Інформація по темі "" | Публікації по тегу
16.10.19
26170 13
Друкувати
Обране

Нова система встановлення окладів та визначення розміру індексації - оприлюднено проекти змін

На сайті профспілок опублікований для обговорення проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо визначення розмірів окремих видів грошових доходів».

Зокрема, в КЗпП запропоновано:

  • прибрати уточнення, що розмір мінімальної заробітної плати не може бути нижчим від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб;
  • встановити, що мінімальний посадовий оклад (тарифна ставка) працівників підприємств, установ та організацій, що фінансуються з бюджету, складе розмір, не менше ніж базова величина, визначена в Держбюджеті. А мінімальний оклад (тарифна ставка) або інша мінімальна базова величина в системі оплати праці працівників підприємств, установ та організацій госпрозрахункової сфери буде в розмірі не менше 50% мінімальної зарплати.

У разі прийняття Закон набере чинності з 1 липня 2020 року.

Також плануються зміни в порядку проведення індексації різних видів доходів. Зокрема, буде викладено в новій редакції ч. 12 ст. 2 Закону про індексацію. Індексація буде проводитися не на підставі розміру прожиткового мінімуму, а в межах розміру, встановлюється держбюджетом на відповідний рік.

 

spo.fpsu.org.ua

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
13
Енгрібьорд
16.10.2019
У бюджетників зникнуть доплати до МЗП?За індексацію поки не зрозуміло, що саме мається на увазі. Буде фіксований розмір на відповідний рік? чи просто обмеження максимального розміру індексації?
123 Енгрібьорд
16.10.2019
чому ж так вважаєте що зникне доплата до МЗП?! скоріш вона і буде далі, тільки 1 тарифний ЄТС зроблять не 50%, а 40% і це буде по закону) для індексації зроблять потолок 2000 грн. і це теж буде по закону) "вдосконалення"
Енгрібьорд 123
16.10.2019
В принципі так - то мені так хочеться. Просто мені, мабуть, хочеться щоб ота "базова величина визначена у держбюджеті" була мінзарплатою. Чого в новині дійсно не написано
Інна
16.10.2019
Ох і закони...transparent_pxl.png
Андрій
16.10.2019
Усьо, кіна не буде... Команда Зе знищить бюджетний сектор під корінь. Вони поставлять прожитковий мінімум і 5, і 7, і 10 тисяч гривень, будуть на цьому піаритись - бачите, ми ж ПМ у 5 разів підняли!! От тільки на практиці із цими змінами, після скасування прив"язки до ПМ, реальна зарплата в бюджетній сфері залишиться на тому ж низькому рівні.
Old Lady Андрій
10.11.2019
Да ви при команді По постійно плакали про малу зарплату.
Олена
16.10.2019
transparent_pxl.pngtransparent_pxl.pngtransparent_pxl.pngtransparent_pxl.png Цікаво, в дурдомі вільні місця ще є?
Вітка
16.10.2019
Чому зразу не оприлюднюють і проекти нових постанов Кабміну, які будуть прив'язані до цих змін в КЗпПУ? Зняття верхньої границі прожиткового мінімуму відносно мінімальної заробітної плати сприятиме підвищенню цього прожиткового мінімуму, а відповідно і розміру різних зборів, штрафів і платежів, які обчислюються з цього ПМ.
Ольга
16.10.2019
Класна стаття для дурдома.Навіщо взагалі писати про те чого нема. Ну нехай вже приймуть ті довбані зміни тоді пишіть. Від їхніх планів мізки киплять у бухгалтерів а толку ж ну ніякого...жах
EVGENIY Ольга
16.10.2019
Щоб потім ви не казали що ми не попереджали transparent_pxl.png
Іван
16.10.2019
А як же новий ТКУ до нового року!?
123 Іван
16.10.2019
проект Трудового кодексу до другого читання робоча група і комітет ВР розглядали поправки у 2017 р півроку, а тут два місяці до кінця 2019 і немає оприлюдненого проекту. Приймуть- "махнем не глядя")
злая зая Іван
16.10.2019
Та з них станеться! До нового року вони ще вспіють багато чого на нашу голову повводити: і новий ТКУ, і відміну трудових книжок, і ще щось придумають. От тільки біда - все не на нашу користь!
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×