Інформація по темі "" | Публікації по тегу
21.09.20
6013 5
Друкувати
Обране

Президент назвав мотиви збільшення мінімальної зарплати

В умовах ринкової економіки держава не може встановлювати ціни на продукти харчування, але збільшує мінімальну заробітну плату, щоб у громадян зросли доходи, заявив Президент України Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ у Тернопільській області.

Відповідаючи на запитання журналістів, Глава держави зазначив, що деякі експерти розповідають, буцімто збільшення мінімальної зарплати є великою помилкою.

«Але звичайні люди, які живуть в Україні і які в більшості є платниками податків, вони радіють… Що стосується мінімальної зарплати, то п'ять тисяч – це нічого. Ми збільшили, на скільки змогли, з 1 вересня. З 1 січня вона буде шість тисяч, а з 1 липня чи серпня – шість з половиною тисяч гривень», – зауважив Президент.

Володимир Зеленський наголосив, що громадяни відчують збільшення рівня мінімальної зарплати, оскільки від неї індексуються посадові оклади бюджетників.

Глава держави також зазначив, що на ціни на продукти впливає багато чинників, серед іншого – погодні умови, обсяг урожаю, баланс експорту та імпорту, курс валюти тощо.

«Що стосується зменшення цін, то в нас ринкова економіка. Держава не може «ламати» ціни та підприємства», – сказав Володимир Зеленський.

Після брифінгу Президент підійшов до журналістки, яка поцікавилася в нього, чи знає він ціни на продукти, та сказав, що любить і завжди купує гречаний хліб, і знає, що він коштує 15 грн. 

Офіс Президента України

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
5
Бідний вчитель
22.09.2020
Єдина причина - це місцеві вибори, які ви з тріском провалите.
Енгрібьорд
22.09.2020
що куди "індексується"?
wes
22.09.2020
Президент далекий від реальності і оперує поняттями, які викликають лише сміх
Алена
24.09.2020
"Володимир Зеленський наголосив, що громадяни відчують збільшення рівня мінімальної зарплати, оскільки від неї індексуються посадові оклади бюджетників." - какое непонимания расчета окладов!!! В Законе определено, что оклады по тарифной сетке считается от прожиточного минимума (правда с 01.09.20 1 тарифный разряд на 28 грн больше прожиточного - прямо беспредельная щедрость от государства), а не от минимальной зарплаты, а он значительно ниже минималки. Также и индексация зарплаты считается на прожиточный минимум. Точно что слушаешь президента и понимаешь, что у власти "профессионалы"transparent_pxl.png
Андрій
25.09.2020
Які оклади індексуються??? Чи знає президент, що збільшення "мінімалки" лише "зрівнялівка", тому що оклади з вищими тарифними розрядами майже не підвищуються.Стосовно "ринкової економіки": тобто держава не може "ламати ціни", а президент просити монополістів зменшити ціни на пальне, може?))
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі