Інформація по темі "" | Публікації по тегу
03.12.15
16567 0
Друкувати
Обране

Чи включається компенсація за невикористану відпустку в розрахунок допомоги з тимчасової непрацездатності?

Середньоденна заробітна плата для розрахунку допомоги обчислюється відповідно до пункту 3 діючого Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період (12 календарних місяців) заробітної плати, на яку нарахований єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на кількість календарних днів зайнятості (періоду перебування у трудових відносинах), у розрахунковому періоді без урахування календарних днів, не відпрацьованих з поважних причин.

Отже, якщо компенсація за невикористану відпустку нарахована у розрахунковому періоді, в якому застрахована особа відпрацювала повний місяць чи частково, сума зазначеної виплати включається при обчисленні середньої заробітної плати для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах в повному обсязі.        

Але, якщо застрахована особа повний місяць розрахункового періоду (з першого до першого числа) не працювала з поважних причин (тимчасова непрацездатність, відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами, по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестирічного віку за медичним висновком, без збереження заробітної плати), то даний місяць виключається з розрахунку разом з усіма виплатами.        

Слід зазначити, що згідно з статтею 2 Закону України "Про вiдпустки" право на вiдпустки забезпечується забороною замiни вiдпустки грошовою компенсацiєю, крiм випадкiв, передбачених статтею 24 цього Закону. З урахуванням норм частини четвертої статтi 24 за бажанням працiвника частина щорiчної вiдпустки замiнюється грошовою компенсацiєю. При цьому тривалiсть наданої працiвниковi щорiчної та додаткових вiдпусток не повинна бути менше нiж 24 календарних днi.                

 

Чернігівська міська виконавча дирекція обласного    

відділення Фонду соціального страхування    

з тимчасової втрати працездатності

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі