Інформація по темі "" | Публікації по тегу
17.12.19
10351 17
Друкувати
Обране

Кабмін створює систему, яка дозволить робітникам вільно обирати банк для виплати заробітної плати

Ми почали проект, яким хочемо побороти "зарплатне рабство" в Україні. Робота почалася з ініціативи Oksana Markarova і ведеться спільно з Мінфіном і НБУ.

 

В Україні існує явище, яке чимало дивує жителів розвинених країн — "зарплатний проект". Це коли підприємство і банк домовляються про виплату зарплати, не питаючи думку співробітників. Їм просто вказують, на картку якого банку вони будуть отримувати гроші.

У цьому пості хочу коротко описати концепцію нашої реформи.

Насправді, за законом співробітники мають право самостійно обирати банк. Але на практиці, якщо хтось обирає інший банк, бухгалтери вимушені для таких виплат формувати окремі платіжки. Тому працівникам частіше за все у такому виборі просто відмовляють.

Ми хочемо запровадити систему, яка дозволить українцям вільно обирати банки і при цьому не вимагатиме від бухгалтерів зайвої роботи.

Ідея дуже проста — зробити, як у Європі.

Робітник просто вказує бухгалтеру свій IBAN (хто пропустив, IBAN — це номер рахунку, як у Європі, який у нас було запроваджено цього року), а бухгалтер формує просту відомість для всіх співробітників, незалежно від банку. А далі вже банк, який обслуговує підприємство, автоматично розкидує гроші, куди треба.

Проект важливий, оскільки, з одного боку, українці отримають більше свободи і краще сервіс. З іншого боку, банківська індустрія буде краще розвиватися за рахунок підвищення конкуренції.

Щоб проект запрацював, банкам потрібно буде зробити невеликі доопрацювання в своїх системах (нічого складного). Також, можливо, потрібно буде запустити гарячу лінію, куди українці зможуть скаржитися, якщо їм відмовлятимуть у виборі банку.

Розраховую, що зможемо все це запровадити вже наступного року.

www.facebook.com/dubilet

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
17
777
17.12.2019
А ЧТО РАЗВЕ РАНЬШЕ НЕЛЬЗЯ БЫЛО ?transparent_pxl.png
Лариса 777
17.12.2019
Оно-то можно.. Но если на предприятии 1500 человек, и каждый захочет свой банк, то что делать бухгалтерам..Мы должны на каждого человека печатать отдельную платежку
777 Лариса
17.12.2019
Я вообще-то о том , что это можно и сейчас . И я тоже перечисляю на разные банки . Не понимаю к чему это "створення системи" ? и дело даже не в платёжках, а в документации по заключению договора с банком на обслуживание , отдельное программное обеспечение , зарплатный проэкт, электронные банковские подписи , пароли и т.д. , и это на каждый банк .
EVGENIY 777
17.12.2019
Так у вас сейчас с каждім банком зарплатній проект!! Вопрос НАФИГА? Если можно по списку в один банк перечислить, а банк раскидает по другим банкам!! Одна ведомость и все, а у вас куча их сейчас!! И договоров куча с разніми банками еще и актов услуг куча!!
777 EVGENIY
17.12.2019
это только недавно стало можно работать с одним банком . а у нас это уже давно оформлено
Лада))
17.12.2019
А зарплати, як в Європі-ніхто зробити не хоче??? З банком я вже якось переживу.....transparent_pxl.png
????
17.12.2019
А термін зарахування з/п скільки буде складати ?transparent_pxl.png
Ксю
17.12.2019
У нас зарплатный проект в приват банке, но мы без особых усилий выплачиваем зарплату на карты других банков) требуется чуть больше информации от сотрудника (номер телефона и дата рождения) и все, его подтягиваем в з/п проект. Проблем нет!
EVGENIY Ксю
17.12.2019
Вам пощастило! Не у всіх Приватбанк! Спробуйте таке с Ощадом провернути або з Авалєм
Іра EVGENIY
18.12.2019
Здається, вони і хочуть зробити так, щоб усі банки могли як Приват працювати
М2
17.12.2019
《ПРОСТО ЧУДОВО》
инна
18.12.2019
рабство тільки у бухгалтера?????
Анна
18.12.2019
На данный момент у нас зарплатный проект в Привате, но в него можно добавлять карточки работников разных банков. Сейчас у нас добавлены карточки Аваля, А-банка, Ощадбанка. Какие еще можно добавить и все ли не знаю. Но это удобно. Такое чувство, что Кабмин не знает, что это уже реализовано и продолжает изображать ИБД...
Іра Анна
18.12.2019
реалізовано тільки в Приваті, от і міністр, який працював раніше у приваті, хоче ту систему зробити для всіх інших банків))
Олександр
18.12.2019
Немає різниці де працював Дубілет Приват/неприват. Сама ідея гарна. Працюємо все одно на місцях, так що багато буде залежати від менеджерів банків. Працюю з багатьма банками, і у всії різний підхід до кліента. Ось по цьому підходу і будуть вирішувати з ким краще співпрацювати.з.и. По ідеї бюджетникам буде зараховувати казначейство, так як це наш основний банк.
Тетяна Олександр
19.12.2019
І ви вважаєте, що ми в казну носитимем відомість на зарплату? Не думаю. Все рівно з якимось одним банком, я яким бюджетникам дозволено працювать, будемо мати справу. Казна платіж гнатиме на цей банк, а далі - справа цього банку включать вертушку і розганять по IBANам. Інша справа - який гешефт матиме цей банк за такий процесс? Ясно, що не просто так.
Іра Тетяна
20.12.2019
За рахунок обігу, це їм вигідно
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі