відбули покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, а також звільнені від подальшого відбування зазначених видів покарання; протидії торгівлі людьми; проведення соцроботи та надання соцпослуг; запобігання та протидії домашньому насильству; захисту прав депортованих за національною ознакою осіб, які повернулися в Україну; внутрішньо переміщених осіб; соцзахисту осіб з інвалідністю тощо.

Деякі обов’язки Мінсоцполітики тепер буде виконувати Держсоцслужба. Відповідні зміни внесли до нормативної бази, зокрема до Положення про Міністерство соціальної політики України, затверджене постановою КМУ від 17.06.2015 р. № 423. Однак такі зміни запрацюють лише з 01.10.2019 р.

Гранична чисельність працівників Державної соцслужби встановлена у кількості 120 чоловік за рахунок зменшення чисельності працівників Мінсоцполітики.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
2
Наталія
18.06.2019
Одного Міністерства соцполітики замало, треба ще створити новий орган щоб контролював та координував і знову контролював координацію.
Коля
18.06.2019
А "ліквідація" держустанови без правонаступництва -- хіба це не очевидне шахрайство від держави?


Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×