Інформація по темі "" | Публікації по тегу
27.02.15
4380 0
Друкувати
Обране

Міноборони: про виплати військовослужбовцям

Міноборони розглянуло звернення стосовно виплати винагороди учасникам АТО за час їх лікування після поранення, одноразових додаткових видів грошового забезпечення та надання інформації про виплату одноразової грошової допомоги у зв'язку з інвалідністю.

1. Щодо виплати військовослужбовцям грошової винагороди за участь в антитерористичній операції під час лікування

Виплата винагороди зберігається за час безперервного перебування на лікуванні, якщо військовослужбовці евакуйовані в стаціонар безпосередньо після отримання поранення.

Військовослужбовцю, якому після стаціонарного лікування надана відпустка для лікування, а також у разі повторного, через деякий час стаціонарного лікування (у зв'язку з цим пораненням), для виплати винагороди законних підстав немає.

Виплата винагороди зберігається як під час лікування у військово-медичних закладах Міністерства оборони України, інших військових формувань та правоохоронних органів, так і в цивільних закладах охорони здоров'я.

Отже, військовослужбовцям, які перебували на стаціонарному лікуванні та завершили його до цієї дати, винагорода за час такого лікування не виплачується.

 

2. Щодо виплати військовослужбовцям матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та допомоги для оздоровлення

Відповідно до п. 1.10 Інструкції про порядок виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам, військовослужбовцям, які звільнені з військової служби (у тому числі за станом здоров'я) та звернулися за належним їм та своєчасно не виплаченим грошовим забезпеченням, воно виплачується за весь період, протягом якого військовослужбовець мав право на нього, але не більше ніж за три роки, що передували зверненню за одержанням грошового забезпечення.

Виплата одноразових додаткових видів грошового забезпечення здійснюється, якщо звернення про їх отримання надійшли до закінчення трьох років із дня виникнення права на їх отримання.

Постановою КМУ від 07.11.2007 р. № 1294 «Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» передбачено, що виплата матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та допомоги для оздоровлення здійснюється військовослужбовцям за їх заявою під час проходження ними військової служби.

Всі розрахунки під час звільнення військовослужбовця з військової служби (у тому числі за станом здоров'я) повинні бути здійснені до дня його виключення зі списків особового складу.

Для видання командиром військової частини наказу про виплату колишньому військовослужбовцю зазначених допомог після його виключення зі списків особового складу законних підстав немає.

Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань (за наявності фінансового ресурсу) та допомога для оздоровлення виплачуються військовослужбовцям один раз на рік.

Зазначені допомоги за 2014 рік (про виплату яких у 2014 році не було прийнято рішення або за виплатою яких військовослужбовець у минулому році не звертався) у 2015 році не виплачуються навіть у разі подання відповідного звернення.

 

Такі роз’яснення надало Міноборони в листі від 09.02.2015 р. № 220/1328

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі