Інформація по темі "" | Публікації по тегу
23.07.19
4301 0
Друкувати
Обране

Мінсоцполітики про нарахування стипендії аспірантам

Відповідно до Закону України "Про вищу освіту" та Порядку підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук у закладах вищої освіти (наукових установах), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 березня 2016 року N 261, регламентується діяльність у галузі підготовки науково-педагогічних і наукових кадрів, починаючи з 2016 року.

З метою створення сприятливих умов для здобуття молоддю вищої освіти та заохочення найбільш обдарованих студентів та аспірантів Уряд України стимулює обдаровану молодь до досягнення успіхів у навчанні та науковій роботі.

Так, постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 1994 року N 744 затверджена академічна стипендія Президента України студентам вищих навчальних закладів та аспірантам. Розмір стипендії - ставка викладача-стажиста, збільшена на 25 %;

постановою Кабінету Міністрів України від 9 серпня 2001 року N 980 заснована стипендія Кабінету Міністрів України студентам вищих навчальних закладів та аспірантам. Розмір стипендії - ставка викладача-стажиста, збільшена на 15 %;

постановою Кабінету Міністрів від 22 лютого 2006 року N 209 заснована академічна стипендія імені М. С. Грушевського для студентів та аспірантів закладів вищої освіти. Розмір стипендії - ставка викладача-стажиста, збільшена на 15 %.

Виплата зазначених стипендій здійснюється в межах стипендіального фонду закладів вищої освіти.

Постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2004 року N 882 "Питання стипендіального забезпечення" регулюється порядок призначення і виплати стипендій, у тому числі для аспірантів, які навчаються за денною формою навчання та отримують академічні та ординарні (звичайні) стипендії (Постанова).

Підпунктом 5 пункту 12 Постанови визначено, що у разі коли стипендіат має право на призначення кількох академічних стипендій, виплачується одна стипендія найбільшого розміру, якщо інше не передбачене законодавством.

Лист Мінсоцполітики від 23.05.2019 р. N 1/13-314

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі