Інформація по темі "" | Публікації по тегу
03.09.18
45029 65
Друкувати
Обране

На сайті Президента зареєстрована чергова петиція - Надбавка за вислугу років працівникам бухгалтерських служб

Встановлення надбавки за вислугу років працівникам бухгалтерських служб та економістам, обов'язкова виплата матеріальної допомоги на оздоровлення та допомоги на вирішення соціально-побутових питань працівникам бухгалтерських служб, завідувачам господарства та обслуговуючому та технічному персоналу бюджетних установ (закладів освіти, культури, охорони здоров'я)

Багатотисячний штат працівників бухгалтерських служб освіти, культури, охорони здоров'я звертається з проханням звернути увагу на заробітну плату своїх працівників . 

Працівники, віднесені до категорії "спеціалісти" отримують надбавку за вислугу років. При цьому бухгалтер, спеціаліст - професіонал, без якого не може обійтися жодне підприємство, установа, організація, який має обов'язково отримати освітньо-кваліфікаційний рівень "спеціаліст" або принаймні "бакалавр" отримує у бюджетній сфері чистий посадовий оклад. Дійсно,згідно постанови 1298, є можливість стимулювання праці за допомогою, наприклад, надбавки за складність та напруженість у роботі чи премії, але в умовах недостатнього фінансового забезпечення бюджетних установ головними розпорядниками бюджетних коштів, стимулюючі виплати є необов'язковими виплатами і не може бути врахована при формуванні кошторисів установ на наступний рік. Матеріальна допомога на оздоровлення та матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових питань, які отримують в обов'язковому порядку всі працівники закладів освіти, культури, охорони здоров'я, окрім працівників бухгалтерських служб також носить не обов'язковий характер та може бути виплачена за рішенням керівника у разі економії фонду заробітної плати. На сьогоднішній час в більшості бюджетних установ дана економія відсутня, що унеможливлює виплату матеріальної допомоги в розмірі до посадового окладу.

Прошу розглянути це питання і встановити гідну оплату за важку працю працівників бухгалтерських служб.Встановлення заробітної плати, як видно із Основних напрямів бюджетної політики на 2019-2021 роки, з 01.01.2019 на рівні мінімальної унеможливлює працю висококваліфікованих працівників в бюджетній сфері та призведе до відтоку професійних кадрів та подальшого занепаду бюджетної сфери в Україні.

https://petition.president.gov.ua/petition/46538

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
65
Бухгалтёр
03.09.2018
Лучше на бумагах пишите и отправляйте, хоть будет чем подтираться.
Светлана
03.09.2018
В очередной раз... подписала!
Таис
03.09.2018
А без петиции слабо, конечно откуда им знать о работе бухгалтера. Насмехаются над нами, мол толките воду в ступе. Тошнит уже!!!!
школа38
03.09.2018
Головний бухгалтер отримує зарплату як вихователь або педагог - початківець (без можливості взяти додаткові часи). Звичайний бухгалтер отримує зарплату менше ніж прибиральниця і ми хочемо щоб економіка відроджувалась.
EVGENIY
03.09.2018
Вяло подписываете! Никто кроме вас ее не подпишет, поэтому не просто читайте новость, а подписывайте!
Вика EVGENIY
07.09.2018
раніше було достаньо електронної пошти для підтвердження, а тепер або через ІНН (чекати два дні підтвердження), або ЕЦП але з токену (який не у всіх наявний), то тепер виходить що не кожний зможе підтримати петицію.... раніше просила рідних та знайомих, а зараз, як хто схоче її підписати то відразу і не зможе... сумно, "що все для народу"
Оксана EVGENIY
04.09.2018
Столкнулась с тем же, 2 дня каких-то уже приплели для подтверждения регистрации, что угодно придумывают, кроме достойной зар. платы
школа38 EVGENIY
03.09.2018
чтоб подписать- 2 дня надо ждать пока регистрация пройдет
Вадим
03.09.2018
Та хто ці петиції читає, окрім адмінів сайту. Єдиний спосіб для бухгалтерів-бюджетників довести свою значимість і незамінність- масово звільнятися, нехай працюють мудрагелі придумавші прозоро,єдату,єзвітність та покращувачі з мінфіну. Уже зараз відчувається дефіцит кадрів , оскільки рівень зарплати аж занадто відстає від рівня відповідальності і обсягу роботи.
ббб Вадим
03.09.2018
не звільнятися, а мітингувати, як в цивілізований країнах
Вадим ббб
03.09.2018
Напевно навіть в Африці немає такого, щоб у спеціаліста і некваліфікованого працівника була однакова зарплата, що там вже рівнятися на цивілізовані країни.Включіть телевізор, щодня по країні проходять десятки різноманітних мітингів та протестів і що толку ? Помітингували і розішлись, в кращому випадку послухали чергові обіцянкивід місцевого привителі.
Шановні, годі сподіватися на державу, що хтось вас почуєте і щось додасть, кидайте ту невдячну бухгалтерську працю і шукайте гідну роботу.
Олександр
03.09.2018
На даний момент є 2 петиції про стаж бухгалтерам, на всяк випадок підписав обидві.
EVGENIY Олександр
03.09.2018
Хотелось бы понять зачем Якубська Вікторія Вікторівна создавала вторую?? Если вы нас читаете ответте пж!
Ольга
03.09.2018
Хрен проголосуешь. у меня потребовано инд.код., а через два дня только смогу голосовать(((
Ольга
03.09.2018
Підкажіть, чи є в Україні профспілка бухгалтерів?
EVGENIY Ольга
03.09.2018
не має
bhb
03.09.2018
сейчас нет смысла уже в этой петиции... всё равно выслуга идет внутрь минималки(( большинство бухгалтеров на 8-9 разряде)) даже если добавить 30% и учесть, что темп роста минималки в этом году по сравнению с предыдущим 16%, а 1го разряда - 10%, то за минималку не выйдет всё равно(( "ложка нужна во время еды", а не перед выборами
Кук bhb
06.09.2018
Вислуга потрібна.Хай зараз дурня з МЗП але колись ця дурня закінчиться , а вмислуга залишиться і з роками % ростиме. Хай не нам а нашим наступникам бухгалтерам.
бухгалтер
03.09.2018
+ уже!!!Если бы наши бухгалтера не просматривали информацию а действовали уже было б почти 6000
Люба
03.09.2018
Невже той нещасний бухгалтер за існування всього людства не може дожитися щоб йому платили надбавку за вислугу років?Все на його плечах,а зарплата на рівні прибиральниць. Відповідальність у прибиральниць ніякої,а з бухгалтера питають все.Ми зовсім нікому не потрібні.
Олена Люба
04.09.2018
Правильно, уборщицам доплачивают ще и за вредные условия работы, а то, что бухгалтера, считай, беспрерывно работают на компьютерах, это не считается вредностью.
Так что уборщицы получают даже больше бухгалтеров.
и подумываю: может пойти лучше в уборщицы или в сторожа (тоже доплата за ночные).
Так, у нас ни уборщицы ни сторожа не увольняются - свободных вакансий, увы, нет
алина
03.09.2018
кадровикам тоже с мизерным окладом надо "створити такуж петицію"
бухцелюб
03.09.2018
срамота, випрошувати собі милостиню, чекайте поки прийде новий президент, щоб у нього була жінка бухгалтер і віне її цінував.
марина
03.09.2018
Шановний президент думаєте ця петиція про доплату бухгалтерам за вислугу років пройде . Ні тому що де набереться 25 тисяч підписів та навіть немає стільки бухгалтерів щоб працювали у бюджетній сфері. А всі інші бухгалтери отримують велику заробітну плату і їм не потрібна доплата за вислугу рокуів.
Віта марина
05.09.2018
Ви не праві. Я не службовець, але всі петиції я підписую. І я, в правду, не розумію, чому така не справедливість.
Лена
03.09.2018
был бы толк .2 раза голосовала
Олег
04.09.2018
Скоротять от і підвищення
Ірина
04.09.2018
Я з вами всіма згодна !!!!!!Тільки щоб нас почули у верхах!!!!!!
Ірина Ірина
04.09.2018
Я з вами всіма згодна!!!!!! тільки щоб нас почули у верхах!!!!!! Оцінити +28
Алла
04.09.2018
Шановні колеги! Особисто я підписую вже, мабуть п"яту петицію. І що хочу сказати, не хочуть бухгалтера бюджетники отримувати достойну зарплатню. Жодна з цих петицій не набирає необхідної кількості підписів. Невже важко гуртом взяти і підписати,а не розказувати, що "довго", "не приймає". Все реєструється і петиція просто підписується. Крім вас її ніхто не підпише. Краще дійте, а не жалуйтеся.
Олег Алла
04.09.2018
І що воно дасть, навіть якщо станеться диво і наберуться голоси ? Скільки петицій виконав президент ? Чергова імітація.
Татьяна
04.09.2018
Почему только для бюджетних установ

закладів освіти, культури, охорони здоров'я???

Гл. бух освіта Татьяна
06.09.2018
Тому що в нашій країні бухгалтера освіти , медицини , культури отримують як прибиральниці , а бухгалтери міських рад, пенсійного фонду, совбезів різних структу як службовці. Робота такаж такіж звіти , а ціна зовсім різна , тобто оплата нашої праці.
Люба Гл. бух освіта
26.09.2018
а бухгалтера сільрад, військових, поліції.
EVGENIY Татьяна
05.09.2018
Тому що оплата праці бухгалтерів комерційних підприємств не регулюється постановами КМУ!
Леся
04.09.2018
Підписала. Але чому так мало підписів? Ау бухгалтера!!!!!!!Не спіть
Євгеній
04.09.2018
Не применшуючи важливості здібних працівників в бюджетній сфері, сама по собі надбавка за вислугу років - це як надбавка за протирання штанів. Ну може ще десь у військових, пожежників і т.п.дискусійно. А в більш мирних професій є здібні і досвідчені, що довго працюють, є здібна молодь, що швидко освоюється, є такі, що багато років ходять на роботу, але не вчаться, не самовдосконалються, виконують свою роботу з помилками, неякісно. Відповідно, з переліченого: молодь в прольоті, а працівники з ''мосх викл'' ні за що отримують надбавку. Оплата праці має бути за ефективні результати роботи, а не за довготривалу присутність тіла на робочому місці.
Алла Євгеній
04.09.2018
Але я не згодна з Вами,. Євгенію. Я ще не бачила жодного бухгалтера, який "протирає" штани на своєму робочому місці. А навантаженість бухгалтера зовсім не менша ніж у інших працівників заначених установ. Я вже не кажу про універасльність професії бухгалтера (і юрист, і економіст, і кадровик та інш.) та відповідальність
Євгеній Алла
04.09.2018
Зверніть увагу, я висловився про надбавку за вислугу років застосовно до БУДЬ ЯКОЇ мирної професії, а не бухгалтерів. Щодо конкретно бухгалтерів, мені ''пощастило'' не так, як Вам. Знаю багато таких, що й листа чи простенький договір толком написати не можуть. Мова йде про ефективність роботи. Але це стосується багатьох бюджетників, в т.ч.держслужбовців. Просто бухгалтерів в моєму житті більше. Якщо працівник має значне навантаження, але неякісно робить навіть елементарні речі без навантаження, то навіщо взагалі такий працівник ще й за кошти платника податків?..(риторичне)
Сільський бухгалтер Євгеній
07.09.2018
До посадових обов’язків бухгалтера не входить написання договорів.
4EPBEHb
04.09.2018
Підписалось 411 (на момент коли сам підписував), а коментарів про зраду більше.
"Досить скІглити!" (ц)
Якщо бухгалтер невміє підписувати петиції - то зламаного гроша ви не варті.
Ірина
04.09.2018
О да, а я тільки в п'ятницю звільнилася з посади бухгалтера в школі... Не дочекалася мільйона...
Ірина
05.09.2018
Приєднуюсь до Петиції, підтримую.
Реальность
05.09.2018
Девочки и мальчики! Бросайте это неблагодарное дело! Бухгалтерию в бюджетной сфере. Тот объем заданий, что они на Вас навешали и сколько требуют, значительно превышает те крохи, которые вы получаете ( наравне с уборщицей). Никакие надбавки этого не компенсируют. (((((((
Реальность
05.09.2018
я проголосую за петицию, как и предыдущие три раза. Удачи!!!
Людмила
05.09.2018
03 вересня який Веніамін Тихонович створив петицію №22/046600-еп "Встановлення надбавки за вислугу років працівникам бухгалтерських служб в бюджетній сфері
Нам мало того, що відпустка бухгалтерів-бюджетників вдвічі більша ніж у звичайних бухгалтерів. Нам треба щоб населення країни працювало для збільшення наших надбавок". Цікаво, хто її підтримав, 116 підписів за два дні
Вадим Людмила
05.09.2018
Людмила, не прикидуйтесь бухгалтером і не пишіть дурниць. Тривалість основної відпустки бухгалтера будь якої сфери 24 к.д.,це мінімальний, гарантований державою розмір, ще може бути до 7 днів додаткової відпустки, якщо це прописано в кол.договору. Про яку вдівічі більшу тривалість ви пишете ?
Анна Вадим
05.09.2018
Это Людмила только процитировала Вениамина... так что она своя)
школа38 Людмила
05.09.2018
Это наверное специально делают. Чтоб за настоящую петицию меньше голосов прошло. Я ошибочно проголосовала( как и 143 человека наверное). Может кто знает, можно ли снять свой голос с петиции "Волова Веніаміна"? Он наверное имел ввиду бухгалтеров госслужбы, так у них там свои выслуги и ранги. А у простых бухгалтеров школ, интернатов, детских садов нет никаких доплат - голый оклад! И отпуск не более 30 дней.
БУДЬТЕ ВНИМАТЕЛЬНЫ - НЕ ГОЛОСУЙТЕ за петицию "ВОЛОВА ВЕНІАМіНА" !!!
Анна Людмила
05.09.2018
Это что-то новенькое... про отпуск в два раза больше... Лично у меня 24 календарных дня, при чем беспрерывно могу гулять не больше недели, так как отчеты, платежи и т.д. не ждут. Думаю у многих бюджетных бухгалтеров так же. За петицию проголосовала.
Катерина
05.09.2018
Я теж підписала.... Але дійсно чому тільки освіта ,культура та охорона здоровя??? Наприклад я працюю в установі, що відноситься до Міністерства аграрної політики.... тому дивно, що не подумали про інших ...
Людмила
05.09.2018
А я працюю в центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.В 2016 році з нас зняли державну службу (доречі 15 років стажу державної служби), а тепер голий оклад. Я звісно підписала петицію, хоча вважаю що люди, які беруться за складання петицій повинні досконально вивчати питання про які пишуть. Виходить ми, такі як Катерина, я та багато інших знову в прольоті!!!!!
Лариса
06.09.2018
На сайті Білого Дому легше було проголосувати за петицію "Свободу Олегу Сенцову"............. А тут ввожу адресу та пароль, а воно пише; Вхід не виконано. Перевірте правильність пароля та електронної пошти
оксана
06.09.2018
подписала из принципа!
Ніна
06.09.2018
А що значить уточнення закладів освіти, культури, охорони здоров'я, а інших бюджетних установ не стосується?




Л.В.
07.09.2018
Лариса, те ж саме і в мене 5 разів підряд... Але це НЕПРАВДА- я все ввожу правильно !!!! - " Вы за кого, дурака, меня принимаете ?!!!" Так що ж робити - далі так само тицяти ? Бо іншого пароля і ел.адреси я не маю !!!
Тетяна Л.В.
11.09.2018
Пароль необхідно вводити новий при реєстрації на сайті,а не пароль від електронної пошти.

Люба
10.09.2018
Дівчата та хлопці ! Не будьте байдужі!Підтримайте своїх рідних.Проголосуйте за петицію №22/046538.
yfnfkbz
10.09.2018
не могу зайти и проголосовать не получаеться и не только у меня
Юля
19.09.2018
Меня выбрасывает с сайта как только хочу подписать!!!!!
Людмила
19.09.2018
Стаж роботи - це одна справа. Але мене хвилює питання зовсім інше. Чому за тарифною сіткою посадові оклади бухгалтерів,економістів- професіоналів відносяться до 7(без категорії)-10(провідний) розрядів.Ми що,не ВУЗи закінчували і не вищу освіту маємо в своїй сфері діяльності? Адже вчителі,лікарі починають свою діяльність з 10-12 розрадів(це не маючи категорії) і потім працюючи і здаючи на категорії, можуть мати 14-15 розряди. А бухгалтер,економіст провідний- всього 10 розряд.Починати треба з вирівнювання розрядів.Ато якась професійна дискримінація получається.
Светлана
20.09.2018
Чтоб подписать эту дрянь потратила кучу времени и нифига не вышло
АННА
21.09.2018
О какой выслуги может идти речь , да еще кому - бухгалтеру ????? Вот если бы новый какой то вид штрафа......... вот тогда ПОЖАЛУЙСТА !!!!!!!!!!!
Ольга
25.09.2018
Пдписалась
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі