Інформація по темі "" | Публікації по тегу
30.06.23
1820 0
Друкувати
Обране

Доплати за вислугу років завідувачу музею

Відповідно до Закону України "Про музеї та музейну справу" музей є науково-дослідний та культурно-освітній заклад, створений для вивчення, збереження, використання та популяризації музейних предметів та музейних колекцій з науковою та освітньою метою, залучення громадян до надбань національної та світової культурної спадщини (далі - Закон).

Крім того, цей Закон поширюється на всі види музеїв та заповідників у частині їх музеєфікації, а також обліку, зберігання та використання, охорони, консервації, реставрації музейних предметів, музейних колекцій та предметів музейного значення.

Водночас, статтею 7 Закону визначено, що музеї є юридичними особами, крім тих, що створюються і діють у складі підприємств, установ, організацій та закладів освіти.

Засновники музею можуть створювати філії та відділи музею, що не є юридичними особами.

Порядок виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних музеїв затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 січня 2005 р. N 82 "Про реалізацію окремих положень частини другої статті 28 Закону України "Про музеї та музейну справу".

Згідно пункту 1 Порядку доплата за вислугу років установлюється працівникам державних і комунальних музеїв усіх видів, у тому числі історико-культурних заповідників, музеїв-заповідників, музеїв просто неба, меморіальних музеїв-садиб, залежно від стажу роботи.

Таким чином, право на встановлення доплати за вислугу років в музеї, який є структурним підрозділом бюджетної установи, мають виключно музейні працівники, посади яких зазначені у Переліку, затвердженому вказаною постановою.

Джерело:
Лист Мінкульту від 19.05.2023 р. N 1329/В-2506/23-ЗВГ
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі