Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.11.20
10603 0
Друкувати
Обране

Щодо врахування «ковідної» доплати у розрахунку середньої зарплати

Виплати, які враховуються при нарахуванні середньої заробітної плати у всіх випадках її обчислення відповідно до норм Порядку, встановлені пунктом 3 Порядку. До таких виплат відносяться: основна заробітна плата, доплати і надбавки (за надурочну роботу та роботу в нічний час, суміщення професій і посад, розширення зон обслуговування або виконання підвищених обсягів робіт робітниками-почасовиками, високі досягнення в праці (високу професійну майстерність), умови праці, інтенсивність праці, керівництво бригадою, вислугу років та інші); виробничі премії та премії за економію конкретних видів палива, електроенергії і теплової енергії; винагорода за підсумками річної роботи та вислугу років тощо.

При цьому перелік виплат, які враховуються при обчисленні середньої заробітної плати, пунктом 3 Порядку не обмежено.

Натомість пунктом 4 Порядку визначено вичерпний перелік виплат, які не враховуються при нарахуванні середньої заробітної плати у всіх випадках її обчислення відповідно до норм Порядку.

Тобто доплата працівникам, зайнятим на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, враховується при нарахуванні середньої заробітної плати у всіх випадках її обчислення відповідно до норм Порядку.

Абзацом третім пункту 3 Порядку встановлено, що усі виплати включаються в розрахунок середньої заробітної плати у тому розмірі, в якому вони нараховані, без виключення сум відрахування на податки, стягнення аліментів тощо, за винятком відрахувань із заробітної плати осіб, засуджених за вироком суду до виправних робіт без позбавлення волі.

Джерело:
Лист Мінекономрозвитку від 28.08.2020 р. № 3511-06/52763-07
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×