Інформація по темі "" | Публікації по тегу
29.07.19
6758 13
Друкувати
Обране

Про умови оплати праці працівників закладів соціального захисту дітей і закладів соціального обслуговування

Оплата праці працівників центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. N 1298 "Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери", (далі - постанова N 1298) та розроблених на її виконання Умов оплати праці працівників закладів соціального захисту дітей, закладів соціального обслуговування, закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді і центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, затверджених наказом Мінсоцполітики від 18.05.2015 р. N 526 (далі - Умови).

Відповідно до пункту 1 Умов передбачено, що посадові оклади заступників керівників закладів соціального захисту дітей, закладів соціального обслуговування, закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді і центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, заступників керівників структурних підрозділів цих закладів встановлюються на 5 - 15 відсотків нижче, ніж посадові оклади відповідних керівників, визначені за схемами тарифних розрядів, затвердженими цим наказом.

Отже, з підвищенням окладу директора зросте і посадовий оклад його заступника.

Згідно з пунктом 4 постанови N 1298 та пунктом 2 Умов керівникам закладів соціального захисту дітей, закладів соціального обслуговування, закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді і центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді надано право затверджувати порядок і розміри преміювання працівників відповідно до їхнього особистого внеску в загальні результати роботи в межах коштів на оплату праці.

Конкретні умови і порядок преміювання працівників, розміри та види премій визначаються у положенні про преміювання відповідного закладу, установи. Положення про преміювання працівників затверджується керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом, дотримуючись норм законодавства та передбачаючи стимулювання ефективного виконання завдань та функцій працівниками. Розмір премії працівників залежить від особистого внеску в загальні результати роботи підрозділу, установи і граничними розмірами не обмежується. Преміювання працівників здійснюється в межах коштів на оплату праці.

Лист Мінсоцполітки від 06.03.2019 р. N 274/0/206-19

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
13
Таня
29.07.2019
А в бухгалтера і прибиральщиці мінімалка, без усіх доплат і вислуги років. Обурливо! Денег нет, но вы держитесь!
Світлана
29.07.2019
Фахівець більше отримує, чим головний бухгалтер(єдиний), який ще і кадри веде.
ірина Світлана
29.07.2019
у фахівця вища освіта, згідно кваліфікаційних вимог, та і обов'язків в рази більше.
Тат_яна ірина
30.07.2019
А бухгалтер у вас з вулиці зайшов? Просто перекурить та кави випить? От візьміть складіть на одному столі всі папки, що веде ваш ФСР та бухгалтерські папки. І порівняйте. А ще помножте на коєфіцієнт мінімум 5. Це е-звітність, СДО, звіти в податкову, звіти до ФСС, зарахування заробітної плати на ваші картки та ще багато різної всячини, що робиться в електронному вигляді.
Світлана Тат_яна
30.07.2019
Підтримую! Ще колективний договір, атестація, положення, архів в додаток до бухгалтера, все потрібно знати, безліч договорів на заходи, накладних! Ще й у відпустку, як інші колеги піти немає змоги, 3-5 днів максимум, якщо повезе.
Ірина Світлана
30.07.2019
Вам пощастило з бухгалтером! А як таке:нарахування зар.плати трьом працівникам + звіти, і все, про яку кадрову роботу, положення чи колективний договір може йти мова (як раз цим ФСР, крім своєї основної роботи, і займається)? Якщо в вас бухгалтер цим займається, то цініть такого працівника і виплачуйте премії. Я вважаю, що кожен висловлює власну думку, виходячи з власного досвіду.
Світлана Ірина
30.07.2019
Це я бухгалтер і є, просто в нас на бухгалтерії ніхто не розуміється, директор також, і цінує ФСР, тому що сама колись ним була. Попрацювала б вона в такій сфері... знала б, що воно таке є. Такі в нас політики хороші були.
Анастасия
29.07.2019
А в центрах соц.служб есть должность главного бухгалтера???
Тат_яна Анастасия
30.07.2019
Ні, посади немає, є тільки обов"язки
Таня
30.07.2019
Посаду головного бухгалтера перейменували в провідного. Освіта також вища. Обов'язків не менше. А така зарплата принижує гідність людей.
Таня
30.07.2019
І в бухгалтера, і в фахівця не легкий труд, ці посади різні, їх не варто порівнювати розмірами папок. І не потрібно через різницю в заробітній платі недооцінювати працю того чи іншого спеціаліста,тим більше, що розміри заробітних плат встановлюють не фахівці із соціальної роботи.Ну встановили їм більший оклад, давайте тепер гнобити їх і скрізь розказувати, що тільки бухгалтер достойний отримувати належну заробітну плату, а всі інші дармоїди. Ганьба таким "коментаторам", які бачать тільки свої заслуги.
Енгрібьорд
31.07.2019
Гарний лист. Про преміювання так розписали, ніби його і справді дають закладати в кошториси. Аж сльози на очах до чого зворушливо.
Наталя
19.09.2019
Трохи пізнувато побачила це жваве обговорення, але все ж побачила і хочу додати і свої 5 копійок. Я теж з ображених долею бухгалтерів ЦСССДМ. Коли ми були держслужбовцями, то мала посаду ГОЛОВНИЙ бухгалтер і при цьому ще займалась соц.роботою( вела МКП, профілактичні заходи, супровід сімей, виступи в газету , ну, загалом -те що зараз роблять ФСР). Коли держслужбу зняли- виявилось, що соц.роботу вже ніяк НЕ МАЮ ПРАВА здійснювати, ну і , звісно ж- у ФСР і в директора- стаж, у ФСР - 12 розряд і підвищення 15 %, а я наче вчора з дороги прийшла ( після 15 років стажу в ЦСССДМ) і голий оклад 10 розряду. І доплата до МЗП в подарунок. Питається в задачі- де логіка або справедливість ?
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі