Інформація по темі "" | Публікації по тегу
31.08.20
21341 11
Друкувати
Обране

Президент підписав закон про підвищення мінімальної заробітної плати з 1 вересня до 5 тисяч гривень

Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 822-ІХ, який парламент ухвалив на позачерговій сесії 25 серпня 2020 року.

Глава держави ініціював цей закон з метою покращення якості життя громадян за рахунок підвищення рівня доходів працюючого населення.

Документ передбачає збільшення мінімальної заробітної плати та встановлення її з 1 вересня поточного року на рівні 5 тис. грн на місяць.

З урахуванням зростання мінімальної зарплатні Кабінет Міністрів 26 серпня ухвалив рішення про підвищення з 1 вересня цього року розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників бюджетної сфери до 2225 грн.

Додаткові видатки на оплату праці через підвищення розмірів мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду ЄТС забезпечено за рахунок економії бюджетних видатків, передбачених у бюджеті на обслуговування державного боргу.

Нагадаємо, Президент України заявляв, що підвищення мінімальної зарплати з вересня 2020 року – це лише перший етап. Як передбачається, другим етапом стане підвищення з наступного року до 6 тис. грн, а впродовж 2021 року мінімальна зарплата зросте до 6,5 тис. грн.

«Це ті кроки, які ми можемо зробити у напрямку достойного рівня життя українців. З підвищенням мінімальної заробітної плати зростуть і доходи працівників бюджетної сфери: вчителів, вихователів, соцпрацівників, оскільки їхні посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, а також медиків», – зазначив Володимир Зеленський.

www.president.gov.ua

Шановні користувачі! Тепер ви можете дізнаватися всі останні новини порталу Бухгалтер.com.ua першими в TELEGRAM і VIBER спільнотах! Більш детально за посиланням.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
11
123
31.08.2020
Це ж треба було так підвищити зарплату , щоб на руки отримувати ще менше. Відучившись в інституті 5 років і маючи стаж бухгалтера 20 років , заробити підвищений тиск і постійну головну біль і поганий зір , отримувати зарплату як у сторожа чи прибиральниці ( при всій моїй повазі до цих професій).
йцукен
31.08.2020
Підвищили на 200 грн, а трублять скрізь, наче на 200 доларів.transparent_pxl.png
Світлана
31.08.2020
«Це ті кроки, які ми можемо зробити у напрямку достойного рівня життя українців. З підвищенням мінімальної заробітної плати зростуть і доходи працівників бюджетної сфери: вчителів, вихователів, соцпрацівників, оскільки їхні посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, а також медиків», – зазначив Володимир Зеленський. Вони мабуть не розуміють чи не в курсі, що оклади по ЄТС розраховуються з мінімального прожиткового мінімума, а не з мінімальної зарплати.
Виктор Федорович Світлана
31.08.2020
Вони якраз вкурсі на рахунок єтс і добре знають, що мінзарплата не впливає на розмір ЗП по ЄТС, тому її і підвищили.
123
31.08.2020
Світлана. Все вони розуміють, аж занадто добре розуміють в свою пользу. Це ж треба буть таким дурним, щоб бути таким розумним.
Анна
31.08.2020
"Глава держави ініціював цей закон з метою покращення якості життя громадян за рахунок підвищення рівня доходів працюючого населення" - !!!!!Круто! Молодці! Хочеться матюкнутись, але ж я леді transparent_pxl.png
Олена
31.08.2020
"-Спеціалісти кажуть, що народ став краще жити!- Але нам стало гірше?...- Так ви ж не спеціаліст."
Миколаївна
31.08.2020
Скажите чат работает?
EVGENIY Миколаївна
31.08.2020
Весь день працює в штатному режимі
лариса
31.08.2020
кругом неправда , беззаконие и бесконтрольность. погружаемся в феодализм. разговаривать не о чем. : нужен Сталин,или Лукашенко ! или- саакашвили,которому феодалы не позволят ничего менять.это уже видно. Что делать? Остается молиться и просить у Бога конец света.Когда наступит суд -и все сравняются.и каждый получит СВОЕ!
Янина
01.09.2020
Тарифная сетка вся повысилась. нужно пересчитать и изменить штатные. а вот по другим работникам , которые получают зарплату не по ЭТС,а по своим постановам только соблюсти доплату до 5000 грн кто получит меньше.Бухгалтер в сельраде получит на уровне уборщицы детского сада.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі